Elitkampen 2024 vinnarspel

Hej!

Det har blivit dags för Elitkampen 2024 och jag tycker den här upplagan känns väldigt öppen på förhand. Vi har fina kallblod från Finland, Norge och Sverige. På det hela känns det som de bästa kallbloden är med i loppet förutom den finska hästen Parvelan Retu. Vi har även Brenne Borken från stall Tjomsland som vi förhoppningsvis får se i Elitkampen 2025.

Årets upplaga är väldigt jämn på förhand även om fjolårets vinnare 2 Evartti återigen lottades till ett drömspår. Han har dock inte varit lika bra i år och det tog lite tid för honom att komma igång den här säsongen. Stallet säger att han verkar bli bättre för varje lopp och vi kan nog förvänta oss en stark prestation. Man säger från stallet att man ska rycka skorna till den här starten och eventuellt hänga på en amerikansk sulky. Den amerikanska sulkyn har han testat på när han var yngre utan att det funkade helt ut. Nu är man alltså sugna på att göra ett nytt försök och visst är det intressanta ändringar. Hästen har hunnit fylla 13 år men får ses som en av de bästa i eliten över korta häcken. Jag är dock inte säker på att Santu Raitala får dansa till Cha Cha Cha även i år och har en annan vinnare i loppet.

10 Tangen Bork vinna Elitkampen 2024 till oddset 6.00 hos Unibet!

10 Tangen Bork fick bakspår den här gången och det kommer nog många säga är ett minus. Självklart vill man vara med i den främre träffen men jag är inne på att det kan gå vägen ändå. Han slutade tvåa bakom Evartti förra året i Elitkampen efter att ha fått gå med i rygg hela loppet. Han tog meter för meter sista biten men Evartti var för snabb den dagen. Jag är inne på att det blir revansch i år för hans del. Min uppfattning kring hästen är att han har gått i ledningen så många gånger för att han är extremt startsnabb och speedig. Däremot tycker jag inte att han är bäst i den positionen, utan att han är vassast när han får spara sin speed. Körsven Tom Erik Solberg delar min åsikt och det känns ju lite tryggare.

Min tanke hur loppet blir kört är att 2 Evartti kommer till ledningen. Väl där kommer han inte få sitta ifred då Tjomslands andra häst i loppet 4 Grislefaksen G.L kommer sätta upp tempo i loppet. Den hästen är startsnabb och har absolut toppform för dagen. Han kommer från en enkel seger och Tjomsland kommer knappast tillåta att Santu Raitala får bestämma helt och hållet. Vi har även den andra finska hästen 6 Issakan Valo som inte är gynnad av distansen och garanterat vill ha lite tempo i loppet. Där är det sagt att kusken ska köra fram direkt och det skulle kunna bli ett rivigt lopp. Blir det tempo i loppet som jag tror, kan Tom Erik Solberg gott sitta en bit i bak i kön och spara sin speed.

Man rycker alla skorna på 10 Tangen Bork till den här starten och det är ett plus. När krutröken har lagt sig tror jag att han står som slutsegrare.

Vinnaroddset på Tangen Bork till 6.00 hittar vi i nuläget på Unibet och det lockar i alla fall mig.

Unibet Unibet

100 kr bonus

Gratisspel 100 kr. Minsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS