V75

V75 introducerades 1993 och är idag det överlägset mest populära poolspelet i Sverige. Det är ett spel inom trav, organiserat av AB Trav och Galopp (ATG), som går ut på att tippa rätt utfall (vinnande häst) i sju olika travlopp. Varje helg omsätts det stora belopp på V75 där omsättningsrekordet är hiskeliga 201 miljoner kr, det kan jämföras med rekordet på Svenska Spels flaggskepp Stryktipset, som har knappa 49 miljoner kr. 

För att vinna största vinsten på V75 krävs sju rätt, men man har möjlighet till vinstutdelning från 5 rätt och uppåt. Radinsatsen är 50 öre och det går att tippa på flera hästar i ett och samma lopp, men tänk på att ju fler hästar man har på sitt system desto större blir insatsen. V75 spelas vanligtvis på lördagar klockan 16.20 men det kan finnas undantag, dubbelkolla alltid spelstoppet på V75 så att du inte missar nästa omgång!

Om V75
 • Speldag: Lördag
 • Tid: 16.20
 • Antal lopp: 7 travlopp
 • Radinsats: 50 öre
 • Chans på vinst: från 5 rätt
 • Andelsspel tillgängligt: ja

Andelsspel V75

Ett populärt sätt att spela V75 på är tillsammans med andra, i ett så kallat andelsspel. Genom att “stycka” upp ett system i flera mindre andelar kan man gå ihop med kompisar, köpa andelar av spelexperter eller själv skapa ett eget lag för att försöka vinna tillsammans med andra. Konceptet med andelsspel på V75 är smart och gör det enklare för den “vanliga” spelaren att få vara med på stora konkurrenskraftiga system. 

I vårt ombud hos ATG finns det andelsspel till V75 tillgängliga varje omgång, från erfarna och erkänt duktiga spelare. Vår ambition är att bli det ledande spelombudet hos ATG genom att följa trender, vara påläst och lägga ned mycket tid på varje enskilt system. Vi tror att den som gör jobbet och bygger bäst andelssystem i slutändan kommer att bli belönad.

V75 andelsspel

Spela v75

V75 är en folkkär spelform hos ATG – mängder med svenskar sitter varje vecka bänkade framför tvn för att följa sin lapp i jakten på storvinsten. För att vara med och delta i spelet behöver man lämna in ett system, antingen i egen regi eller köpa andelar av andra. Det går att spela V75 hos ATG online eller i en fysisk butik, det senare har blivit allt mindre vanligt senare åren men det finns fortfarande några trogna butikstippare kvar!

För att spela V75 krävs det att man har ett spelkonto hos ATG, ett av Sveriges mest populära spelbolag. Här finns, förutom trav och galopp, även poolspelet Big 9 och ett gediget sportutbud med odds från erkänt duktiga Kambi . Har du inget konto hos ATG sedan tidigare? Ingen fara, att registrera ett konto är både enkelt och smidigt. Följ våra steg och du kan vara igång på bara några minuter.

Registrera ett konto hos ATG

 1. Gå in på ATG.se
 2. Tryck på “öppna konto”
 3. Registrera med mobilt Bank-ID eller Freja
 4. Följ instruktionerna
 5. Klart!

V75 analys och tips inför varje lördag

För att skapa en långsiktig fördel på V75 krävs det att man är uppdaterad och insatt i varje omgång, annars kommer man att falla bort i konkurrensen. Hos Dagens Bästa Spel kan man, inför varje kupong på V75, läsa en matnyttig och skarp analys – helt gratis. Här får man V75 tips på de bästa spikarna, de potentiella skrällarna och de dolda dragen. Håll dig uppdaterad och påläst för att ge dig själv så bra beslutsunderlag som möjligt när du lämnar in din V75-kupong under lördagen!

Analysen på V75 presenteras i god tid innan spelstopp och går på djupet genom våra tankar och idéer, både kring specifika hästar och kupongen som helhet. Texten mynnar slutligen ut i ett spelförslag på V75 som man kan använda både som inspirationskälla eller att lämna in systemet i egen regi. 

V75 Spela tillsammans  – speltermer

Slang och uttryck kan ibland vara svårt att förstå som ny användare, speciellt inom mogna branscher som spel och poolspel, i synnerhet klassiska V75. Spelet som varje vecka intresserar hundratusentals personer som alla drömmer om en sak, att få sju rätt och vinna stora pengar. Är du ny användare och har svårt att förstå vissa begrepp? Då kanske denna guide av V75 kan hjälpa till. 

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss på [email protected] så vi ska försöka hjälpa till!

V75 

Är ett poolspel hos ATG som går ut på att tippa rätt vinnare i sju travlopp. Man tävlar mot andra spelare i poolen om en prispott som baseras på det totala antalet insatser (omsättningen). För att delta på V75 behöver man satsa med riktiga pengar – ju fler hästar du väljer att ha med på ditt system desto högre blir kostnaden. För att vinna pengar på V75 krävs minst 5 rätt.

Radinsats

Radinsatsen på V75 är 50 öre, vilket betyder att man multiplicerar antalet hästar i de sju loppen med 0,5 för att få den total kostnaden för systemet i kronor. Radinsatsen på poolspel varierar, på exempelvis Stryktipset är det istället 1 kr i radinsatsen. 

Kupong

Kupongen är enkelt förklarat den sammansättning av hästar som deltar i de sju loppen. Kupongen på V75 ser aldrig likadan ut och din uppgift som spelare blir att försöka tippa rätt vinnare i respektive lopp. Bredvid kupongen på V75 syns tydligt så väl hur mycket som har omsatts, vilka hästar som streckas högst och vad hästen respektive kusken heter. 

Spik

Du kanske har hört uttrycket “spik” eller “singelstreck” inom trav och spel? Det betyder helt enkelt att man spelar på en enskild häst i ett specifikt lopp. Vanligtvis brukar spelare “spika” hästar med hög vinstsannolikhet för att istället kunna få med fler hästar i andra lopp.

Ombudsavgift

När man köper en andel av en spelläggare betalar man en extra avgift, normalt sett 6%. I vårt ombud hos ATG lägger våra spelexperter ned mycket tid och energi för att bygga bra och konkurrenskraftiga system. Vill man istället bygga ett eget system på V75 så betalar man ingen ombudsavgift.

Jackpot

När det är jackpot på V75 betyder det helt enkelt att det ligger extrapengar i potten, vid sidan av den vanliga omsättningen. Det blir jackpot på V75 om utdelningen föregående runda blir för låg, om ingen lyckades få sju rätt eller helt enkelt när ATG tycker att det är dags att slänga in lite extrapengar, vanligtvis sker det vid heta omgångar. Spelvärdet brukar bli högt vid omgångar med jackpot och omsättningen tar fart ordentligt!

Andelar till V75

Att köpa en andel till travet är smidigt och har flera fördelar. Istället för lägga ned väsentlig tid på att analysera loppen under lördagen kan man istället luta sig tillbaka i soffan och köpa andelar av spelläggare som man litar på. En spelläggare är alltså den ansvariga personen för systemet, både när det kommer till att bygga och lämna in. Det enda man behöver göra som andelsköpare är att gå in i spelbombudbet hos ATG och köpa en andel i önskat system, sedan sköter sig resten automatiskt. 

I vårt ombud hos ATG finns flera duktiga spelexperter med bred kompetens inom trav och V75. Det finns andelar inom de flesta prisklasser och eventuell vinst betalas automatiskt ut till ditt ATG-konto efter avslutad omgång. Den stora fördelen med att spela andelsspel på V75 är att man får chansen att vara med på större system och på så vis öka vinstchanserna avsevärt, vilket ofta är välkommet på svåra spel som V75. 

Köp ett andelsspel till V75

VÅRA STORVINSTER

Sortera efter:

V75 spelexperter

Att spela tillsammans med andra på V75 är ett effektivt och populärt sätt. Det leder till att man får fler hästar på sitt system och kan utnyttja kompetenser från kunniga spelläggare. Det går heller inte att komma ifrån att det alltid är roligare att vinna tillsammans med andra. Vill man vara med på en andel på V75 –  skapade av kunniga och erkänt duktiga spelläggare så är Dagens Bästa Spels spelombud en plats för dig. Vår ambition är att erbjuda de bästa andelsspelen i Sverige, med analyserade system skapade med finess, tanke och en expertis. 

Det finns en stor bredd av spelare med olika spelstrategier och spelbakgrunder i vårt ombud hos ATG – nedan presenterar vi några av dessa. 

Våra andelsläggare på V75

Felix Erixson

En rutinerad travfanatiker som främst spelar V75 och V86 men det händer även att det blir en och annan GS75. Felix har flera storvinster på sitt CV och lägger alltid ned mycket tid och energi för att skapa bra system till V75. Felix toppnotering på travet var när han lyckades spela in 11,5 miljoner kronor till andelsköpare på bara ett par veckor.

Läs intervjun med Felix för att lära känna honom bättre

Köp andelar av Felix! 

Kim Brask

Kim har spelat på trav under många år och förutom att skapa vassa andelssystem, skriver han även skarpa tips och analyser till V75 inför varje omgång hos DBS – helt gratis att ta del av. Kim går alltid efter sina egna idéer, grundade i många timmars hårt arbete och alltid med en tanke bakom!

Vi har haft en intervju med Kim där han berättar mer om sig själv och sitt spelande.  

Köp en andel av Kim till V75!

Emil Jönsson

Emil ATG

Emil Jönsson är en skarp spelläggare som flera gånger har varit och nosat på fullträffar bland sina andelssystem på V75. Emil jobbar till vardags som ekonomichef och har ett gott sinne för siffror och sannolikheter. Han gillar att ta ställning i loppen och alltid skapa system med hög potential

Häng med på Emils andelar

– Snabba Cash (Göran Bergqvist)

Göran är en rutinerad andelsspelare och erbjuder varje omgång andelsspel till V75. På hans meritlista finns det flera storvinster genom åren, den färskaste på 763 099 kr. Förutom andelar på V75 och V86 kan man också ta del av Görans andelar på Svenska Spel – bland annat Stryktispet och Eruoastipset.

Köp en andel av Snabba Cash! 

– Dagens Bästa Spel

Självklart erbjuder även vi på DBS andelar till V75. Vi är en grupp sport- och spelintresserade personer som älskar poolspel och trav. Vår spelfilosofi är att våga spela offensiv och gå för de stora pengarna, det tror vi långsiktigt är den klart bästa strategin. 

Köp en andel av DBS till V75 !

V75 resultat 

En stor del av underhållningen med att spela V75 är att följa och slutligen även rätta sin kupong för att se om det blir någon vinst. För att vinna på V75 behöver man ha träffat rätt på minst fem hästar, beroende på hur många andra spelare som lyckades att vinna. Ju fler skrällar och färre favoriter som vinner, desto troligare är det att prissumman ökar per vinstgrupp. För att nå den högsta vinstutdelningen på V75 behöver man träffa sju av sju rätt!

Har du haft en aktiv kupong, antingen som du skapat själv eller köpt ett andelsspel till V75? Då kan du rätta din kupong inne hos ATG. Logga in på ditt spelkonto och klicka på “mina spel” för att rätta V75. 

Har man däremot inte en aktiv kupong så kan man se resultatet och utdelningen till V75 på länken nedan.

Resultat och utdelning på V75
Statistik V75
 • Högst omsättning - 201 408 496 kr, 2018 (Eskilstuna)
 • Största vinsten på V75 - 67,3 miljoner, 2010 (Axvalla)
 • Radinsats: 50 öre

Andra spelformer hos ATG

ATG är, tillsammans med Svenska Spel, det ledande ombudet inom poolspel. Här finns mängder med spel att välja på, så väl inom trav som fotboll. V75 är givetvis det största och ledande spelet men det finns så mycket mer att spela på. Vi erbjuder förutom andelsspel på V75, även system till följande spelformer:

V86

Är en spelform för trav som spelas varje onsdagskväll hos ATG. På V86 är det åtta lopp istället för sju vilket ökar svårighetsgraden men lyckas man få alla rätt kan det bli riktigt stora pengar. Varje onsdag erbjuder vi andelsspel till V86  från flertalet av våra spelläggare. 

V64

V64 är poolspelet som rullar flera dagar i veckan, och har normalt sett många miljoner i omsättning varje omgång. Det är sex travlopp på V64 som ska tippas och för att vinna krävs minst 4 rätt. Spelet är ett populärt vardagsspel och i vårt ombud hittar man nästan alltid tillgängliga andelsspel på V64, som vanligt väl analyserade och anpassade efter kupongensförutsättningar 

GS75 (Grand Slam 75)

Grand Slam 75 lanserades under 2017 och blivit en naturlig del av travutbudet hos ATG. Poolspelet liknar V75 på många plan men den stora skillnaden är att radinsatsen är dubbelt så stor, vilket gör att man får med färre hästar på sitt till system på Grand Slam 75 om man har samma insats som på V75. GS75 spelas oftast varje söndag klockan 15.00 och det händer att det blir stora vinster, lyckas man bli ensam vinnare när det avgörs på en svensk travbana garanteras man 10 miljoner kronor. 

Köp ett andelsspel till GS75 och läs mer om spelformen här

Big 9

Spelet som skulle utmana Svenska Spels dominans på poolspel inom fotboll. På Big 9 ska man tippa på 9 matcher, både rätt utfall och över eller under 2,5 mål. Inför varje omgång släpper vi andelsspel till Big 9, skapade potential och sikte mot storvinsterna. Vårt vinstrekord på ett andelsspel till Big 9 är hittills 226 434 kr, satt 23 december 2023. 

Få tips till V75, bonuserbjudanden och delta i gratistävlingar

I vår community på facebook finns det mängder av tips, analyser och tävlingar att ta del av, helt kostnadsfritt. Diskutera speltips, få råd kring ett specifikt travlopp eller rygga spel du tycker ser intressanta ut. Gå med i vår facebookgrupp så att du inte missar nästa erbjudande!

Köp andelar i Sveriges bästa ombud hos ATG

Varje dag finns det andelsspel att köpa till aktuella omgångar hos ATG. Här finns det något för alla plånböcker och vår ambition är att erbjuda de bästa andelssystemen via hårt arbete och stor spelerfarenhet. 

Varmt välkomna att hänga med på de bästa andelsspelen till V75 och övriga poolspel hos ATG

V75 andelsspel