Slutspelsanalyser – kvartsfinaler från Block & Striker

Dags för kvartsfinaler i EM och precis som inför åttondelarna, så har Oskar Block och Daniel ”Striker” Domeij satt på sig spelglasögonen och skrivit analyser till alla fyra bataljer. Både Tyskland-Spanien och Portugal-Frankrike osar gigantmöten, men även England-Schweiz och Nederländerna-Turkiet blir högintressanta att följa. Kör vi!

Fredag Spanien – Tyskland 5:e juli 18:00

Block: Hemmanationen Tyskland drabbar samman med kanske det mest övertygande landslaget hittills i turneringen i ett möte som utan tvekan hade kunnat vara EM-finalen. Spanien släppte in ett överraskande mål tidigt mot Georgien men hade därefter inga större bekymmer med att vända på steken, medan Tyskland fick slita betydligt hårdare – och ha lite mer tur på sin sida – för sin seger mot Danmark.

Inför kvartsfinalen var det lite tveksamt huruvida Rüdiger skulle vara redo för spel, men det var han och gjorde en sanslöst stark insats. Även inhoppande backkollegan Schlotterbeck gjorde det bra och skulle kunna få nytt förtroende trots att Tah är tillbaka från avstängning. Här tror jag även Wirtz letar sig in i elvan, vilket gör att Musiala återgår till sin vanliga högersida. Det lägger grunden till dagens spel då den unga Bayern Munchen-spelaren är mycket teknisk och behöver ofta stoppas med fouls. Det är ingen slump att Musiala är en av de absolut mest foulade spelare i turneringen. Här möter han den fysiskt spelande Cucurella som tog 10 kort på 20 PL-starter ifjol och sällan lägger fingrarna emellan.

Rygga Cucurella att få kort @ 4.00 hos Betsson

Fredag Spanien – Tyskland 5:e juli 21:00

Block: Jag hade höga förväntningar på Portugal inför mötet mot Slovenien men bjöds istället på väldigt få högkvalitativa chanser och en Ronaldo i tårar. Laget får tacka Diogo Costa för hans matchavgörande ingripande på Seskos friläge och därefter tre raka straffräddningar. Nu väntar en betydligt svårare motståndare i form av Frankrike och då måste man sannerligen höja sig. Fransoserna har förvisso ännu inte gjort ett spelmål från öppet spel (endast två självmål och ett straffmål), men man fortsätter skapa chanser. Inför mötet mot Belgien valde man att göra om till tre sittande mittfältare och lär fortsätta med det här.

En spelare som inte fått särdeles positiva rubriker hittills denna turneringen är Rafa Leão. Han har förvisso varit, åtminstone i mina ögon, riktigt bra under flera sekvenser och är oerhört duktig på att ta sig förbi sin man och skapa lägen, men det har överskuggats av hans två (!) kort för filmning. I samtliga tre starter har han också orsakat minst en foul och jag väljer att spela på att han gör det ännu en gång. Han avslutade Serie A-säsongen med att lösa det spelet i 7 av 10 matcher och då blev han dessutom inbytt i två av dessa.

Rygga Leao ö0.5 fouls @ 1.72 hos Expekt

Lördag England – Schweiz 6:e juli 18:00

Domeij: England reste sig på tio mot Slovakien och kravlade sig vidare och är alltjämt oddsfavoriten att vinna EM – till mycket stor del för att man hamnat på den betydligt enklare halvan av slutspelsträdet. Imponerat har Southgates mannar inte gjort och frågan är om de där växlarna som “bör” finnas kvar verkligen finns? Vilket mål av Bellingham dock – Jude har nu klivit fram i två av fyra matcher och är verkligen den där tungan på vågen som behövs för att gå riktigt långt.

Schweiz resa till denna kvartsfinal blev betydligt mera odramatisk – 2-0-segern mot Italien var egentligen aldrig i fara. Visst, Schweiz gick vidare som underdog sett till oddsen, men för undertecknad m.fl. var det inte alls oväntat med tanke på Italiens uppenbara uddlöshet. Den offensiva delen är fortsatt också Schweiz svagaste lagdel, men då i stort sett samtliga spelare framåt (Embolo, Ndoye, Vargas och Duah) tagit sitt ansvar med ett mål vardera så känns det numera ok även på den punkten. Man har också en stabilare sista utpost i Sommer kontra England med Pickford.

Här var bästa speldraget att nypa Schweiz precis då oddsen släpptes, då värdet var som bäst, men det snabbtåget har som sagt redan gått. Sett till nuvarande odds känns det OK på två fronter. Dels krysset vid full tid till 3.10, men även Schweiz att gå vidare till 2.50. 40-34-26 är en rätt rimlig värdering i denna kvartsfinal och bäddar också för att ovanstående positioner är rimliga att lyfta fram. Hopp Schwiiz!

Rygga Schweiz att gå vidare @ 2.50 hos Unibet

Unibet Unibet

1000 kr gratisspel

Gratisspel 100 kr. Minsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Lördag Nederländerna – Turkiet 6:e juli 21:00

Striker: Nederländerna myser också på den här sidan av slutspelsträdet och har skaffat sig ett kanonläge att (minst) ta sig till semifinal. Rumänien skrämde första tio minuterna i åttondelsfinalen, men sedan tog “Oranje” över och var stundtals helt överlägsna – även om det dröjde länge innan spiken i kistan med 2-0 kom. Gakpo och Simons ser fina ut så här långt som skytte- resp. assistkung och defensivt håller Van Dijk och company ihop det väldigt bra. Dumfries (som alltid) riktigt bra ute till höger när det vankas mästerskap.

Turkiet framme i EM-kvartsfinal – det trodde nog inte så många inför och framförallt inte sett till de senaste åren. Stjärnorna har dock stått helt rätt så här långt och mot Österrike i åttondelsfinalen spelade man väldigt smart, även om det såklart var en del tur inblandat att matchen inte gick till förlängning. Österrike noterades t.ex. för närmare 3.00 i xG och en röd tråd genom Turkiets matcher är att man ser vassa ut framåt, men samtidigt släpper till en hel del bakåt. En trend som säkerligen håller i sig. Visst, stjärnan Calhanoglu och mittback Akaydin är tillbaka efter avstängningar, men både Yuksek och framförallt Kokcu faller bort från mittfältet p.g.a. avstängningar i den här matchen och hjälten från senast, mittback Demiral, riskera också straff efter sin idiotiska segergest mot Österrike. Montella tvingas stuva om i laget och det kan störa.

All respekt för Turkiet och deras enorma publikstöd, men även Nederländerna hörs och syns väldigt mycket i Tyskland. Det är uppdukat för rejäl stämning på finalstadion i Berlin och det kan absolut bli den kvartsfinalen som håller högst nivå sett till underhållning. Det luktar över 2.5 mål, men det tar ofta emot att “jobba” mål när det drar ihop sig i slutspel och dessutom ligger Nya Expekt ganska lågt på den sidan. Det blir istället en spelarspecial där Malen, som hoppade in och gjorde två mål senast, bör få starta tillsammans med Gakpo och Depay framåt och ha god chans att skapa. Över 0.5 avslut på mål till 1.72 känns därför som ett vettigt klick! Skulle Koeman välja att starta Malen på bänken, så får man insatsen tillbaka, så det är ingen risk på så sätt. Mal på, Malen!

Rygga Malen ö0.5 skott på mål @ 1.72 hos Speedybet

SpeedyBet SpeedyBet

1000 kr bonus

Oddsbonus upp till 1000 kr. Min.insättning 100 kr . Omsättningskrav 10x. & min. odds 1,50. Erbjudandet gäller nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus