Stryktipset-analys 23/3

Publicerades den 23 mars 2024

Trots att fotbollsligorna har tagit tillfällig vila på grund av landslagsmatcher så har vi en Stryktipslappp att jobba med. Ansvarig hos Svenska Spel har fått kämpa lite extra denna helg för att få ihop en 13rätters och vi tycker hen har gjort ett bra jobb. Det är en klurig kupong som blandar landskamper med League One och Two!

Landslagskuponger är i regel mindre populära än ”vanliga” kuponger, vilket normalt sett är förståeligt. Det brukar innebära stora favoriter och mindre attraktiva radkombinationer att spela om men idag tycker vi att sammansättningen är perfekt. Största favoriten på kupongen är Derby,   som bedöms ha vinstchanser runt 62%. Det betyder med andra ord att man kan vara kreativ – det finns ingen “given” spik på hela Stryktipset

Vi ska attackera kupongen under förmiddagen och till vår hjälp har vi som vanligt en Stryktipsspelares bästa vän – reducering.se. Idag känns det extra gynnsamt att använda “max-villkor” för att reducera antalet favoritsegrar på ramen. 

Spelförslag Stryktipset

Omgångar likt dessa öppnar upp möjligheten för att spela supertufft och sikta in sig på ensam vinnare för 10 miljoner kronor, vilket alltid blir enklare när omsättningen förväntas att bli lägre. Strategin i vårt spelförslag till Stryktipset blir dock lite mer defensiv än så, siktet är inställt på sexsiffriga utdelningar!

Vi nobbar spikar som Derby (71%), Danmark (61%), Belgien (59%) och Barrow (62%) och målar fulla penseldrag. Istället landar med följande kvintupel:

  1. Frankrike (57%) – kanske världens bästa landslag med oerhörd bredd. Nu genrepar man inför Fotbolls EM 2024 mot den kommande värdnationen Tyskland. Träningslandskapmer kan vara svårt att förutse men oavsett vilken laguppställning Frankrike ställer på planen så ska man vara klara favoriter. Gillar ettan!
  2. Österrike (44) – har sett bra ut under Ralf Rangnick och kan bli en fint smygartecken bakom lagom lagen kring 1.70 – 2,00. Bra streckvärde och rimliga vinstchanser rimmar bra ihop med vår spelfilosofi. Tvåa!
  3. Stevenage (63%) – Carlisle är hopplöst sist i Leagoe One är i princip redan klara att åka ur. Stevenage har hugg på playoff uppåt och nykomlingen har imponerat denna säsong. Nästan allting talar för Stevenage!
  4. Gillingham (44%) – en spik som kan liknas vid Österrike. Vi tror att många kommer vara passiva med att spika lag kring 40%, då tror vi det är en bra strategi våga ta ut svängarna något och istället använda garderingar på mer felstreckade matcher. Gillingham har dessutom potentiell att droppa något i streck fram till spelstopp. Tvåa!
  5. Stockport (61%) – sista spiken på ramen hittas i ett toppmöte i League Two mellan Stockport och MK Dons. Mycket står på spel när lagen möts och vinnaren tar ett stort kliv mot direktuppflyttning. MK Dons har haft problem på bortaplan och vi tror att hemmalaget kommer att dra det längsta strået. Ettan spikas!

Halvorna används relativt offensivt – vi kliver Burton (51%) och Crewe (41%) helt och hållet. Det förstnämnda har lägre vinstchanser än exempelvis Österrike men streckas trots det 7% högre, då ställer vi oss gärna på andra sidan. Crewe har en knepig match hemma mot Wimbledon och 41% tycker vi inte är ett motiverat värde.

Det blir även idag hårdrocksnävar på ramen, två stycken närmare bestämt. Vi går bland annat emot det berömda ”det blir alltid x i match 13” och väljer istället 1-2. Kryss är sällan några kuponrensare!

Grundramen på Stryktipset är satt – nu ska verktygslådan fram

Reduceringar

Vi kommer inte komplicera saker. Två färgreducerinagr ska användas, ena för att reducera bort x antal favoriter, den andra för att säkerhetsställa minst ett värdetecken!

Röd – vi har fyra överstreckade favoriter bland helgaddarna – dessa ringas in och vi sätter villkoret att max två av dessa får vinna. Ett effektivt reduceringsvillkor som kapar mängder med motståndare!

Gul – Wimbledon och Crawley streckas lågt i skrivande stund, vi vill ha med oss minst en seger från dessa!

Bygget är färdigt! Vi tror på svagt motstånd i poolen idag och man kommer att komma långt om vi bara lyckas fälla rätt lag.

Spelförslag för 864 kr (33% reducerat)

Skrällen
  • Port Vale
team-skrallen
Spiken
  • Frankrike
team-spiken
Draget
  • Österrike
team-draget
Spela Stryktipset med Miljongänget

Varje vecka i vår youtube-kanal får ni mängder med intressanta och vassa speldrag, med allt från oddsmarknaden till Stryktipset. Prenumerera på kanalen – når vi upp till 1000 prenumeranter så ska vi fixa vi en fet gratistävling!

Klicka här för att prenumerera 

Veckans avsnitt av Stryktetpodden 👇