Stryktipset vecka 10

Publicerades den 11 mars 2023

Som vanligt infinner sig en känsla av förhoppning och målmedvetenhet på lördagsmorgonen. Stryktipset är ett klassiskt poolspel som varit med sen 1934 och för många en naturlig del av underhållningen vid 16-matcherna. Idag är det visserligen ingen jackpot men det spelar mindre roll, vi attackerar kupongen med samma frenesi och tagg som vi alltid gör! 

Det är en rolig och öppen kupong som står inför oss. Några stora drakar sätter tonen men det finns samtidigt gott om utrymme att lägga ut fällor. Motståndarna på Stryktipset tenderar att vara förutsägbara, speciellt under SM-veckorna. Det är något vi ska försöka utnyttja.

Den legendariska fotbollsspelaren Pelé sa en gång “The more difficult the victory, the greater the happiness”. Även om Pele knappast syftade på Stryktipset är det ett uttryck vi kan använda. Att spela för enkelt och ta närmsta vägen till 13 rätt är nämligen en dålig strategi. För många favoritsegrar innebär alltid underbetalda rader. Därför behöver man göra det lite svårt för sig själv och ta kalkylerade risker för att nå de stora summorna på Stryktipset. Det ska vi försöka göra via ett reducerat spelförslag hos Reducering.se

Spelförslag

När vi tittar på kupongen fastnar blicken direkt på de tre första matcherna från Premier League. Manchester City, Chelsea och Brighton ser inbjudande ut som spikar. Samtliga marginellt överstreckade vilket är ett gott tecken bland lag i det facket. Vi har goda förhoppningar om att alla tre kan stänga på vettiga priser!

I Championship hämtas övriga spikar. Birmingham till 53% hemma mot Rotherham lockar medan Millwall streckas för lågt borta mot Reading. Det är en tuff match mot hemmastarka Reading men 43% är för bra för att motstå på Millwall. Sammanfattningsvis en bra spik-kombination som blandar balans med spelvärde. 

Just spelvärde kommer vara mantrat när garderingarna ska ut. Vårt syfte och fokus är att fälla motspelare samtidigt som vi håller oss inom prispottens gränser. Till vår hjälp har vi det fantastiska verktyget “Totaloddsprognos” inne hos Reducering

Garderingar

För ovanlighetens skull avstår vi från att använda “gubbgardering” (dvs 1-2). Istället kommer vi aktivt att kliva fyra lag vi inte tycker om. Everton är i nuläget korrekt streckad men vi gillar bortasidan något mer. Coventry (67%) är just nu dagens fulaste tecken och passar därför utmärkt att kliva när vi jagar höga utdelningar. Hull har goda chanser att sno med sig poäng hem. 

Även Preston (44%) och Watford (50%) har fått för mycket kärlek bland de första 7,5 miljoner som omsatts och tas bort från grundramen. 

Reduceringar

Hos det bästa reduceringsverktyget i Sverige ska vi aktivt städa bort rader från vår grundram. Ett effektivt sätt för att få till ett bättre system!

Vi kommer använda  två färgreduceringar:

Gul – Tillsammans med Manchester City är Tottenham och West Bromwich dagens stora drakar. När vi spikar det förstnämnda är det viktigt att någon av de andra faller. Vi ställer in villkoret att max en av Spurs och WBA får vinna. Ett drag som kommer fälla många

Röd – Brentford, Sheffield och Middlesbrough ringas in, minst ett lag behöver vinna.

Spelförslag för 896 kr (31% reducerat)

Det är inte bara Stryktipset idag utan Svenska Spel kryddar även potten på Topptipset med 250 000 kr. Vi känner oss oerhört peppade och hoppas återupprepa förra helgens succé när vi fick hela nio stycken 13-rätt i ombudet. Nu gasar vi!

Söker ni än mer inspiration till Stryktipet så missa inte veckans avsnitt av ”Stryketpodden” 

Skrällen
  • Hull
team-skrallen
Spiken
  • Manchester City
team-spiken
Draget
  • Milwall
team-draget