Stryktipset

Välkommen till sektionen där vi presenterar allt du behöver veta om Stryktipset idag. Stryktipset är ett populärt och anrikt poolspel hos Svenska Spel som handlar om att försöka tippa rätt i 13 fotbollsmatcher, oftast med matcher från England. Lyckas man få 13 rätt och bli ensam med bedriften är man garanterad minst 10 miljoner kronor. Stryktipset har sedan urminnes tider och är en naturlig del för många svenskars lördagseftermiddag. Klockan 16.00 varje lördag är det spelstopp för Stryktipset hos Svenska Spel. 

Andelsspel Stryktipset

Andelar på Stryktipset har funnits tillgängligt i fysisk butik under lång tid men det var först under hösten 2019 som andelsspel blev möjligt online. Fördelen med ombud online är framförallt att utbudet blir större, oavsett vart du bor i landet. Vi på DBS har sedan start erbjudit andelssystem på Stryktipset och har under tiden samlat på oss flera storvinster på våra system, bland annat 13 rätt för 4,7 miljoner respektive 3,5 miljoner kronor. 

Vår ambition är att vara i framkant och erbjuda de bästa andelsspelen på Stryktipset i Sverige. Vi strävar ständigt efter att utvecklas genom att följa trender, lagnyheter, oddsrörelser med mera. På så vis ger vi oss själva möjligheten att ta optimala beslut när våra tecken ska sättas ut på Stryktipskupongen. Vill man ta del av Miljongängets andelar på Stryktipset så finns de i vårt spelombud som drivs i samarbete med Ica Grevie.

Spela Stryktipset

Stryktipset har sedan premiären 1934 varit en naturlig del av svenskarnas intresse för engelsk fotboll. Från början var det bara tolv matcher på kupongen men sedan 1969 är det 13 matcher som ska hanteras när man spelar Stryktipset. Det finns flera olika sätt att spela Stryktipset på. Man kan på egen hand bygga system inför omgången, antingen direkt hos Svenska Spel eller via ett reduceringsverktyg som reducering.se. Alternativt kan man köpa andelar på Stryktipset av en spelläggare!

Inför varje omgång skriver vi en Stryktipset analys med de bästa dragen inför omgången. Presenteras tidigt på matchdagen!

Andelsspel Stryktipset historiskt

Att köpa andelsspel på Stryktipset idag är enkelt men tidigare gick det bara att köpa i ett fysiskt spelombud. Det innebar att man behövde ta sig till ett spelombud och då bara kunna köpa butikens andelar. Idag är möjligheterna större och man kan köpa andelsspel från hela landet, oavsett var man befinner sig i landet. För att sälja andelsspel online kräver dock Svenska Spel att man även behöver erbjuda det i ett fysiskt spelombud – precis som det alltid har varit!

Andelar Stryktipset idag

Stryktipset idag skiljer sig åt jämfört med förr. En stor anledning till det är framförallt två saker – andelsspel på Stryktipset och avancerade reduceringsverktyg. Att köpa andelar på i ett system på Stryktipset har skapat möjlighet för den mindre spelaren att få vara med på stora system. Det betyder i sin enkelhet att man styckar upp ett system och säljer det i mindre bitar. När Svenska Spel tog beslutet att införa ombud online exploderade en ny marknad. Att spela andelsspel på Stryktipset idag är mer populärt än någonsin. 

Stryktipset lördag

En gång i veckan kan man spela Stryktipset hos Svenska Spel. Den traditionella tiden för Stryktipset är klockan 16.00 lördag men det kan ändras vissa omgångar beroende på utbud och säsong. Vid en vanlig kupong med Brittisk fotboll på menyn spelas majoriteten av matcherna vid 16.00, samt en eller två senare på lördagen. Vad som är bäst och mest underhållande för Stryktipset idag går det skilda meningar om men enligt vårt tycke ger det en extra krydda med en kvällsmatch där allt står på spel.

Stryktipset lördag är en av de mest traditionella speleventen som vi har i Sverige. Här möts allt från storspelare och proffs till hobbyspelare som icke spelintresserade arbetskollegor. Att spela Stryktipset behöver inte vara dyrt utan man kan spela en rad på så lågt som 2 kr. Det gör att alla som vill kan vara med och delta på lördagens när det vankas Stryktips.

Spela Stryktips idag

Andelsspel på Stryktipset

Det har blivit mycket populärt med andelsystem och andelsspel på Stryktipset. Ibland kan det därför upplevas som en djungel bland alla spelombud och spelläggare. Det är ingen garanti att spelläggare är duktiga på spel och i synnerhet Stryktipset utan man ska se på marknaden med kritiska ögon. Med många års erfarenhet från spel och Stryktipset i synnerhet kan vi stolt påstå att vi är bland de bästa spelläggarna i landet på Stryktipset. Vi har många storvinster på vårt cv, bland annat 9,5 miljoner så väl som 4,7 miljoner kronor på ett andelssystem på Stryktipset.

Storvinster Stryktipset

Storvinster på Stryktipset har det blivit många, kika här ovan! Det går att sortera både på största vinsten och senaste storvinsten på Stryktipset. Den största vinsten på Stryktipset som Miljongänget spelat in är 4,7 miljoner kronor på systemet Miljongängets Miljonjakt den 29 augusti 2020. Vinsten blev cirka 235 000 kr per andel! Den största Stryktipsvinsten i Sverige för något andelssystem det året!

Ambitionen att vara Sverige bästa spelläggare på Stryktipset har vi arbetat sedan starten på Svenska Spel Tillsammans hösten år 2019. Fler än 30 storvinster över 100 000 kr på Stryktipset pekar på att vi lyckats bra med vår målsättning.

Storvinster år 2022 på Stryktipset har snarare varit mer regel än undantag! Högvinster på Miljongängets andelssystem för 3,47 miljoner, 1,16 miljoner och 1,08 miljonerkr har noterats, bland annat. Varje lördag är givetvis siktet inställt på nya storvinster på Stryktipset på våra andelssystem.

VÅRA STORVINSTER

Sortera efter:
icon e stryktipset
Jaddens Spelhörna
Datum: 11 maj 2024
Vinst: 306 103 kr
icon e stryktipset
Miljongängets U 7-3-3
Datum: 23 mars 2024
Vinst: 88 880 kr
icon e stryktipset
Miljongängets Magnum
Datum: 11 november 2023
Vinst: 72 250 kr
icon e stryktipset
Miljongängets R-system 25 kr
Datum: 11 november 2023
Vinst: 53 108 kr
icon e stryktipset
Miljongängets Lilla R Jackpot
Datum: 9 september 2023
Vinst: 65 940 kr

Så köper du en andel av oss

Vill man köpa andelar av oss på Dagens Bästa Spel gör man det vårt spelombud hos Svenska Spel. Vårt ombudslag heter DBS och drivs i samarbete med Ica Grevie. Väl inne i ombudet är det enkelt att hitta våra andelsspel på Stryktipset. Det går att filtrera på spelformer och kostnad per andel. Systemen är vanligtvis sorterade per spelform med Stryktipset och Europatipset högst upp. Det går att köpa flera andelar i samma system om man önskar. Har du några frågor om våra andelar på Stryktipset eller dylikt går det bra att ställa de i chatten inne i ombudet

Köp en andel på Stryktipset av Miljongänget

Fördelar med andelssystem på Stryktipset

Det finns flera fördelar med andelsspel på Stryktipset. Stryktipset är ett spel med hög svårighetsgrad och ensam står man ofta svag i jakten på 13 rätt. Det är ofta man trillar bort tidigt när man har alltför få kombinationer i sitt bygge. Genom att gå ihop tillsammans med andra i ett andelssystem på Stryktipset får man istället många garderingar och färre spikar i sitt system vilket ökar chanserna rejält. 

En annan är att man sparar tid när man köper andelar av en spelläggare.  Det krävs mycket tid, kunskap och energi för att lägga bra andelssystem. Genom att nyttja kompetensen av duktiga spelläggare kan man spela Stryktipset och vara med på starka system utan att behöva lägga ned arbetet själv.

Stryktipset utdelning

Återbetalningen på Stryktipset är 65%. Det betyder att 65% av prispotten går tillbaka till spelarna medan 35% tar Svenska Spel i avgift för att tillhandahålla Stryktipset. Tidigare var procenten lägre. Svenska Spel höjde återbetalningsprocenten 2010 från 46% till 65%. 

Dessa siffror baseras på en vanlig omgång utan jackpot. Är det en omgång med jackpot läggs hela jackpotten i “13-potten” och återbetalningsprocenten på Stryktipset blir bättre. Ju högre återbetalningsprocent desto bättre är det för oss spelare. 

Av 65% läggs 8% i en garantifond hos Svenska Spel. Det är bland annat dessa pengar som garanterar 10 miljoner kronor till ensam vinnare på Stryktipset. De återstående 57% av omsättningen fördelas enligt följande:

Utdelning Stryktipset per vinstkategori
 • 13 rätt - 40%
 • 12 rätt - 15%
 • 11 rätt - 12%
 • 10 rätt - 25%

Förslag Stryktips

Varje lördagsförmiddag skriver vi speltips på Stryktipset . Där går vi igenom vilka spikar som ser bäst ut, var vi tror att skrällarna kommer att vara och vilket drag som ser bäst ut inför dagen. Föredrar man att lyssna på speltips på Stryktipset så släpper podden “Stryket” ett avsnitt varje lördag med fokus på Stryktipset.

Stryktipset resultat

En stor del av tjusningen är det slutgiltiga resultatet på Stryktipset. Har man inte möjlighet att följa matcherna i realtid finns det flera bra källor att hämta informationen. Det vanligaste sättet om man har en aktiv kupong är att kolla Stryktipset resultat under “mina spel”. Där anges antal rätt, omsättning och hur stor utdelningen är/blev. Det är ingen skillnad om spelat andelsspel på Stryktipset eller byggt ett eget system, båda visas på samma ställe. 

Ett annat sätt att följa resultatet på Stryktipset är att använda funktionen “liverättning” hos reducering.se, det fungerar oavsett om man har en aktiv kupong eller ej.

Se resultat Stryktipset (extern länk)

Stryktipset podcast

Varje fredag släpps ett poddavsnitt från “Stryket”, i så väl poddformat som video. Där går bröderna Fredrik och Peter tillsammans med vår egna spelexpert Daniel Söderberg igenom föregående vecka och tittar på kommande omgång av Stryktipset. Det är en podd för dig som gillar Stryktipset, fotboll eller bara försöker bli bättre på poolspel.

Matematiska andelsspel

Ett matematiskt system är det klassiska sättet att spela på Stryktipset. Det betyder att man placerar ut spikar, halvgarderingar och helgarderingar. Sitter grundramen får man 13 rätt – inga konstigheter. Till skillnad från exempelvis reduceringsverktyg där det kan krävas vissa villkor i ramen för att man ska kunna få 13 rätt. 

I vårt ombud säljs matematiska andelsspel till Stryktipset. Bland annat var vår största vinst på andelssystemen ett matematiskt system (4,7 miljoner kronor) . Det systemet heter Miljonjakten och spelas med 2 spikar, sex halvor och fem helgarderingar. När man lägger ett matematiskt system gäller det att ha tungan rätt i mun och välja rätt spikar och halvgarderingar för att nå 13 rätt. 

R-system andelsspel

R-system är en populär spelform hos Svenska Spel. Även bland våra andelsspel på Stryktipset är R-system vanligt förekommande. Till skillnad från ett matematiskt system byggs R-system med en betydligt större ram (fler garderingar) och man garanteras minst 12-rätt om ramen sitter. Chansen att få 13 rätt om ramen går in på ett r-system är ungefär 10 %. 

Det är framförallt underhållande att spela R-system på Stryktipset. Med en stor grundram lever man ofta hela vägen in mot slutsignalen och tack vare en stor reduceringsgrad kan man få med många unika och välbetalda radkombinationer.  Bland våra andelsspel på Stryktipset har vi R-system för i de flesta prisklasser.

Hur mycket kostar en andel på Stryktipset?

I vårt ombud finns andelsspel på Stryktipset i alla prisklasser. Den billigaste andelen kostar 10 kr och den dyraste upp till över 3000 kr. Vår ambition är att alla ska ha chansen att kunna köpa andelar på Stryktipset av oss. Det går att köpa flera andelar i varje andelsspel om man så önskar. 

Köp andelar på ett Stryktips av DBS – våra spelläggare

I vårt ombud är det främst Miljongänget som är spelläggare och bygger andelsspel på Stryktipset. De fick sitt smeknamn efter en jättevinst på 9,5 miljoner kronor på Stryktipset. Gänget består av fyra spelintresserade personen med mängder av erfarenheter från spel och Stryktipset. Utöver Miljongänget finns det några aktiva spelläggare till i ombudet, bland annat Championshipkungen och Stryketpodden.

Vår målsättning är att erbjuda bäst andelsspel på Stryktipset i genom hårt jobb och hela tiden sträva efter att bli bättre spelare på Stryktipset. Varmt välkomna in i ombudet om ni vill hänga med oss i jakten på 13 rätt!

Reducera på Stryktipset

Det finns flera reduceringverktyg att använda på Stryktipset idag men enligt vår mening är reducering.se de bästa reduceringsverktyget. Vi har testat samtliga verktyg men det är inga som kan erbjuda så pass smarta reduceringar och chans till en god överblick på sitt system som hos reducering.se

Spela reducerade rader på Stryktipset (extern länk)

Största vinsten på Stryktipset

Den 20 oktober 2011 fick en spelare 13 rätt och var ensam med den bedriften i hela landet. Belöningen blev hisnande 20,3 miljoner kronor vilket än idag är den största vinsten på Stryktipset någonsin. Värt att notera är att systemet endast var på 64 rader – ruggigt imponerande!

Vår egen toppnotering på Stryktipset var när vi fick 13 rätt för 9,5 miljoner kronor under 2019.

Så fungerar jackpot på Stryktipset

När det är jackpot på Stryktipset ligger det extra pengar i potten. Det betyder att spelvärdet och återbetalningen på omgången höjs vilket givetvis är positivt. Omsättningen brukar bli större dessa omgångar då det höjda spelvärdet attraherar många spelare. 

Hur stor jackpot det är på Stryktipset visualiseras tydligt hos Svenska Spel och hela summan hamnar i 13-rättspotten. Det betyder att om det är 10 miljoner i jackpot, adderas 10 miljoner till prispotten för de med 13 rätt. Det finns tre olika scenarion till varför det blir en omgång med jackpot på Stryktipset:

 1. Ingen utdelning på 10 rätt. När det är för många favoriter som vinner händer det ibland att det inte blir utdelning på 10, 11 eller 12 rätt. Om det inte delas ut några pengar på Stryktipset i en vinstkategori så förs summan automatiskt över till nästa omgång på Stryktipset. Hur stor jackpoten blir bestäms är en kombination av summan plus uppskattad omsättning av kommande Stryktips. 
 2. Ingen vinnare med 13 rätt. Ibland lyckas ingen i landet få 13 rätt på Stryktipset. Vid ett sådant fall blir det jackpot på kommande omgångar. 
 3. Speciella omgångar. I garantifonden finns det utrymme för Svenska Spel att krydda vissa speciella omgångar med en jackpot. Det händer vanligtvis några gånger per år, ofta vid större omgångar som exempelvis Boxing-Day (26 december)

Vad händer om en match blir inställd på Stryktipset?

Ibland blir fotbollsmatcher inställda eller avbryts under spelet gång. Vad händer då egentligen om det sker på en match på Stryktipset? Vi reder ut:

Om en match blir inställd på Stryktipset lottas matchen. 

Om matchen avbryts avvaktar Svenska Spel med besked från styrande förbund. Kommer inget besked under omgången på Stryktipset blir det lott som avgör. Kommer ett besked att matchen ska spelas vidare under närmsta dagen kommer matchens slutresultat att räknas på Stryktipset. 

Om sju eller fler matcher lottas på Stryktipset så ställs hela omgången in*

Statistik Stryktipset
 • 1934 - Stryktipset grundas
 • 1969 - Stryktipset byter från 12 till 13 matcher
 • 2011 - Största vinsten på Stryktipset (20,3 miljoner)
 • 2020 - Högst omsättning på en omgång (49,3 miljoner)

Bäst andelsspel på Stryktipset hos DBS

I Ica Grevies ombud säljer vi varje vecka andelsspel till Stryktipset. Vår målsättning är att erbjuda de bästa andelsspelen hos Svenska Spel. Vi garanterar att våra system kommer att vara väl komponerade och analyserade. Tillsammans är vi ett gäng som älskar Stryktipset och vi försöker ständigt  utveckla vårt spelande för att konkurrenskraftiga. 

Stryktipset idag är ett svårt poolspel men med tålamod, långsiktighet och kalkylerade risker brukar belöningen tillslut komma. Vi har flera storvinster på vårt cv och hoppas kunna fortsätta vinna tillsammans med er.

Varmt välkomna in i ombudet om ni vill hänga med på de bästa andelsspelen på Stryktipset!