Andelsspel Europatipset

Välkommen till Miljongängets hörna för Europatipset! Här finner du våra andelssystem till Europatipset. Att spela tillsammans med andra via andelar har blivit populärt, speciellt på de stora spelformerna som Stryktipset och Europatipset. Istället för att försöka få 13 rätt på egen hand kan man gå ihop tillsammans med andra och på så vis bilda starkare andelssystem. I Ica Grevies ombud hos Svenska Spel kan ni hitta våra andelar på Europatips. Säkra din andel redan idag om du vill hänga med oss i jakten på de stora pengarna!

Köp en andel till Europatipset idag

Europatipset – så fungerar det

Europatipset är utformat på samma vis som Stryktipset. Det är en kupong med 13 fotbollsmatcher där man ska tippa rätt utgång – hemmaseger (1), oavgjort (x) eller bortaseger (2). Kupongen plockas ihop från fotbollsmatcher över hela Europa, beroende på säsong och utbud. För att vinna pengar på Europatipset behöver man ha minst 10 rätt.

Radinsatsen på Europatipset är 1 kr per rad. Hur dyrt ett system på Europatipset är beror helt på hur många tecken man väljer att ta med. Det går utmärkt att spela enkelrader, systemspel, andelsspel på Europatips eller reducerade rader hos exempelvis reducering.se. 

Precis som inom all form av spel behöver man vara minst 18 år för att få spela och vara kund hos Svenska Spel. 

Andelsspel till Europatipset

Även om Stryktipset fortfarande är den största spelformen hos Svenska Spel är det mycket populärt att spela andelssystem på Europatipset. Det finns ett stort utbud av andelar på Europatipset och det kan kännas svårt att veta vilka som faktiskt är bra spelläggare. Vi skulle vilja påstå att vi på DBS är bland de bästa i Sverige på poolspel och har siffrorna som stöd. Med många års erfarenhet av att bygga vassa andelsspel på Europatipset och med flera sex & sjusiffriga vinster så fortsätter vårt ombud att prestera på en hög nivå. 

I samarbete med erbjuder vi dagligen andelsspel på Europatipset och andra spelformer hos Svenska Spel.

Ni hittar vårt ombud här (extern länk)

Andelsspel på Europatipset historiskt 

Tidigare var det bara möjligt att köpa andelsspel på Europatipset i fysiska butik men utvecklingen har tagit fart sedan dess. Sedan 2019 finns flera digitala ombud, bland annat vårt ombud hos Svenska Spel som drivs i samarbete med ICA Grevie. Fördelen med digitala ombud är att det regel når fler kunder och man kan på så vis ha bättre chanser att spela större och konkurrenskraftigare andelssystem på Europatipset än i fysiska butiker.

Köp en andel till Europatipset

Vill du köpa en andel av oss på Europatipset gör du det i vårt digitala ombud hos Svenska Spel. Klicka på länken eller sök på vårt ombudslag “DBS” inne på Spela tillsammans. Ombudet drivs i samarbete med Ica Grevie. 

Andelssystemen sorteras efter priskategori och spelform. Bland våra Europatips andelar finns det mängder att välja på, allt från 10 kr upp till över 3 000 kr. Det är möjligt att köpa flera andelar i samma system och så fort systemet är inlämnat kan man följa reultatet under “mina spel”

Europatipset återbetalning

Det är 65% återbetalning på Europatipset. Det innebär att 65% av omsättningen går till prispotten medan 35% tar Svenska Spel i en så kallad avgift. Av dessa 65% fördelas pengarna enligt följande:

Återbetalningsprocent på Europatipset per vinstgrupp
 • 13-rättspotten - 40%
 • 12-rättspotten - 23%
 • 11-rättspotten - 12%
 • 10-rättspotten - 25%

Dessa siffror gäller på ”vanliga omgångar”. Ibland på poolspel är det extrapengar, rullpott eller jackpott, då ökar den effektiva återbetalningsprocenten!

Europatipset jackpot

En jackpot innebär att det ligger pengar i potten redan innan någon omsättning tagit fart. Vanligtvis handlar det om några extra miljoner på Europatipset. Spelvärdet och återbetalningsprocenten på omgångar med jackpot blir därför högre och det blir mer attraktivt att spela. Det finns flera scenarion som leder fram till jackpot på nästa Europatips:

 1. Ingen vinnare på förra omgången av Europatipset
 2. Det blev ingen utdelning på 10 rätt föregående rundan
 3. Svenska Spel väljer att skjuta till en jackpot till Europatipset

Hela summan av en jackpot på Europatipset hamnar i 13-rättspotten. Det innebär att värdet framförallt hamnar på att få alla rätt. Hur stor jackpot det blir redovisas hos Svenska Spel

Storvinster på Europatipset andelsspel

Miljongänget har flera storvinster på Europatips på CV:t. Förutom bland annat 9,5 miljoner och 4,6 miljoner kronor på Stryktipset har de 2023 största vinst på andelssystem i Sverige, hela 3,5 miljoner på Europatipset. Systemet som vann var ett r-system i ombudet som bara kostade 54 kr per andel!

Sortera efter:
icon e
R -BIG - 10 hel - 3 spik
Datum: 28 april 2024
Vinst: 57 332 kr
icon e
Miljongängets Jackpot-Jakt
Datum: 16 april 2024
Vinst: 150 584 kr
icon e
Miljongängets Jackpot Special
Datum: 17 januari 2024
Vinst: 58 720 kr
icon e
Miljongängets U 5-6-2
Datum: 30 november 2023
Vinst: 542 592 kr
icon e
Miljongängets 2 spikar
Datum: 21 november 2023
Vinst: 106 496 kr

Fördelar med andelssystem till Europatipset

Sedan digitaliseringen av ombud har andelsspel på Europatipset ökat markant. Svårighetsgraden på Europatipset är hög och genom att spela tillsammans med andra ger man sig bättre chanser att nå 13 rätt. På egen hand är det tufft och det är ofta man kommer trilla bort snabbt tack vare många luckor på kupongen. 

En annan fördel är att man slipper lägga ned tid på att analysera och maximera sitt system på Europatipset. Genom att följa duktiga tippare på Europatipset kan man vinna 13 rätt tillsammans med andra utan en större personlig ansträngning. Tänk dock på att andelssystem innebär att man inte vinner hela kakan själv utan delar med andra som också köpt sig en andel i systemet! 

Välj rätt spelläggare

Det krävs inga speciella kvalifikationer för att bli andelsläggare hos Svenska Spel vilket skapar en marknad med bitvis oseriösa aktörer och svaga spelläggare. Flera butiker erbjuder låg kompetens och bygger andelssystem på Europatipset på ett oseriöst sätt i vårt tycke. Vi rekommenderar att alltid granska speläggare kritiskt och spela ansvarsfullt med era pengar, oavsett situation. 

Vi på DBS strävar efter att bygga genomtänkta system med fokus mot spelvärde och förväntad avkastning i det långa loppet. Att få 13 rätt på Europatipset är svårt men det finns ofta dolda och bra vägar om man vet vad man letar efter!

Miljongängets andelssystem på Europatipset strävar efter just detta, att både kunna vinna ofta och vinna stort.

Miljongänget
Logga DBS

Spelläggare hos Dagens Bästa Spel – DBS

I Dagens Bästa Spels ombud hos Svenska Spel är det framförallt Miljongänget som bygger andelsspelen. Miljongänget innehåller fyra spelintresserade med ett stort intresse för spel och poolspel. Med en rekordvinst på 9,5 miljoner kronor från 2018 och flera andra storvinster på andelsspelen lever de upp till sitt namn!

Förutom Miljongänget finns flera andra aktörer i ombudet som bland annat Championshipkungen  och Stryket-Podden. Vi ställer höga krav på de som lägger andelsspel på Europatipset hos oss och strävar efter att vara det bästa spelombudet i landet!

Andelar Europatipset – hur mycket kostar de? 

I vårt ombud hos Svenska Spel finns andelar till Europatipset för de flesta plånböcker. Den billigaste andel på Europatipset kostar 10kr medan den dyraste ligger på över 3000 kr. Vår målsättning är att bygga så optimala system som möjligt, oavsett prisnivå och storlek på system. När man köper ett andelsspel på Europatips av oss utlovar vi hårt arbete hela vägen till spelstopp!

När öppnas andelsspelen till Europatipset?

Andelsspelen öppnas för försäljning samma dag som Svenska Spel öppnar upp kupongen. Vanligen spelas Europatipset mitt i veckan (tisdag, onsdag eller torsdag) och på söndagar. Systemen öppnas måndag morgon till veckoomgången samt dagen efter avslutad veckoomgång inför söndagen. Då vi har populära andelssystem och efterfrågan är stor är det klokt att vara ute i god tid med att säkra plats.

När lämnas systemen in och hur ser jag mitt andelssystem?

Vi försöker alltid lämna in våra system på Europatipset så nära spelstopp som möjligt. Genom att lämna in systemet sent kan man ta del av all tillgänglig information och på så vis bygga starka andelssystem på Europatipset. Lagupställningar, streckrörelser och annan matnyttig information gör det enklare att slå motståndet i det långa loppet. 

Efter vi har lämnat in systemet så syns ditt andelsspel under “mina spel” hos Svenska Spel.

Europatips två gånger i veckan

Hur frekvtent poolspelen rullar hos Svenska Spel varierar. Stryktipset spelas varje lördag, Topptipset och Powerplay går normalt sett minst en gång om dagen. Europatipset å andra sidan spelas två gånger i veckan, en vecko-omgång och en på söndagen. Vilken veckodag det blir är olika varje vecka beroende på matchutbudet. 

Vanligtvis släpper Svenska Spel kupongen för veckoomgången på Europatipset antingen söndag eller måndag. Söndagens omgång brukar läggas upp onsdag till fredag. 

Speltips Europatipset

Vi har under flera samlat på oss mängder med erfarenheter från spel och i synnerhet poolspel. Inför varje omgång skriver ett Europatipset förslag bland våra analyser. Vi  har även listat våra fem bästa tips på Europatipset och hur man blir en bättre spelare!

Fem tips för att bli bättre på Europatipset
 • Oddset
 • Spelvärde
 • Andelsspel
 • Svårighetsgrad
 • Reducera
 • Odds på Europatipset

En viktig aspekt inom poolspel är att använda oddsmarknaden till din fördel. Är man skarp på odds går det att slå oddsmarknaden genom att räkna ut odds. För de allra flesta är det dock bättre att anta att värderingen på oddsmarknaden på Europatipset är korrekt. Genom att jämföra oddsen med streckfördelningen går det att hitta spelvärda drag. Vårt tips är att använda odds från Pinnacle som referenspunkt. 

 • Spelvärde på Europatipset 

Spelvärde är a och o på Europatipset. Med 65% återbetalning gäller det att vara mycket bättre än sina motståndare för att bli en vinnande spelare. Ett steg i det ledet är att följa spelvärde och rata tecken som blir kraftigt överstreckade på Europatipset. Följ rörelserna hela vägen till spelstopp och våga ta ställning mot överstreckade favoriter. 

 • Spela andelsspel på Europatipset

Ett annat sätt att vinna på Europatips kan vara att följa duktiga spelläggare. Fördelen med andelsspel på Europatipset är att man går ihop och skapar ett större konkurrenskraftigt system än vad man kan göra på egen hand. 

 • Tänk på svårighetsgraden!

En aspekt många missar på Europatipset är svårighetsgrad i systemet. Spelar man för mycket skrällar räcker prispotten helt enkelt inte till att betala ut för så svåra scenarion. Välj spikar och skrällar med stor nogrannhet. 

 • Reducera på Europatipset

Genom att använda reduceringsverktyg kan man på ett enklare sätt bygga bra system på Europatipset. Städa bort favoritparader, hitta lagom mängder skrällar och få chansen att hitta välbetalda kombinationer som anars är svåra att nå. Reducering.se är i vår mening det klart bästa reduceringsverktyget i Sverige och är helt gratis att använda!

Europatips resultat

En stor del av nöjet med poolspel och i synnerhet Europatipset är att följa matcherna längs vägen. Vanligtvis är det en känslomässig berg och dalbana att följa resultat på Europatispet med mycket pling och mål! Förutom Europatips resultat kan man följa sitt andelssystem på Europatipset hos sitt spelkonto på Svenska Spel. 

Hos reducering.se finns även en avdelning för liverättning på Europatipset som innehåller plingljud, senaste händelser, antal rätt och nuvarande utdelning på Europatipset!

Se resultatet Europatipset (extern länk)

Andelsspel Europatips – hur många andelar?

Hur många andelar det är i varje andelssystem på Europatipset skiljer sig åt. Maximalt är det 50 andelar men vissa system har så få andelar som fyra andelar. Vi försöker erbjuda en variation så att det ska passa så många önskemål som möjligt. Många andelar i ett system innebär större system men mindre del av kakan medan system med få andelar i gör att man kan vinna större per spelomgång men troligtvis vinner mer sällan. 

Matematiska andelsspel till Europatipset

I ombudet är det matemtiska andelar till Europatipset det vanligare. Matematiska systtem är det klassiska sättet att spela poolspel. Det betyder att man sätter ut spikar, halvgarderingar och helgarderingar. Sitter ramen har man fått 13 rätt! Idag finns det flera reducerade alternativ som r-system, u-system och egna reduceringsverktyg som fungerar på annat sätt.

R-system på Europatipset

I vårt ombud finns det mängder med r-system att köpa en andel i. Vi har faktiskt varit väldigt lyckosamma med våra r-system, bland annat vann vi helai janurari 2023 hel  3,5 miljoner på Europatipset på ett mindre r-system.

R-system innebär att grundramen är kraftigt reducerad. Vi spelar alltid med 12-rättsgaranti vilket innebär att man får minst 12 rätt om ramen sitter och chans på 13 rätt. Att spela r-system på Europatipset är ett roligt och underhållande sätt att spela i jakten på 13 rätt!

Spela Europatipset med Miljongänget

Två gånger i veckan spelar DBS och Miljongänget Europatipset med andelssystem i de flesta prisklasser i sitt ombud. Här får man ta del av våra genomarbetade och analyserade rader. Vi har många storvinster i ryggen och hoppas du vill hänga med oss när vi jagar nästa storvinst!

Varmt välkommen in i butiken!