Topptipset fredag 31/7

Onsdagens Europatips avslutades igår och bland annat lyckades IFK Göteborg spela hem cupguldet här på hemmaplan. Detta kostade dock våra andelsköpare i vårt MEGA-system mellan 100-120 000 att dela på. Safaris snubblande i slutminuterna blev dyrt för både de och Malmö FF. Det är sådant som kallas för varians och som med tiden jämnar ut sig. Nästa gång får vi ngt sådant med oss och det plingar rätt istället.

I övrigt så nändes igår att lite för många favoriter höll för en del system. Halmstad borta mot Västerås var bland annat ett sådant lag som på många system hade plockats bort. Oddsutvecklingen på denna match var att oddset på bortalaget Halmstad steg med runt 13 punkter, från 2.18 till 2.31 sista timmen innan kick-off. Det fortsatte stiga hela vägen in till kickoff. Streck-% landade in på 48% på Europatipset och det var således ca 5% överstreckat. Inget extremt men ändå tillräckligt för att använda sig av och vara en av flera indikationer som leder till viktiga beslut. Nu går det inte att bygga hela system utefter detta, som vi många gånger skrivit om, men det är ett exempel på vilka vägar man måste gå i vissa matcher när inte alla tecken kan tas med på ett system. På de dyra systemen finns det utrymme för att få med fler radkombinationer, medan det på mindre system behöver göras vägval. Vissa överstreckade lag får plats på kupongen, ibland kanske de till och med spikas, medan vissa vaskas. Det är detta bygge som är tjusningen med poolspel. I detta fall blev utfallet inte till vår fördel. Men det är som vi själva bruka säga när vi diskuterar och analysera – ”utfallet är sekundärt”. Det viktiga är att vi är nöjda med helheten och bygget av systemen, på så sätt kommer vi få slagkraft sett över tid och få med oss resultat.

Nu till fredagens Topptipskupong. En kupong som har sent spelstopp då den idag riktar in sig på avgörandet i Italien och serie B. Ett av de länder där man kanske faktiskt får väga in möjlig ”rigg-faktor” med uppgjorda matcher sista omgången som en risk. Behöver två lag en poäng vardera eller för den delen ett lag kanske behöver vinna mot motstånd som ej har ngt att spela för. Då ska det nog finnas i bakhuvudet att % för detta utfall är ngt högre än normlat. I oddsutvecklingen på oddset bruka detta synas rätt väl men på streckspelen som ex. Topptipset är det inte säkert att det korrelerar.

Så här tidigt på förmiddagen indikerar oddsmarknaden att det finns risk för ett kryss i matchen Chievo – Pescara. Krysset betalar runt 2.70 på de större marknaderna mot mer normala 3+. Streck-% på krysset är dock mer normalt på ca 30%. Detta tror vi dock kommer att korrigeras och krysset kommer nog att spelas upp mot 35-36% under dagen. Det är vad vår erfarenhet säger. Det kan idag vara av stor vikt av att följa med oddsutvecklingen mer närmre inpå spelstopp för att verkligen kunna bygga systemet som du vill ha det. Något vi såklart gör med våra andelssystem och där du som köpare istället för att lägga denna tiden själv kan vara trygg i att du får en kupong byggd med så mycket info och kunskap som möjligt.

Ett spelförslag kan tyckas vara svårt att presentera redan nu då vi tror att just denna omgången kan hända en hel del. Vi har dock några andra matcher på kupongen också och där våra grundtankar kan få ta utrymme. Vi har faktiskt två allsvenska matcher på kupongen och där spikas Djurgården som vi bedömer kommer ha vinstchans minst i förhållande till vad strecken kommer att visa. i Schweiz och mötet Thun – Basel har oddsen snurrat friskt sista dagarna. Basel fanns för några dagar sedan bland de tidiga EU-bolagen och även Svenska Spel ute med odds på en bra bit över 4 ggr. Detta har spelats ner och nu kan vi förvänta oss att oddsen satt sig någorlunda. Thun står fortfarande som favorit oddsmässigt även om matchen förväntas bli betydligt jämnare. På Topptipset är dock Basel favorit sett till streck-% och detta gör att vi inte tvekar att spika av hemmalaget i detta spelförslag på 324 rader

Våra andelsspel kan idag vara ett mycket bra alternativ för dig som istället för att sitta och bevaka oddsen en fredagkväll låta oss göra jobbet.

Miljongänget BIG TT x10 – 1337 kr
Miljongängets Sexsiffriga – 594 kr
Miljongängets 3 spikar x 10 – 535 kr
Miljongänget Stora TT x10 – 297 kr
Miljongänget Stora 4 – 270 kr
Miljongänget 3 andelar – 180 kr
Miljongänget 90 – 90kr

Comments

comments

Kategorier: Topptipset