Topptipset måndag

Då både helgens Stryktips och Europatips avgjordes igår börjar vi med en summering av dessa. Ingen lycka på något av dessa och gemensamt för båda spelformerna var att utdelningen stannade på ganska blygsamma summor, vilket sällan gynnar oss.

På Stryktipset gav 13 rätt 58 000 och en positiv sak var att tiorna inte gav någon utdelning – därmed har vi jackpot på lördag, dessutom härlig engelsk fotboll tillbaks på kupongen igen. Vi själva nådde 11 rätt som högst. Degerfors var ett lag vi använde som spik på flera system och som svek, i övrigt var våra försök att fälla olika favoriter som missade, t.ex. Spanien, Norge samt värdespikar likt Belgien och Portugal som ej lyckades. I vanlig ordning har vi själva lagt ned mycket tid att analysera vårt systembygge och tar med oss nya lärdomar till kommande veckor.

Europatipset gav lite bättre betalt på 13 rätt (91 000 kr) men även här stannade vi på 11 rätt som bäst. Vi försökte gå emot överstreckade Tjeckien och Österrike utan framgång denna runda (hoppas ingen såg Israels sjuka självmål mot Tjeckien?!). Även Italien svek som spik på några system. Vi skrev igår att kupongen innehöll många favoriter i spannet 55-70 % och att det gällde att välja ut ett par att stötta och några andra att försöka fälla. Målsättningen är att bygga balanserade system med möjlighet till stora pengar och inte betala i onödan för rader med dålig potential. Just detta är ”prio ett” i vår modell när det gäller att spela för positiv avkastning på längre sikt. Vi fördjupar oss sällan i enskilda matcher och försöker ”tippa” utgången, utan fokuset är på HELA systemets balans. Självklart försöker vi vara pålästa i matcherna och snappa upp detaljer som gör att vi med egen känsla kan gå hårdare på en spik eller ett favoritfall t.ex.

Denna vecka fortsätter landslagen vara samlade och det är en ny runda i Nations League på onsdag. Då har vi nästa Europatipslapp att se fram emot. På lördag är det sedan Premier L och Championship igen. Kvällens Topptips är en mix av Superettan, engelsk bonnfotboll, brassefotboll, landskamper med mera!

Vi går ut hårt och spikar i de två första matcherna, AFC Eskilstuna & Värnamo får förtroendet. AFC Eskilstuna-Örgryte ligger korrekt i strecken just nu. I sådana matcher har vi skrivit att ”det går inte att göra fel” – det vill säga att du kan spela spik-etta, eller spik-tvåa eller ta X2 osv – rent matematiskt gör du inte fel. Vi har god känsla för hemmalaget med god form i mötet med kris-Örgryte och tar ettan på AFC. Värnamo är streckvärd kring 70% och spikas av.

När vi spikat Värnamo kan vi inte fortsätta med att spika Spanien och/eller Tyskland. Helst vill vi fälla båda men en rimlig väg att gå är att helgardera båda deras matcher och sätta kravet att max ett av lagen får vinna. På så vis undviker vi att betala för kombinationen Värnamo-Tyskland-Spanien som garanterat ger klen utdelning.

Harrogate, Helmond & Nautico är tre spelvärda lag, vi sätter kravet att minst ett av lagen ska vinna. En reducering vi ofta använder för att minska ner systemkostnaden och samtidigt styra mot tecken som är extra fina. För den som inte gillar spiken på AFC kan ett naturligt byta vara att ta någon av dessa tre nämnda lag istället som spik. Vårt spelförslag för 456 kr här!

Igår träffade ”Miljongängets Big TT x10” åttan för dryga 13 000 kr. Vi hoppas kunna följa upp med fler vinster på kvällens system. Välkommen att haka på här:

Miljongänget BIG TTx10 – 1337 kr
Miljongänget Sexsiffriga – 594 kr
Miljongänget TT x5 – 335 kr
Miljongängets Stora TT x10 – 297 kr
Miljongänget Stora 4 – 270 kr
Miljongängets 2 Spikar – 201 kr
Miljongängets Spiklösa – 120 kr

Comments

comments

Kategorier: Topptipset