Bomben gäller denna torsdag

Publicerades den 18 januari 2024

En klassisk hockeytorsdag ligger framför oss. Vi har som de flesta andra dagar Powerplay men som oftast på torsdagar även en fin Bomben-runda att se fram emot. Svenska Spel puttar in 300.000 kr extra i potten, vilket gör spelvärdet betydligt finare. Omsättningen tar fart, till skillnad mot övriga vardagsbomber, vilket ger en fin pott att slåss om. Oftast ligger det runt miljonen att slåss om till skillnad mot andra rundor där det inte ens kommer upp i sexsiffrigt.

Inne hos Svenska Spel har vi i Miljongänget andelsspel i olika prisklasser. Vårt track-record på Bomben är fint och det har landats många storvinster genom åren. Det känns som det bara är en tidsfråga innan det smäller igen på spelformen.

Häng med på en andel du gillar här.

Vi ska nu kasta oss ut och ge ett spelförslag via Reducering – Sveriges bästa reduceringsverktyg. Att reducera Bomben kan vara en vettig väg att ta om du vill spela själv och vill bygga en större ram, men sedan reducera ner radantalet för att det ska passa plånboken. Dessutom kan du sålla bort en hel del radkombinationer som du anser inte är troliga och värda att betala för.

Dagens matcher och systemförslag:

Växjö – Modo: 2,5,6,7  – 0,1,3,4

Färjestad – Skellefteå: 0,1,2,3,4,5 – 2,3

Timrå – Frölunda: 0,3,4,5 – 0,1,2,5

Radantal: 3072 rader

Här har vi gått kort på Skellefteå med endast 1 och 3. Vi plockar bort det mest troliga utfallet 2 då det också är mest streckat – lite för mycket i våra ögon. 2:orna brukar landa på över 30% – vilket är lite för mycket. Då tar vi hellre 1 och 3 som streckas 5 resp. 10% lägre.

I övrigt skippar vi på varje lag en del tecken. Det gäller att se möjliga resultatkombinationer av det du markerar. Allt för många kombinationer med resultaten 2-2 och 3-3 kommer ge för dålig utdelning och därför plockas också dessa bort från grundramen här. Ett annat alternativ är att reducera bort de flesta av dessa kombinationer. Här plockas som sagt de flesta av dessa kombinationer bort redan från start.

Vi ska nu reducera ramen då 3072 rader kan vara lite i det mastigaste laget för att lämna in själv, eller för den delen ett kompisgäng också. Med smarta reduceringar får du både ett vassare och billigare system. Häng med nedan.

Reducerat spelförslag