Big 9 med skrällpotential!

Publicerades den 19 augusti 2022

Det är fina tider nu, sommarvärmen håller i sig och storligorna har dragit igång på alla håll. Härliga sensommardagar som går att njuta maximalt av! 

Förra veckans Big 9 blev till slut en svårhittad historia där endast två vinnande system i landet fixade nian. Barcelonas 0-0 givetvis en jätteskräll, X + under endast spelad på 3 %. Grattis till er båda som vann! Vi var halvbra på det i analysen, underspelet i Wolves-Fulham satt klockrent (0-0). Brighton gjorde en bra match och borde vunnit som vår spik mot Newcastle men lyckades ej få hål på skatorna (0-0). Sen var skrälldraget Valladolid inte starka nog att hålla emot Villarreal, 0-0 i paus men rann iväg till 0-3. Nya tag denna vecka!

Varje fredag kommer vi här skriva en analys av veckans Big 9-kupong. Hoppas att du som läsare både ska kunna ta del av vassa drag och även resonera kring olika strategier som passar detta nya streckspel. 

Kupongen

Precis som förra vecka så har ATG öppnat en kupong med fem matcher från Premier League, två från Serie A samt två från La Liga, Action från klockan 16 till klockan 23. Några större favoriter men vi såg senast att även stora drakar kan falla när Barcelona brände som 91-procentare! 

Bästa spiken 1X2

Det finns ett flertal hårt betrodda lag på kupongen, Arsenal, Inter & Real Madrid kommer streckas hårt. Troligen blir alla tre överstreckade men att ändå släppa igenom spiken på Inter hemma mot Spezia kan vara rimligt och faktiskt nödvändigt. Läs veckans strategitips längre ned i texten för mer info kring just storfavoriter! 

En lite mer framfusig spik är Everton hemma mot Nottingham. Visst, det ser smårisigt ut för Everton efter två raka förluster mot Chelsea & Aston Villa. Framförallt offensivt lyser oförmågan igenom. Upp till bevis för Lampards mannar nu, hemmamatch mot en nykomling och det är givetvis bara tre poäng som gäller! Nottingham tog en på pappret snygg trea hemma mot West Ham i söndags, men det var mycket tur involverat. Bortalaget missade straff och andra jättechanser. Det verkar inte som Nottingham riktigt fått ihop spelet och det kanske inte är konstigt med alla nyförvärv heller. Håller sig streckprocenten på Everton runt 55 % är spiken jättefin, framförallt i jämförelse med andra snuskigt överstreckade favoriter på kupongen!  

Bästa över/under

Denna vecka ringar vi in ett riktigt fräckt drag på över/under-spelet! Bournemouth-Arsenal under 2,5 mål. Flygande start för Arsenal och stor optimism i leden där nu. Bournemouth vann snyggt i premiären mot Aston Villa (2-0) och var som väntat chanslöst mot Man City senast. Här kommer troligen streckprocenten på under 2,5 mål stanna under eller runt 30 %. Det är magiskt fint tycker vi! 

Det går att spekulera i en matchbild där Bournemouth försvarar lågt och verkligen sätter försvarsspelet i fokus. Om/när Arsenal får hål och gör 0-1, då är det inte omöjligt att det blir mer avvaktande spel från båda lagen. Arsenal blev oroväckande passiva i sin bortamatch mot Crystal Palace efter de tagit ledningen. Risk/chans finns att Arteta blir feg och försöker spela sitt Arsenal på ledning igen. Korrekt chans för under 2,5 mål är enligt oddsmarknaden en bit över 40 %, därmed ytterst spelvärt att gå på undern här! 

Skrällen

Vi fortsätter att hitta dragen i de engelska matcherna. Veckans skrälldag är Southampton X2 borta mot Leicester. Hemmalaget Leicester kommer få svårt att upprepa senaste säsongernas starka tabellplaceringar (femma, femma, åtta). Men det verkar som svenska folket fortfarande har ett gott öga till laget. Eller är det kanske lördagens motståndare Southampton som klassas ner ute bland stugorna? Oavsett så är streckprocent på upp mot 70 % fullständigt galet på Leicester!

På oddsmarknaden har oddset på Leicester legat stabilt mellan 1,85-1,90 i flera dagar. Alltså en värdering på ca 52-55 % segerchans för de blå rävarna. Inte otroligt så kommer den höga streckprocenten från svenska folket korrigeras ned närmare spelstopp när mer skarpa pengar kommer in i potten. Dock talar allt för att spelvärdet kommer stanna kvar på X2, jobba Saints! 

Veckans strategitips

Tidigt i dagens text nämnde vi att det fanns tre stora och hårt betrodda favoriter. Lite kryptiskt skrev vi “att ändå släppa igenom spiken på Inter hemma mot Spezia kan vara rimligt och faktiskt nödvändigt.” Vad menar vi här? Jo, som på alla andra poolspel gäller det att hitta en balans i systemen och raderna du ska lämna in. Att gardera tre större favoriter innebär att du betalar för ett gäng extremt svåra och osannolika kombinationer. Totaloddset på segrar för underdogsen Bournemouth, Spezia och Celta Vigo är t.ex. en bit över 700 gånger pengarna, vilket innebär att chansen att få in den komben är runt 1,5 promille! Rena fyllekörningen att betala för alla tre skrällarna alltså… 

Men om det skräller då, varför är det då fel att ha betalt för dem? Jo, för att risk kontra belöning rimmar illa, potten pengar att vinna är betydligt mindre än vad skrällarna förtjänar. Hade det funnits 100 miljoner i potten istället för ett par miljoner hade det varit möjligt att resonera annorlunda. Men Big 9 omsätter (än så länge) inte så mycket och det är därmed av största vikt att inte spela alltför svåra rader, som inte potten räcker till för att betala om skrällarna biter. 

Med ovanstående skrivet, det är dock viktigt att inte spela för defensivt. Att vaska någon favorit bör vara en grundregel för att städa bort de sämst betalda raderna. Men gå inte på spelvärde rakt av i alla nio matcher utan låt någon halvtaskig favorit slinka igenom nätet med för att nå den perfekta balansen som vi eftersträvar!

Som vanligt bygger vi systemen nära inpå spelstopp för att maximera vår edge gentemot motståndarna. Häng med på en andel för en kul lördagskväll!

Miljongängets Stora 985 kr

Miljongängets Vassa – 185 kr

Miljongängets Roliga – 49 kr

Mot 9 rätt!