V75-finaler Solvalla

Den tråkiga nyheten att Tommy Hanne’ har avlidit efter en tids sjukdom är såklart oerhört tråkigt. En riktig hästkarl från äldre skolan som både tränat och kört. Dessutom fortsatt med det trots svår sjukdom. En annan är för ung för att minnas allt men som tur är finns det mycket på nätet. Ett lopp som vevas på sociala medier är 4-åringseliten från Elitloppshelgen 1987. Tommy Hanne vinner (dött lopp) med Ata Star L efter ett helt jävla omöjligt lopp (dubbla galopper)!

 

Tommy Hanne’ vila i frid!

Det blir säkerligen ett hedrande av Tommy under Solvallas v75-finaler på lördagen och med en fin jackpot så är omgången fint uppskruvad. Här är mina tankar när det ska börjas spika ihop ett slagkraftigt system.

V75 1: Favoriten nr 3 BBS Sugerlight är ju grym och med racerbalans och fin form, bra spår så är det toppchans. På jokern fyller jag nog dock upp med ett par hästar då ”renset” vid fall blir STOOORT! Glöm ej nr 2 Temperament som mycket väl kan vinna om favoriten gör bort sig. 1%! Även nr 9 Q.P.Q.C 2% ska lättas rejält i balansen och kan vara ett riktigt korsdrag!

V75 2: Även här bra chans för favoriten nr 4 Sahara Fairytail 52% som liknade en flygmaskin senast. Det är dock ohyggligt låg % på motbuden och skall ni gardera så får ni inte missa att plocka med nr 3 Navigator Sib 3% som gjorde det bra senast och alltid gör jobbet ända in på linjen.

V75 3: Ett av mina spikförslag, nr 2 Raja Mirchi 28%. Det ska lättas i balansen och jag ser framför mig ett lopp där Raja krossar övriga motståndet. Förhoppningsvis är det ingen långsökt önskedröm utan en realistisk sådan. Kan bli släppt till ledningen men kan även krossa från dödens eller svepa fältet. En vinnare imon helt enkelt.

V75 4: Draget är nr 7 Tintin som känns mkt het i förhållande till streck-% på 10%. Skickas iväg utan skor och då har det gått undan tidigare. Min förstahäst! Korsdraget är nr 9 Askö Q som jag för ngn vecka sedan varnade för och spelade plats på. Då var man tvåa. Idag streckad på 3%, vilket är för lite då man kan få ett fint lopp från ett smygläge.

V75 5: En del frågetecken på favoriten nr 4 Valkyria R.Ö.K. Mitt stora miljondrag i omgången i nr 1 Doremi. Här kastar man skorna både bak och fram för första gången och vad det kan få för effekt behöver vi inte berätta. Kan bli fisk, kan bli fågel. Till 1% är det gjutet att strecka på v75.

Hos ATG kan det nog bli ett bra odds men den som inte vill vänta så…

Finns det fasta odds på 25 ggr (vinnare) och 4.50 ggr på plats HÄR >>>

V75 6: Här plockas det av skor på hästar som VERKLIGEN trivs utan skor. Nr 2 True Advantage 2%, nr 6 O.U Glide 7% och nr 10 Canaka BF 16%. Kan vara ett roligt lås på dessa 3 faktiskt.

V75 7: Tror en hel del på Tarzans nr 5 Utility Bus 15% som visat mkt gott gry tidigare. Nu blir det barfota och jag tror man laddar. Kommer man förbi nr 2 Goaldmaster 13% då? Den som klipper ledningen kan om möjligt hålla undan. Blir det tokkörning hela vägen så har vi nr 12 Vendi 3% från spår 12 som kanske bjuds in i matchen… Visade grymt bra form redan i årsdebuten.

 

Comments

comments

Kategorier: Dagens Bästa Spel, Trav
Taggar: , , , , ,