Andelsspel Big 9

Här finns våra andelsspel till Big 9 – ATGs nya poolspel för fotboll. Med de nio hetaste matcherna i Europa och en ny idé att inkludera över/under i spelet har Big 9 blivit ett av våra favoritspel på poolspel.  Häng med på våra andelssystem på Big 9 om ni vill vara med när nästa storvinst delas ut.

Spela Big 9 med oss på Dagens Bästa Spel

Vi på Dagens Bästa Spel erbjuder andelsspel på Big 9 varje lördag. Big 9 är en ny spelform hos ATG som på allvar försöker ta upp kampen med Svenska Spel om poolspelsmarknaden på fotboll. Precis som hos både Svenska Spel och på ATGs egna travsektion går det utmärkt att spela andelssystem på Big 9. Vi har mångårig erfarenhet av poolspel och flera häftiga vinster på CV:t – nu siktar vi på nya storvinster via våra andelssystem på Big 9!

Söker du speltips på Big 9 så skriver vi varje omgång en längre analys. Vi diskuterar öppet vilka drag vi gillar mest och vart vi tror folket går i fällorna.

Vad är Big 9?

ATG är främst kända för sin koppling till travet men valde i oktober 2021 att lansera Big 9 som är ett nytt poolspel för fotboll. Precis som namnet vittnar om har Big 9 totalt sett 9 matcher på kupongen, plockat från de hetaste ligorna i Europa. Till skillnad från andra poolspel valde ATG att utöver matchresultat även inkludera över/under 2,5 mål i samtliga nio matcher. Det gör att svårighetsgraden att blir relativ hög och för att vinna pengar på Big 9 krävs det att man har minst sju rätt. Precis som hos vid poolspel har andelssystem till Big 9 snabbt blivit populärt och idag erbjuder flera olika aktörer andelsspel till Big 9. 

 

Våra storvinster

Sortera efter:
image
Miljongängets Stora Jackpot
Datum: 25 februari 2024
Vinst: 84 657 kr
image
Miljongängets Stora Jackpot
Datum: 23 december 2023
Vinst: 226 434 kr
image
Miljongängets Mega Jackpot
Datum: 3 september 2022
Vinst: 122 368 kr
image
Miljongängets Mega Jackpot
Datum: 6 augusti 2022
Vinst: 106 864 kr
image
Miljongängets Stora
Datum: 14 maj 2022
Vinst: 128 166 kr

Fördelar med andelsspel på Big 9

Andelssystem på Big 9 har vissa uppenbara fördelar. Från en underhållningssynpunkt innebär andelsspel på Big 9 att man får vara med på större system utan att behöva betala hela summan själv. Poolspel och Big 9 i synnerhet har hög svårighetsgrad vilket innebär att små system ofta faller bort tidigt. Genom att spela större system kan man spela mer konkurrenskraftiga systemramar och nå vissa unika radkombinationer som man annars hade haft svårt att hitta. Att vinna tillsammans med andra är dessutom, i vårt tycke, alltid mycket roligare!

En annan fördel med andelssystem på Big 9 är kompetensen som erbjuds. Att vara vinnande i längden på poolspel kräver både tid och kunskap. Vi på Dagens Bästa Spel lägger ned mycket tid på att analysera omgångarna och bygga smarta andelssystem på Big 9. Genom att köpa ett andelsspel på Big 9 av oss sparar man både tid och får tillgång till vassa systembyggen.

Nackdelar med andelsspel på Big 9

Andelsspel är ett debatterat ämne och det finns finns vissa problem kopplade till det. Problemen är i vårt tycke inte kopplade till de seriösa och duktiga ombuden utan snarare till det motsatta. Flera ombud på Big 9 varvar sina andelsspel i alltför hög grad vilket innebär att systemen blir urholkade och spelvärdet på dessa system blir lågt. Ett annat problem med andelssystem på Big 9 är när spelläggare inte är tillräckligt vassa på spelet. I vår värld bör man hålla en viss nivå för att sälja andelsspel på Big 9 men tyvärr ser man alltför ofta ombud som inte når upp till en förväntad standard. Så håll koll och granska kritiskt de ombuden ni följer.

Köp en andel till Big 9

Vi på Dagens Bästa Spel erbjuder varje vecka vassa andelssystem till Big 9 i vårt ATG-ombud. Via länken kommer man till ICA-Grevie vilket är vårt egna ombud hos ATG. Välj Big 9 i menyn och där hittas andelsspel till Big 9 från bland annat Miljongänget, Oscar Block och Daniel “Striker” Domeij . För att köpa ett andelsspel på Big 9 behöver man vara inloggad och ha tillräckligt med pengar på sitt ATG-konto. Hur mycket varje andel på Big 9 kostar står angivet i texten.

Hur spelar man Big 9?

Som nämnt innan skiljer sig Big 9 från andra poolspelformer. På Stryktipset eller Powerplay tippar man en utgång medan på Big 9 ska man tippa två olika delar per match. För att få ett rätt behöver man träffa både resultatet och över/under i samma match.  

Oavsett om man spelar Big 9 själv eller köper andelsspel på Big 9 är det fördel att veta vad spelet går ut på. Nedan går vi igenom hur Big 9 fungerar

1. 1×2

Här ska man ta ställning om det blir hemmaseger (1), oavgjort (x) eller bortaseger (2). Det går att kryssa i mer än ett tecken per match men då blir det också ett dyrare system. På våra andelssystem på Big 9 brukar minst en match på 1×2 spikas. 

2. Över eller under 2,5

Det andra ställningstagandet som behövs förutom 1×2 är om det blir över eller under 2,5 mål. För dig som inte är van vid begreppet innebär 0,1, eller två mål i matchen att det är under 2,5 mål. 3 mål eller fler innebär att det är över 2,5 mål. Även här kan man spela på båda sidorna till en högre kostnad.

3. Wild Card

Unikt för Big 9 är att man får ett wild card på valfri match utan en extra kostnad. Ett wIld card är helt enkelt en kostnadsfri helgardering i en match (för både 1×2 och över/under) som måste placeras ut för att systemet ska kunna lämnas in. Wild card aktiveras genom att trycka på “ikonen med W” längst ut till höger på lappen. 

Dessa unika delar gör Big 9 till ett dynamiskt och roligt poolspel att följa i jakten på 9 rätt.Att spela på både resultat och antal mål i samma match innebär att spelen korrelerar med varandra.

Exempelvis om lag A vinner är det eventuellt troligare att det också blir över 2,5 mål i samma match och så vidare. Därför är det viktigt att tänka strategiskt och jämföra valen innan kupongen lämnas in. När vi bygger andelssystem till Big 9 tas detta och flera andra liknande tankesätt i högsta beaktning. Allt för att maximera vår förväntade avkastning

Återbetalning Big 9

Återbetalningsprocenten är en viktig faktor när det kommer till andelsspel. Det betyder hur stor del av den totala omsättningen som hamnar i prispotten och hur stor del spelbolaget tar i vinst. Återbetalningsprocenten på Big 9 är 65% vilket är snarlikt Stryktipset. Men hur fördelas egentligen prispotten på Big 9 i de olika vinst-grupperna? Vi går igenom

Fördelning Big 9
  • 9-rättspotten - 40%
  • 8-rättspotten - 20%
  • 7-rättspotten - 40%

Återbetalningsprocenten i de olika vinstgrupperna från den totala omsättningen blir då:

  1. 9-rättspotten: 26%
  2. 8-rättspotten: 13%
  3. 7-rättspotten: 26%

När öppnar ni andelsspelen till Big 9?

ATG öppnar vanligtvis upp omgången på tisdagar och då lägger vi självklart ut våra andelssystem på Big 9 samma dag. Det går alldeles utmärkt att köpa en andel tidigt under veckan för att säkerhetsställa att man har en plats i systemet men det går också bra att vänta tills spelstoppet är nära.

Vad kostar en andel på Big 9?

Vi har andelsspel i flera olika prisklasser i vårt ATG-ombud. Den billigaste andelen kostar runt 50 kr medan vi har andelar upp till 2700 kr när det är jackpott. Vårt mål är att alla som vill, oavsett förutsättningar, ska kunna köpa ett andelsspel på Big 9 av oss. Vi lägger ned mycket tid på samtliga andelssystem och försöker alltid bygga optimala system till Big 9.

Liverättning på Big 9

Inloggad på ATGs hemsida följer man enklast sitt andelssystem på Big 9 . Där kan man följa det exakta resultatet i samtliga nio matcher. Det anges även information om antal rätt, nuvarande utdelning för systemet och den totala utdelningen för 9,8 respektive 7 rätt.

Speltips Big 9

Varje torsdag släpper vi en Big 9 analys av veckans omgång på Big 9. Här går vi bland annat igenom bästa speltipsen, den finaste spiken och vilket lag som har bäst skrällchans. Vi utlovar en matig och fyllig text där vi bidrar med våra tankar och idéer om kommande omgång. Längst ned på kuponganalysen hittas länkar till våra andelsspel på Big 9.