Stryktipset 10/10

Lördag igen och det vankas Stryktips. Denna gång mitt i ett landslagsuppehåll och det är således landskamper som utgör kupongen denna helg tillsammans med tre stycken svenska superettanmatcher.

Denna omgång är också annorlunda på så sätt att spelstopp är långt innan första matchen på kupongen spelas. De sista matcherna avgörs först på söndagen. Det innebär att de sista oddsrörelserna som ofta bruka komma nära inpå matchstart inte går att utnyttja i systembygget. Istället kommer dagens kuponger präglas av rent kvalitativt systembygge. Kunskap i att bygga fina system och vikta de olika systemen rätt är en av våra största styrkor och därför tror vi denna omgång kan passa oss som handen i handsken. Oddsrörelser sker ju dock under dagen idag och då gäller det att ha erfarenheten av spel för att kunna analysera och läsa ut rätt saker av dessa rörelser.

En annan viktig sak att följa idag (alltid viktigt) denna runda är hur streck-% ändras under dagen och framförallt nära inpå spelstopp. Vilka tecken på kupongen tenderar att öka i streck nära inpå spelstopp och vilka tecken har en annan tendens. Med detta kan vi utläsa mycket och framförallt är det information om de system som vi framförallt är med och slåss om pengarna som finns i potten.

Vad är de för kupong vi har framför oss då? Vi har två störa 80% favoriter. Vi väljer att spika ett av lagen och utesluta det andra på detta spelförslag. Spanien är streckat på 81% men har vinstchans på under 70%. Ett vågat move att göra, men på ett sådant här mindre spelförslag så behöver vi göra detta, särskilt när vi tar lite mer streckade lag på andra spikar. Vänder vi på det hela så är det faktiskt 31-32% chans att Spanien tappar poäng, dvs exakt samma sak som att spika ett lag med motsvarande vinstchans. Ofta är det svårt att ta in i mångas hjärnor då det känns hårt att utesluta en ”favorit”. På större system känns Spanien dock som ett tecken som kanske behövs fyllas i.

Vi spikar på nedan spelförslag även Tyskland som vi hoppas bara gör jobbet. Även dessa lite överstreckade, men vi får svälja det. I kombination med uteslutandet av Spanien blir det en fin kombination. Vinner både Tyskland och Spanien är potentialen för hög utdelning utelämnad till att det sker betydligt fler osannolika utfall (än att Spanien tappar) i kombination med varandra.

Övriga spikar blir Malta, Halmstad, Kroatien och Belgien. Samtliga länder ligger fint i streck-% och är enligt vår modell fina spikar att bygga system på. Söndagens fem matcher är det som sätter den slutgiltiga utdelningen och här återfinns just två av våra spikar, Belgien och Kroatien.

Vi viktar spelförslaget mot värdetecken i form av grön reducering. Det betyder att max 2 av de fyra streck-favoriterna Färöarna, Lichtenstein, Dalkurd och Norge får vinna. Ett bra sätt att utesluta flera kuponger med allt för dålig återbetalning. Motsatt håll går vi med sista reduceringen (röd) och ställer krav på att antingen Degerfors (x2) eller Danmark ska segra i sina matcher där det är vettig vinstchans för bägge lagen.

Spelförslag på 920 rader

Våra andelspel finns i olika systemstorlekar och olika prisklasser. Vi bygger systemen utefter vår modell att helheten ska vara av kvalite. Vi följer under dagen hur streck-% rör sig och bygger sedan system anpassade efter att ha fin potential att vara med och ta hem så stora delar som möjligt av 13-potten.

Miljongängets Monster – 2842 kr (Största systemet idag 7 hel, 4 halv 2 spik)
Miljongängets Mega Stryk – 2650 kr
Miljongängets Gigant – 1694 kr
Miljongängets Stryktips-Lax – 987 kr
Miljongängets Miljonjakt – 875 kr (Systemet som har högsta vinst, 4,7 milj)
Miljongängets 400 – 401 kr
Miljongängets 195 – 195 kr
Miljongängets 86:a – 86 kr

Comments

comments

Kategorier: Stryktipset