Europatipset 18/10

Först en sammanfattning från gårdagens begivenheter på Stryktipset. Vi träffade 13 rätt på en del system. Det var några av våra största andelssystem, men även ett av de allra minsta systemen som nådde 13rätt. Totalt inspelat på respektive vinnande system blev mellan 122.000 och 95.000. Även på Topptipset hittades en hel del rader, både x10 och 1kr. Då enkelraden blev 2.900kr så var det ett trevligt utfall även där.

Den stora punkten efter gårdagens Stryktips var annars huruvida raden var underbetald. Jo, vi kan konstatera att raden var underbetald. Med underbetald menas att det rent matematiskt/sannolikmässigt borde genererat en högre utdelning. Så är det dock, ibland blir rader underbetalda och ibland faktiskt rejält överbetalda. Vår reflektion av anledningen till att raden blev så underbetald, var att de favoriter som föll, samtliga var överstreckade. Vilket ledde till att de flesta system som har koll på streck-% var hyfsat rätt på det. Antingen träffades 13 rätt, eller så var man där i närheten och högg med 12 och 11 rätt. Det fanns helt enkelt inte så många fällor att gå i som det vanligtvis bruka vara på en stryktipskupong.

En av fällorna att gå i var Barnsley där även vi spikade av en del. Många system runt om i landet räddades dock av Barnsleys kvittering i slutet, även vi på några system. Norwichs segermål i slutminuten hjälpte säkert en hel del och var inte trevlig för utdelningen. Hade ex dessa två utfall, eller ett av de två blivit annorlunda hade vi sett en rätt stor skillnad i utdelning. Det visar sig återigen att det är helheten i systemet som är viktigt, det som vi så ofta skriver om här på sidan. Denna gång får ”helheten” symbolisera att om utfallen faller precis enligt en viss ”mall” så riskerar utdelningen att hamna i ett visst spann. Vi hade snedgungor i flera av de matcher som fanns på kupongen, men just denna runda var utfallet extremt och dessa slog inte ut.

De flesta system som byggs med en grundtanke om värde och lämnades in igår bör ha haft hugg och legat mellan 11-13 rätt. Det vart för få snedgungor i helheten helt enkelt. Vi har själva varit med om detta tidigare, men vi har också varit med om motsatsen, se rader som blir ordentligt överbetalda. Det gäller bara att tugga på, denna gången fick vi lite mindre betalt på 13, nästa gång tänker vi ta lite mer…

Dagens Europatips är en fin historia. Vår egna allsvenskan ihop med toppligorna i Europa. Dessutom som brukligt när det är Europatipset, flera överstreckade favoriter.

Kupongen är ruggigt klurig och vi är rätt övertygade om att det kommer ge fint betalt idag på 13 rätt. När spikar ska identifieras idag så är valet nästan uteslutande att spika överstreckade favoriter eller understreckade underdogs. En gyllene medelväg gäller här. Inte att göra raden för svår med för många underdogs, samtidigt vill vi bygga en kupong med potential och sen som vi skrev om Stryktipset, vi vill inte hamna helt i samma fack som övriga system.

Våra val av spikar på detta spelförslag inleds med att plocka Brighton. En spik som troligen många värdespelare kommer att ta. Laget är underdog sett till % men favorit på oddset. I England spikas även Aston Villa. En tuff spik men vi gillar oddstendensen med att Leicester stiger och Villa droppar. Givetvis beroende på hemmalagets tveksamheter för många spelare. Nu har vi tagit två halvtuffa spikar och flyttar därför till Italien. Vi hittar där två hemmalag (Udinese och Torino) som är favoriter och i ett %-intervall som tilltalar oss. Avslutningsvis spikar vi ett lite överstreckat Sirius. Laget har god vinstchans med sin offensiva fotboll även om det inte helt motsvarar streck-%.

Vi har nu spikat av tre st oddsfavoriter, men bara två av de är streckade (%) som favoriter. Underdogspik i både % och odds är Aston Villa.

Det återstår nu fortsatt en rad överstreckade lag och det går såklart inte att utelämna alla dessa på kupongen. Men någon eller några måste lämnas åt sidan, då vi vi vill ha flera lotter med i högvinst-lotteriet. Särskilt när vi håller Hammarby i handen som spik. Vi utelämnar Elfsborg och Norrköping i allsvenskan.

Med våra två olika färgreduceringar så justerar vi systemet ytterligare för en fin balans. Vi sätter krav att vi behöver ett av de två hemmalagen i Spanien, bägge favoriter i sina kamper. Dessutom ett grönt reduceringskrav där vi behöver minst ännu ett av tre möjliga favoritfall.

Spelförslag på 832 rader

Vill du hålla ett av våra andelsspel i handen i eftermiddag/ikväll så finns följande att tillgå. Välkommen att vinna med oss!

Miljongängets 9 helgarderingar – 2119 kr
Miljongängets Stora ET – 1313 kr
Miljongängets Europa-Lax – 987 kr
Miljongängets 600 – 602 kr
Miljongängets Nostalgi – 327 kr
Miljongängets 195 – 195 kr

Comments

comments

Kategorier: Europatipset