Europatipset söndag

Topptipset och stryktipset från igår avgörs först idag så det blir inget direkt resultatsnack. Men vi kan kort konstatera att vi betalde för X2 Akropolis på samtliga system. 2-0 i halvtid och en 10%-are såg riktigt lovande ut. Laget föll dock ihop och tappade till 2-2 sent i matchen. Men till vår glädje avgjorde bortalaget sent på övertid med ett riktigt fint mål. Som vi nämnde igår ville vi gärna kunna ta ställning i dagens tre matcher för att ha bra med krut kvar till dagens avslutning. Vi fick ett fint läge på Dalkurd som spelades ner till favorit på oddset och var endast streckade till 25%. Vi tog ställning för laget på ett par system. De system vi betalat för Trelleborgtecknet kändes som väldigt dåligt investerade pengar. 4-1 och rött kort i röven innan halvtid gjorde dock att vi fick betalt för våra hängslen och livremmar i matchen. I Jönköpings match viktade vi några system mot hemmalaget och både spikade ettan men även endel 1X. I det stora hela en helt okej start med tanke på Akropolis och viktningar mot J-södra. Hade vi fått med oss x eller bortaseger för Dalkurd hade det varit en drömöppning.

Dagens Europatipskupong lappas ihop lite med gårdagens Stryktips. Kupongen inleds med 5 allsvenska matcher, dessa blir sedan avlösta av sex matcher i sista omgången av Premier league. Avslutningsvis hittar vi två matcher från Italien och Serie A. I de två sista matcherna finns ett par olika vägar att gå, gardera, sitta lugnt i båten och jobba utdelning. Eller välja en väg där man aktivt kan välja att säkra upp eventuell utdelning på oddset. Vi tar ofta den sistnämnda vägen för att minska vår varians. Nu spelas två matcher samtidigt. Vi kan ta ställning i en av matcherna för att göra det enkelt för oss. Men vi kan även ta ställning i båda matcherna och hoppas på bra mål i början och därefter kunna hitta bra utköpsmöjligheter.

Dagens fem spikar kommer kanske få vissa att höja på ögonbrynen, ”ni spikade Chelsea och Arsenal på gårdagens förslag men inget av lagen här?” Trodde vi inte på lagen igår förmiddags? Säkert tankar som vissa kommer få. Såklart gjorde vi det och gillade den valda vägen ihop streckprocenten. Men redan nu så ser procenten helt annorlunda ut. Vi blir inte förvånade om det kommer skilja en bra bit över 10% på vardera lag åt ”fel håll” från gårdagens inlägg kontra detta när spelstopp närmar sig. Det är extremt mycket runt dessa oddsintervall utan något nämnvärt oddsdropp. Ytterst viktigt att kunna skilja bra vägar från en dag till en annan. Vi kommer till och med reducera bort från båda nämnda spikar vi tog igår, de är och kommer bli alldeles för överstreckade. Mer om detta senare i inlägget.

Över till dagens fem spikar, vi går hårt ut och börjar med att spika i kupongens tre första matcher. Djurgården, fin spik streckmässigt och i ett oddsintervall som passar bra ihop med övriga spikar. Antagligen en tight match där flera system väljer att köpa samtliga tecken. Nästa spik plockar vi på Häcken, aningen överstreckat men vi gillar vinstchanserna och håller ner variansen. Malmö blir tredje spiken, Sirius gör det riktigt bra och säkerligen en match folket gärna köper samtliga tecken och hoppas på skräll. Som många gånger förr så gillar vi att ta ställning i matcher där procenten ser vettig ut och flertalet motståndarsystem inte riktigt vågar ta ställning . Som fjärde spik plockas Liverpool, låg varians, aningen överstreckad och kommer säkert stiga men duger helt klart när det är en så pass stor favorit. Sista spiken tar vi i en av de två avslutande matcherna i Italien. Lazio får vårt förtroende, laget bör vara högmotiverat, rimlig % och har en andraplats att jaga. Verona på andra sidan har dessutom inget att spela för, krysset känns ganska dött och vår förhoppning är att Verona inte orkar göra jobbet fullt ut.

Vi har plockat fem stycken favoritspikar som i nuläget redan är lite överstreckade, känslan är att flera av dessa kommer stiga ytterliggare. Vi vill därför vikta bort från andra stora favoriter för att skapa höjd. Norrköping och Tottenham är redan nu brutalt överstreckade och kommer säkert stiga ännu mer. Vi plockar bort dessa storfavoriter helt och har redan här balanserat upp helheten i systemet trots flera betrodda spikar. Som vi nämnde tidigare har Både Chelsea och Arsenal utvecklats till väldigt kalla tecken. Vi sätter ett krav att max en av dessa får vinna. Att varken Peking eller Tottenham får vinna samt max en av Arsenal och Chelsea får vinna är en ganska svår väg och har nästan överkompenserat våra favoritspikar. För att då få en lagom balans väljer vi att sätta krav att minst en av Elfsborg och Roma måste vinna. Båda är mycket överstreckade men vi vill vikta systemet mot lite mindre varians och tar hänsyn till två andra faktorer. Som vi nämnt i tidigare inlägg så är det inte på bortaplan Varberg primärt jagar sina poäng mot lag som bör landa en bit högre i tabellen. Utgången på Roma känns fin då vi gärna på ett eller annat sätt vill ta ställning i båda avslutande matcherna då säkring kan bli aktuellt. Färdigt spelförslag för 768kr

Vi bygger som vanligt stora fina system och hoppas på dubbla 13 rätt på stryktipset och Europatipset. Vill du hänga med finner du andelar här:

Miljongängets MEGA ET, 2650kr (1 andel kvar)
Miljongänget SEX, 1895kr
Miljongängets Stora ET, 1313kr
Miljongängets 800, 802kr
Miljongängets Röding, 504kr
Miljongängets Skrällsystem, 295kr
Miljongängets 195, 195kr

Comments

comments

Kategorier: Europatipset