Välj rätt spelbolag

Välj rätt spelbolag

Idag finns det mängder av spelbolag att välja på och det kan upplevas svårt att veta vilket spelbolag som egentligen på passar bäst. Alla spelbolag är i någon mån unika. De har styrkor och svagheter vilket gör att de passar spelare olika bra. Är man ute efter höga odds på fotboll, söker den bästa oddsbonusen, eller vill ha det spelbolag som är bäst i mobilen? Baserat på användarens preferenser kommer det helt enkelt bli olika svar vilket spelbolag man bör välja.

Generellt rekommenderar vi på Dagens Bästa Spel att ha tillgång till flera spelbolag samtidigt. Detta för att ha ett brettt spelutbud att välja på och hela tiden kunna ta högsta möjliga odds. Några få punkter högre på oddset kan upplevas som marginell skillnad men i det långa loppet har det stor påverkan på avkastningen. 

I denna guide går vi igenom de viktigaste punkterna och listar de bästa spelbolagen i varje kategori. Förhoppningsvis kan vi hjälpa dig att hitta en ny favorit bland bettingbolagen!

Spelbolag med bäst odds

Att söka efter bettingsidor med bäst odds är förmodligen den enskilt viktigaste faktorn om man vill vara en vinnande spelare. I regel räcker det inte att bara ha tillgång till ett spelbolag om man vill spela till det högsta oddset utan det krävs att man har tillgång till många spelbolag. Som nämnt innan kommer det ha stor påverkan på ditt spelande över tid om man lyckas ta på sina spel till högsta möjliga odds. Det bästa sättet att jämföra oddsen mellan spelbolag är att kolla på någon av de jämförelsesidor av odds som finns tillgängliga. 

Har man inte har möjlighet att sprida spelkassan mellan flera olika spelbolag och helt enkelt söker det spelbolag med bäst odds har vi gått igenom alla de spelbolag med svensk licens. Bland spelbolag i Sverige är det framförallt ett spelbolag som sticker ut med höga odds – Pinnacle. Utbudet hos Pinnacle är inte det största men bland höga odds är de marknadsledande. Återbetalningsprocenten på de större marknaderna (Premier League, NHL etc) ligger ofta närmare 98% vilket få andra spelbolag kan mäta sig med. Det gör Pinnacle till den optimala sidan för dig som söker spelbolag med höga odds. 

Tätt bakom Pinnacle finns bland annat populära Bet365 och Coolbet som båda erbjuder en imponerande återbetalningsprocent vilket i förlängningen betyder höga odds!

Bet365 Bet365

1 500 kr bonus

Oddsbonus upp till 1500 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus
Coolbet Coolbet

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x och lägsta odds 1,80. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Spelbolag med bäst spelutbud

Det är inte bara höga odds som är intressant hos bettingbolagen utan även hur många olika spelalternativ som finns. Nästan alla spelbolag erbjuder Asian handicap, 1×2 och över/underspel från de stora ligorna. När vi däremot kollar på antal sporter, divisioner och olika specialspel märker man snabbt att spelbolagen presterar olika. Till och med spelbolag med samma oddsleverantör som SBTech och Kambi skiljer sig åt sinsemellan. 

Utan inbördes ordning har vi plockat fram tre spelbolag med speciellt bra spelutbud,  Unibet, ComeOn och Nordicbet . De två förstnämnda har en stor sportbok från de kända oddsleverantörerna Kambi och SBTech – här finns något för alla. Nordicbet å andra sidan är kända för att erbjuda spel från låga divisioner i fotboll och hockey. Nordicbet är ett perfekt spelbolag för dig som söker odds på matcher i “lingonserier”.

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x och min. odds 1,80. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Unibet Unibet

100 kr bonus

Gratisspel 100 kr. Minsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Spelbolag med bäst oddsbonus

Spelbolag använder oddsbonusar för att locka till sig nya kunder och för oss spelare innebär det ett förhöjt spelvärde som är perfekt sätt att bygga en spelkassa på. Oddsbonusar kan sedan spelregleringen 2019 endast användas vid första insättningen – så kallad välkomstbonus. 

Vi har sedan tidigare i en komplett lista granskat alla oddsbonusar 2024 bland spelbolag med svensk licens. Utformningen bland bonusarna skiljer sig åt, vissa erbjuder insättningsbonusar, andra gratisspel eller riskfria spel. Den gemensamma nämnaren är att alla oddsbonusar har ett förväntat positivt värde så länge man spelar korrekt. Viktigt är att spela ansvarsfullt och ha ett bra bankroll management.

Om man inte redan har ett registrerat konto hos spelbolag som erbjuder en välkomstbonus så är det ett spelvärde som bör nyttjas. Är man osäker hur man ska omsätta bonusen så kan man kolla på våra gratis speltips som finns på hemsidan. Där delar våra vassa rekare med sig av sina bästa betting tips. 

Expekt erbjuder ett gratisspel på 1500 kr till oddset minst 1,80. Inget omsättningskrav tillkommer vilket innebär att Expekt har en av de absolut bästa oddsbonusarna. Även Snabbare och Hajper sticker ut bland spelbolag med bäst bettingbonus.

Snabbare Snabbare

2000 kr bonus

Oddsbonus upp till 2000 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 8x med lägsta odds 1,80. Erbjudandet gäller nya kunder. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Hajper Hajper

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500kr. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x, min. odds 1,80. Erbjudandet gäller nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Spelbolag som är bäst i mobilen

Betting i telefonen har blivit allt vanligare med teknikens framfart och idag lägger en majoritet sina spel från just mobilen. Detta ställer höga krav på spelbolagen som behöver ha en app eller en väl anpassad mobilversion på webbläsaren. Extra viktigt med betting i mobilen är att det är lätt att använda och kan erbjuda alla de spel och funktioner som det går på datorn. Denna anpassning har vissa spelbolag lyckas bättre med än ändra. Vi har listat topp 3 bästa bettingbolagen i mobilen – samtliga tre har en lättanvänd och smidig applikation för betting.

Mr Green Mr Green

100 kr gratisspel

Riskfritt spel på 500 kr. Minsta insättning 500 SEK. Inget omsättningskrav eller lägsta odds. Erbjudandet gäller nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
LeoVegas LeoVegas

500 kr gratisspel

Gratisspel på 100 kr. Lägsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Spelbolag som inte limiterar

Ett av de vanligaste sätten för spelbolag att hantera sin risk management är att limitera vinnande spelare. Det innebär i praktiken att de sätter en låg limit för spelare de tror sig förlora mot i längden, ofta på några enstaka kronor. Dessa limiteringar gör att det blir svårare för vinnande spelare att kunna tjäna pengar i längden på betting. Det finns dock undantag bland spelbolag inte limiterar sina spelare. Pinnacle är en sida som inte limiterar. Det i relation till att de erbjuder de bästa oddsen och har höga limits gör de till ett spelbolag som är perfekt för proffsen. Ett annat spelbolag som inte limiterar är statliga Svenska Spel. Hos Svenska Spel får alla spelare tävla på lika villkor!

Spelbolag med snabba uttag

Det finns mängder med olika uttagsmetoder hos spelbolagen och varje alternativ tar olika lång tid från uttag tills pengarna når kontot. Bland dessa alternativ brukar Swish och Trustly vara de som går snabbast. 

En annan sak som påverkar tiden är att vissa spelbolag  kräver olika typer av verifieringsprocesser vid uttag. Det kan vara bild på körkortet, en räkning eller annat typ av dokumentation för att bevisa din identitet. Dessa steg förlänger processen och det kan ibland kännas frustrerande att pengarna inte kommer snabbare till kontot än så. Det har lett till en ny våg av spelbolag utan konto som helt enkelt har satsat på snabb och smidig betting. De har de snabbaste uttagen och pengarna kommer nästintill omgående. Dessutom kräver de ingen verifiering eller dylikt. Nedan har vi listat de spelbolagen med snabbast uttag på den svenska 

Snabbare Snabbare

2000 kr bonus

Oddsbonus upp till 2000 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 8x med lägsta odds 1,80. Erbjudandet gäller nya kunder. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
SpeedyBet SpeedyBet

1000 kr bonus

Oddsbonus upp till 1000 kr. Min.insättning 200 kr . Omsättningskrav 20x. & min. odds 1,50. Erbjudandet gäller nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Fastbet Fastbet

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningkrav 15x med min. odds 1,90. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Spelbolag med bäst liveodds

Livebetting är en kategori som ökar rejält i popularitet och idag finns det mängder med spelare som bettar på matcher i realtid. Konceptet är briljant och det skapar stora möjligheter för oss spelare att kunna betta på matcher när vi vill. Spelutbudet bland liveodds kan ibland till och med vara bättre än innan matchen. Med marknader som nästa hörna, nästa vunna set eller andra dynamiska spelmarknader så har det öppnat upp spelmarknaden än mer. 

Hos många spelbolag finns även tillhörande livestream till matcherna vilket passar utmärkt med livebetting – man vill gärna se matchen för att kunna lägga ett bra livespel. Bet365 har länge varit marknadsledande på livebetting och det kan vi konstatera att de fortfarande är. Spelutbudet bland liveodds hos Bet365 är gigantiskt, de har många specialspel och en bra sektion där de livesänder matcherna. Spelbolag med SBTech brukar vara kända för sin sektion för liveodds och där är Bethard bland de bästa. Ett annat spelbolag med bra liveodds är Betsson.

Bethard logga

500kr Bonus

Oddsbonus 100% upp till 500 kr. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 15x. Lägsta odds 1,90. Giltighetstid 60 dagar. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Bet365 Bet365

1 500 kr bonus

Oddsbonus upp till 1500 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus

Bästa spelbolag med Kambi

Kambi är en världskänd oddsleverantör som levererar odds till flera spelbolag med svensk licens. Från början är Kambi skapat för Unibet och det märks att de fortfarande håller platsen som nummer ett. Unibet har det största utbudet av spel från Kambi och med en användarvänlig bettingsida är det ett nöje att spela hos Unibet. Två andra spelbolag med Kambi som växlat upp senaste åren är LeoVegas och gamla jätten Expekt. Hos Leovegas får man nästan ett lika stort spelutbud som hos Unibet och Expekt har kanske marknadens bästa oddsbonus. 

Unibet Unibet

100 kr bonus

Gratisspel 100 kr. Minsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
LeoVegas LeoVegas

500 kr gratisspel

Gratisspel på 100 kr. Lägsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Bästa spelbolag med SBTech

Oddsen hos SBTech är inte kända för att vara de mest träffsäkra trots en hög återbetalningsprocent. Det leder till goda chanser för den insatte att tjäna pengar i längden hos spelbolag med SBTech. Det finns många spelbolag som hämtar sina odds från SBTech och de har precis som nämnt tidigare både sina styrkor och svagheter. ComeOn och Hajper är två lättanvändliga betting bolag med höga odds från SBtech. Under 2020 valde Svenska Spel att ansluta sig till SBTech och tack vare att de inte limiterar sina spelare så tycker vi de platsar på en topp 3 bland bettingbolag med SBtech.

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x och min. odds 1,80. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Hajper Hajper

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500kr. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x, min. odds 1,80. Erbjudandet gäller nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus