Big 9 med jackpot!

Publicerades den 26 augusti 2022

Analys av veckans Big9-kupong

Förra veckan blev det favoritparad på Big 9, knappa 4000 kr på 9 rätt och ingen utdelning på sjuorna. Därmed har vi jackpot denna helg och en rejält trevlig sådan, 2 miljoner extra i potten att jaga. 

Förra veckans Big 9 hade en förvånansvärt svag omsättning, endast 2,0 miljoner trots en fin lapp med många storlag representerade. Det tar tid att få upp intresset för ett nytt poolspel men vi hoppas verkligen att ATG ska lyckas, för Big 9 är här för att stanna. Strävan att öka intresset bidrar säkerligen till att ATG kryddade denna veckas jackpot. Från oss spelares perspektiv önskar vi gärna en låg omsättning nu när det är en jackpot, ju färre motståndarrader desto bättre – potten finns ju garanterat där ändå! 

Varje fredag kommer vi här skriva en analys av veckans Big 9-kupong. Hoppas att du som läsare både ska kunna ta del av vassa drag och även resonera kring olika strategier som passar detta nya streckspel. 

Big 9 Kupongen

Temat med en kupong innehållande fem matcher från Premier League, två från Serie A samt två från La Liga fortsätter. Fyra favoriter modell större lokaliseras direkt, Man City, Chelsea, Arsenal & Milan kommer alla bli hårt betrodda och har givetvis goda segerchanser alla fyra. Men hur stor är risken/chansen att alla fyra faktiskt vinner? En snabb överslagsräkning på lagens odds säger att ”fyrlingen” betalar ca 3,30 på oddsmarknaden. Hoppla! Det innebär ju att det bara är ca 30 % risk att alla faktiskt vinner. Sen gäller det ju bara att fälla rätt favorit/favoriter… 🙂

Bästa spiken på Big 9 1X2

Ovan nämnda storfavoriter kommer som sagt streckas tungt. Risk finns att alla fyra blir smått överstreckade även om det faktiskt kan bli någon av dessa som droppar ner till trevliga streckprocent närmre spelstopp. Oavsett, att gardera alla fyra är verkligen inte rätt väg att gå denna vecka, då blir bygget alldeles för svårt. Läs gärna förra veckans strategitips för mer info kring att hantera just storfavoriter! 

Chelsea och Manchester City tror vi kommer bli de mest attraktiva att spika av de fyra storfavoriterna. Men som veckans spik vill vi utse en lite mer offensiv variant! Brighton tar emot Leeds och det är två lag som inlett säsongen lysande. Båda står på sju poäng efter tre matcher och är således obesegrade. Men hemmaplan, högre grundkapacitet, bättre trupp osv gör att favoritskapet tydligt väger över på Brighton. I vår podcast Stryket resonerade vi även där om Brighton som ”veckans spik” på systerspelet Stryktipset. Oddsmarknaden vill ge laget strax över 50 % chans att vinna på lördag och vi håller med!  Förhoppningsvis stannar streckprocenten strax under och vi får en spelvärd spik att använda som grund i vårt bygge!

Bästa över/under på Big9

Vi söker oss till matchen Brentford-Everton och under 2,5 mål som veckans drag! Här lockar underspelet i sig men vi har även en ytterligare baktanke med draget. Häng med på resonemanget här! 

Troligen kommer Brentford bli överstreckat på 1X2-spelet, de har inlett säsongen fint (alla minns 4-0 mot Man United i senaste hemmamatchen) och Everton har inte rosat marknaden. Framförallt har offensiven varit ett stort problem för Everton med endast två gjorda mål hittills. På en kupong med många favoriter gäller det att hitta några vägar mot pengarna, att spela X2 på Everton kan mycket väl vara en sådan väg. En sådan halvgardering gifter sig ytterst fint med ett underspel. Som vi resonerat om tidigare är det klokt att hitta ”beroendesamband” mellan valen på 1×2 och över/under i en match. Med komben X2 och under kan vi jobba in resultaten, 0-0, 1-1, 0-1, 0-2. Lämpliga resultat om Everton får matchbilden dit de vill och med deras brister i offensiven är det svårt att se dem vinna en målrik match.

Under 2,5 mål streckas i skrivande stund på under 50 % men ska vara knapp men klar favorit. Således bra värde på valet!

Bästa skräll på Big9

Förra veckan hittade vi vackra skrällen Southampton borta mot Leicester. Streckad på enbart 12 %. Det blir en prövning att följa upp men vi gör ett försök såklart! Vi tar sikte på mötet mellan Rayo Vallecano-Mallorca. Här skriker verkligen hela kroppen, ”RAYO BARA VINNER”! Ja, visst ser det bra ut för Rayo, inlett med två bortamatcher och har med sig 4 poäng efter seger mot Espanyol och 0-0 mot självaste Barcelona. Mallorca står på en pinne efter två målsnåla matcher mot okej motstånd. Hemmalaget var snuskigt starka på hemmaplan i slutet på förra säsongen medan Mallorca torskade 13 av 19 bortamatcher.

Ni ser, allt talar för ettan? Ja, men då rekommenderar vi skrällen och X2 på Mallorca? Konstigt resonemang? Möjligen. Men det som väger tungt för oss här är streckprocenten på över 60 % på ettan och en oddsmarknad på miljontals kronor som anser att rätt pris på Rayo är ca 2,10 dvs under 50 % chans att de vinner. Magkänslan får åka i papperskorgen och det strikta matematiska tänket får stå för veckans skrälldrag, X2 Mallorca!

Veckans tips Big9 

Förra veckans diskuterade vi kring att INTE bygga för svåra system, det vill säga fylla i för många skrällar i kombination med varandra. Det blir för osannolika kombinationer som inte vinstpotten räcker till för att belöna. Denna vecka ska vi fokusera på det motsatta – att inte lämna in rader som betalar för alla favoriter! 

Precis som på andra poolspel är det absolut effektivaste sättet att städa bort de allra sämsta raderna, de som bara betalar några hundralappar eller ett par tusenlappar på sin höjd, att utelämna en eller ett par favoriter. Genom att ”vaska” ett eller två överstreckade favorittecken definieras systemet kvickt och får den spänst vi vill åt.

På denna veckas kupong kan det till exempel vara läge att utelämna ovan nämnda Brentford och Rayo Vallecano. Även Real Sociedad ser ut att bli överstreckad även om en känsla säger att den kan komma ner i streckprocent när svenska folket får feeling och tänker att ”Sociedad måste garderas, Isak har ju lämnat”. Sen beror det naturligtvis på hur resten av systemet byggs. Helgarderas till exempel två av de fyra storfavoriterna, ja, då kan det räcka att använda sig av en tydlig vask i övrigt och så vidare. Allt för att nå den balans i hela bygget som alltid eftersträvas och att lämna in så många rader som möjligt som har chansen att bli överbetalda.

Nu tar vi sikte på den feta jackpotten! Senast det var jackpot spelade vi hem 106 000, det följer vi gärna upp…

Som vanligt bygger vi systemen nära inpå spelstopp för att maximera vår edge gentemot motståndarna. Häng med på en andel för en kul lördagskväll!

Andelar Big9 

Mot 9 rätt!

Skrällen
  • Mallorca X2
team-skrallen
Spiken
  • Brighton
team-spiken
Draget
  • U 2,5
    Everton-Brentford
team-draget
Köp en andel