V86

Varje onsdag spelas ett av travsportens höjdpunkter för veckan hos ATG – V86. Travspelet som lanserades under 2011 blev snabbt en succé och V86 är idag ett av de mest populära poolspelen hos ATG, med endast legendariska V75 framför sig. Till skillnad från sina föregångare är det hela åtta travlopp som genomförs på V86, vilket leder till ett spel med hög svårighetsgrad. För att kompensera för den tuffa svårighetsgraden har dock ATG en lägre radinsats – 0,25 öre gör att man får fler hästar för pengarna på!

V86 är ett poolspel för trav där spelarna ska tippa rätt utfall i åtta travlopp. Man satsar med riktiga pengar och ju fler hästar du har på ditt system desto högre blir kostnaden, men samtidigt ökar även vinstchanserna. Insatserna läggs i en gemensam prispott som alla deltagarna tävlar om. Om ingen lyckas träffa åtta rätt på en omgång på V86 förs pengarna vidare till nästa omgång, i en så kallad jackpott. Dessa omgångar brukar det bli hög omsättning och en stor prispott att spela om!

Om V86
 • Speldag: onsdag
 • Tid: 20.30 (vanligtvis)
 • Antal lopp: 8 travlopp
 • Chans på vinst: från 6 rätt
 • Radinsats: 25 öre
 • Andelsspel tillgängligt: ja

Andelsspel V86

Det är inte enkelt att pricka alla rätt på V86 med tanke på spelets utformning. Därför har det blivit populärt med andelsspel på V86 för att maximera sina vinstchanser och få fler hästar på systemet utan att behöva betala mer. Ett andelsspel betyder i sin enkelhet att man går ihop och delar på kostnaden, precis som när man spelar med polarna på ett gemensamt system. Andelsspel på V86 finns i olika former, antingen bildar man ett eget lag och raggar spelare eller köper in sin på färdiga andelssystem, skapade av allt från nöjesspelare till spelexperter.

För att skapa starka system på V86 krävs det tid, energi och framförallt ett brett kunnande. Är du inte sugen på att bygga ett eget system eller vill helt enkelt vara med på ett andelssystem skapat av en expert så är andelsspel ett perfekt komplement om du vill spela V86. Att spela tillsammans på V86 är inte bara smart, utan höjer även underhållningsvärdet och ökar vinstchanserna. 

I vårt spelombud hos ATG erbjuds varje vecka andelsspel på V86, från kunniga och pålästa experter. Vi har en ambition att bli det ledande ombudet hos ATG genom att erbjuda väl analyserade och konstruerade andelssystem. I ombudet finns duktiga spelläggare som bland annat Felix Erixson, Kim Brask och Emil Jönsson. Det finns andelar till v86 från så lågt som 10 kr och uppåt!

Köp ett andelsspel vill V86

VÅRA STORVINSTER

Sortera efter:
Miljongänget Lilla-Trav
Datum: 6 december 2023
Vinst: 34 526 kr

V86 tips och analyser

Man brukar säga att “den som vet mest vinner mest” och även om slumpen givetvis är en faktor i poolspel så går det inte komma ifrån att det också är en hel del skicklighet, i synnerhet på spel som V86. Ett bra sätt för att förbättra sina chanser inför omgången är att vara påläst och redo, ett bra sätt för det är att läsa våra analyser till V86 som presenteras inför varje runda. Analyserna är skrivna av rutinerade experter på V86 som delar med sig av sina bästa tips och råd kring hur man bör spela V86. 

Det kostar ingenting att läsa våra tips till V86 och de presenteras alltid i god tid innan spelstopp, så att du i lugn och ro kan förbereda dig på bästa möjliga vis. Få insikt kring den bästa spiken, de skarpaste dragen och de dolda vägarna som vi inte tror att andra kommer att välja. Analyserna grundar till stor del i spelteori och fokuserar på att vinna mycket pengar i det långa loppet snarare än att vinna så ofta som möjligt.  Läs vår analys till V86 idag och förbered dig på bästa möjliga vis inför kommande omgång!

v86 a

V86 utdelning

Återbetalning och vinstutdelning är ofta ett debatterat ämne inom poolspel och trav. Med det menas helt enkelt hur stor del av omsättningen ( de totala insatserna) som går tillbaka till prispotten. På V86 är återbetalningen 65%, precis samma som på V75 och Stryktipset. Det leder till att utdelning på V86 ofta blir hög, med tanke på omsättningens storlek. Vid omgångar med jackpot på V86 blir återbetalningen ännu högre, hur stor beror på jackpoten och den totala omsättningen. 

V86 återbetalning – 65%

Hur fördelar sig prispotten på V86?

För att vinna pengar på V86 krävs minst sex rätt. Blir utdelningen i denna vinstgrupp lägre än 15kr går potten vidare till nästa runda (jackpot). Pengarna fördelas procentuellt i de tre olika vinstgrupperna, enligt följande:

 • 8 rätt – 40% av prispotten
 • 7 rätt – 20% av prispotten
 • 6 rätt – 20% av prispotten

De radkombinationer som lyckas få åtta rätt delar alltså på 40% av prispotten. Ju färre som vinner, desto större andel av prispotten vinner man. Eventuell vinst betalas ut direkt till ditt ATG-konto när omgången är avslutad, oavsett om det är ett andelsspel på V86 eller ett eget system. 

Vinstrekordet på V86 är 22 670 896 kr kronor (2019).

Spela V86 onsdag

På onsdagar är det V86 som spelas hos ATG. Det populära travspelet omsätter miljontals kronor och mängder med svenskar spelar V86 – varje runda. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren spelare kan du vara med och känna på spänningen och försöka nå den berömda storvinsten.

För att spela V86 hos ATG krävs ett spelkonto, vilket betyder att man bland annat behöver vara minst 18 år gammal. I övrigt är det enkelt att bygga ett system, antingen via dator, surfplatta, mobiltelefon eller att lämna in det fysiskt i ett spelombud. Vill man hellre spela V86 via ett andelsspel så går även det utmärkt, vi har flera andelar till V86 igång varje omgång på Dagens Bästa Spel spelombud.

En vanlig omgång på V86 genomförs kvällstid, runt 20.30 på onsdagar. Under de varmare månaderna brukar dock tiden variera i högre grad, ofta något tidigare under dagen. Håll koll på spelstoppet hos ATG så att du inte missar att spela V86, det kan annars hända även den bästa. Efter inlämnad kupong börjar nästa intressanta stadie, följa loppen. 

Följ V86 live

Travsportens enorma succé på poolspel kan till stor del tillskrivas det höga underhållningsvärdet när man följer loppen. Det kan svänga ordentligt på V86 och även hästar långt bak i fältet inför upploppet kan ta sig hela vägen fram. Att följa V86 live på plats är inte helt ovanligt men det är sällan lättillgängligt för speciellt många personer i landet, då är det vanligaste alternativet att följa V86 live via ATG. Skapa ett konto hos ATG så att du inte missar ett enda lopp. Vill du hellre se V86 på tv:n så brukar Kanal 12 sända evenemanget. 

Köp andelar till V86 

Spela tillsammans på ATG är ett spelsätt som har växt sig allt mer populär senare åren, inte minst tack vare möjligheten att köpa ett andelsspel online. Det finns en hel uppsjö av spelombud och spelläggare, med kraftigt varierande kvalitét. Det finns inga kvalifikationskrav för att bli en andelsläggare vilket har skapat en miljö där mängder med mindre duktiga spelare säljer andelar. I vårt ombud ställer vi höga krav på kompetens från de som skapar andelssystem. Våra spelläggare är erkänt duktiga travspelare med flera års erfarenhet från att bygga värdeskapande system på V86 och övriga poolspel hos ATG. 

Det är enkelt och smidigt att köpa en andel till V86 från några av våra spelexperter. Följ våra steg och du kan vara med på ett andelsspel om bara någon minut:

Köp andelsspel till v86 – steg för steg

 1. Logga in eller skapa konto hos ATG
 2. Tryck här för att komma till vårt spelombud
 3. Välj spelform och kolla igenom om det är något system som ser intressant ut. 
 4. Klicka på valt system och “köp en andel”
 5. Klart – nu har du gjort ditt!
 6. Så fort systemet har lämnats in av andesläggaren syns det under “mina spel” inne hos ATG.

Tänk på att det inte finns någon garanti för vinst och spela aldrig för pengar du inte har råd att förlora!

Dagensbästaspel
DBs icon

v86 resultat

Förutom att följa resultatet i realtid kan man givetvis rätta V86 i efterhand hos ATG. Logga in på ditt spelkonto, klicka på “mina spel” och sedan hästkvitton. Där ges information om det slutgiltiga resultatet på ditt system, vilka hästar som vann i vilket lopp och den totala utdelningen per vinstgrupp på V86. Det är exakt samma process att rätta ett eget system som andelsspel. Eventuell vinst kommer in på spelkontot direkt efter resultatet på V86 är fastställt! Har du lämnat in ditt system i butik så går det att rätta din kupong på plats!

Har du ingen aktiv kupong men är nyfiken på resultatet ändå? Inga problem, det är enkelt att se V86 resultatet hos ATG. Man kan välja välja spelform och speldag i ATGs resultatkalender och på så vis följa resultatet på V86 hur långt bak i tiden som man önskar. 

Se resultatet på V86 idag

Jackpot på v86 

En jackpot på V86 betyder att det finns extrapengar i potten, redan innan en enda krona är omsatt. Dessa omgångar brukar oftast ha hög omsättning och en stor prispott att spela om. När det blir en jackpotrunda hos ATG redogörs det tydligt intill aktuell kupong. Men vad är det egentligen som gör att det blir en jackpot på V86? Det finns några olika scenarion som leder till jackpot:

Så blir det jackpot:

 1. Det blir jackpot om föregående runda på V86 inte betalar ut några pengar på 6 rätt. Detta sker när den egentliga utdelningen ska vara lägre än 15 kr vid 6 rätt, då skjuter man istället vidare pengarna till nästa omgång.
 2. Det blir jackpot om ingen lyckas få 8 rätt vid föregående omgång. Det händer titt som tätt att ingen lyckas pricka åtta rätt på en omgång, därför är det inte helt ovanligt med jackpot på V86. Dessa rundor brukar spelvärdet bli högt.

Liknande spelformer hos ATG

V75 

Det största poolspelet i Sverige. Med sju travlopp och stora prispotter att spela om är V75 det mest självklara spelet bland travälskare. Till skillnad från V86 så är det sju travlopp på V75 och 50 öre i radinsats. Omsättningen kan ibland bli gigantiskt stor, omsättningsrekordet är över 200 miljoner kronor. Andelsspel till V75 erbjuds varje vecka i vårt spelombud.

GS75

GS57 står för Grand Slam 75, ett poolspel som introducerades under 2017. Det är precis som ovanstående spel ett poolspel för trav och spelas vanligtvis söndag klockan 15.00. Här är radinsatsen dubbel så hög jämfört V75 och lyckas man bli ensam vinnare (på en svensk travbana) så garanterad man 10 miljoner i vinst, precis som på Stryktipset.

Köp ett andelsspel till GS75

V64

Det mest frekventa travspelet hos ATG. Flera dagar i veckan finns det V64-lopp att tippa och kolla på, med varierande nivå på omsättningen. Ibland är det stekheta och då kan du alltid hitta ett andelsspel på V64 hos oss. Andra rundor blir omsättningen lite lägre och då försöker vi bara spela V64-omgångar när det finns fint spelvärde!

Big 9

Är ett poolspel för fotboll där man ska tippa rätt utgång och över/under 2,5 mål i nio fotbollsmatcher –  ett relativt nytt poolspel som lanserades i oktober 2021. Big 9 är ett tufft men roligt spel som bjuder emellanåt in till fina prispotter. Big 9 har ännu inte lyckats nå upp till travsportens höjder men förhoppningvis kan det bli en spelform som växer till sig. Vi erbjuder andelsspel på Big 9 till varje omgång!

V86 andelsspel med skarpa spelexperter

Upplev spänningen med trav och förbättra dina vinstchanser med andelsspel på V86 i Sveriges skarpaste spelombud. Andelssystem tillåter dig att vara med på större system för en mindre slant och du slipper lägga ned tid och energi på att konstruera ett starkt travsystem. Våra andelssläggare har en bred kompetens och ett stort intresse för trav och spel i allmänhet. Varje onsdag kommer det finnas andelsspel öppna vill V86 i vårt spelombud –  köp andel av en spelläggare du gillar och jobba in storvinsten tillsammans med oss. 

Dagens bästa spels ombud hos ATG

Spela aldrig med pengar du inte har råd att förlora. Det är hög varians på poolspel och de flesta omgångar kommer man att missa vinstpengarna, det gäller för alla som spelar V86!