V75 vecka 46

V75 på Färjestad och det är kort upplopp och självspringande bana – typ! Dvs hästarna i främre träffen kommer således ha bra vinstchanser. Här följer mina tankar inför lördagens begivenheter.

V75 1: Topphäst i nr 7 Mr Picolit och dessutom Svanstedt i sulkyn. Får den ledningen ska det nog vara toppchans och den kan även vinna från andra positioner. Men då den är streckad på över 70% så är det ingen spik för mig. Ledningen kanske nr 3 Hamras One More 16% ta och då kan man om man har en bra dag rinna undan. Eller så blir det så pass bra körning att en smygkörd nr 1 Save The Earth 18%. Långskottet är nr 12 Friction som fått Goop i sulkyn, kan gå trots bakspår!

V75 2: Strecka på!!! Ett öppet lopp men de betrodda är de som förväntas slåss om spetsen. På tillägg och från bakre led finns flera bra hästar och dessutom bra kuskar, vilket kommer betyda offensiva körningar från bakre leden vilket i sin tur kan ge utrymmen för smygkörda rysare. Några exempel på rysare nr 8 Kite Face 12%, som Stig H låter väldigt positiv med. Förutom en del intressanta hästar från bakspår, nr 12,14,15 vill jag dessutom  varna för nr 5 Tofu 6% och nr 6 For My Life 12%. Som sagt, det krävs lite streck här.

V75 3: Är inne på att spika nr 4 Year in Rewiew 35%, det var jag även för 2 veckor sedan. Från spår 10 på 1640 den gången blev det då inte riktigt bra. Nu tror jag det är bättre krut i gubben och framförallt är det ett bättre läge. Lennartsson sitter inte upp om inte hästen är i bra form. De kan fan vara en spik alltså…

v75 4: 4 hästar streckade över 30%, en på 12% och 7 st under 10%. Loppet då, ja det kan gå hur som helst då det är mycket mycket jämnt. Formstarka Nr 7 A Real Rarity och nr 4 Rydens Glida, bägge 5% har absolut inte så mycket mindre vinstchans än ex nr 5 Manalpan 30% som strecken försöker indikera. Spetsstriden står mellan nr 1 Figaro Sånna 30% (får denne spets kan det vara en vinnare) och nr 3 J.L’s Bjuv 8% (kan även den vara farlig från ledning). Nr 10 Pampas S.I.R 15% får naturligtvis inte glömmas. Alla?

V75 5: Nr 6 Prins Tabac 42% från ledningen kan rinna undan, annars finns det en mängd motbud och som jag hatar dessa jävla kallblodslopp. Man kan ta med 10 av15 hästar men ändå sitta osäker. Glöm för all del inte nr 11 Penning 11% och nr 13 Jenny R G 6%. Miljondraget är nr 8 Haaga Prinsen 1%.

V75 6: Favorit är nr 11 Nantucket 69%. Från spår 11 på 1640 på Färjestad är detta såklart ingen spik att hålla i när det blåser, iaf inte om man jagar miljoner. Visst, det är bästa hästen i loppet men ovan nämnda gör garderingen given. Förutom framspåren och spetsaspiarneterna som vanligt, så finns ett riktigt roligt drag i loppet.  Nr 9 Daro Later 2% har skrällt både 1 och 2 gånger på V75 under året, ett riktigt smygläge och ett lopp med förutsättningar för högt tempo gör strecket givet för mig!

V75 7: Svenska folket kommer göra så här:

Antingen spik på nr 7 Orlando Craft 51% då han förväntas leda runt om.

Eller, spik på nr 9 Gossips Winner 57% då de tror att han helt enkelt är för bra!

Eller, den klassiska – ta bägge två och känner oss hemma!

Det sista är ju rena rama idiotin enligt mig. Bedömer man det till ett tvåhästarslopp får man fan ta och ta ställning för en av dem! Två hästar kan man absolut ta i ett lopp, men då en som man tar ställning för o sen ett ”drag”.

Jag själv vill ha med bägge, men då systemet redan här ökas så plockar jag med ytterligare streck som jag tror har en rimlig chans att vinna och dessutom ge mig chans på miljonerna. De två är: nr 5 Blue Rock 3% och  nr 2 Kamikaze Comery 5%. Bägge med framspår och bra form!

………………………………………………………………………

Så här nu känns det som Year in Review blir en spik, gäller bara att hitta en till. Det får den berömda känslan avgöra imorgon, ni har nog den 2:a spiken nämnd ovan i texten ngnstans iaf…

……………………………………………………………………..

Som vanligt finns vissa det spelvärda vinnarodds på nätet – TRAV MED FASTA ODDS!

V75 avd 2 – lopp 6: Vinnare nr 8 Kite Face till 15 ggr HÄR

V75 avd 4 – lopp8: Vinnare nr 4 Rydens Glida till 27 ggr HÄR

V75 avd 7 – lopp 11: Vinnare nr 5 Blue Rock till 20ggr HÄR


Comments

comments

Kategorier: Allmänt
Taggar: , , ,