Andelsspel för poolspel

Spela poolspel tillsammans med oss på Dagens Bästa Spel. Hos ATG och Svenska Spel erbjuder vi andelsspel på flera spelformer och vi har plockat hem många häftiga storvinster genom åren. Nedan går vi igenom hur man säkrar ett andelsspel hos Sveriges vassaste spelombud och hur ett andelsspel fungerar i allmänhet. 

VÅRA STORVINSTER

Sortera efter:
Miljongängets Homerun
Datum: 21 januari 2023
Vinst: 72 057 kr
Miljongängets Gigant
Datum: 1 oktober 2022
Vinst: 59 328 kr

Vad är ett andelsspel?

Andelsspel är en populär spelform som framförallt finns hos Svenska Spel och ATG. Ett andelsspel innebär helt enkelt att man kan spela tillsammans med andra personer på poolspel. Detta genom att dela upp ett system i flera olika delar och sedan får vem som helst köpa en (eller flera) andelar i det givna systemet. Andelsköpare delar på eventuell vinst baserat på hur stor andel de har i systemet. Hur många andelar ett andelsspel på poolspel har varierar med allt från 2 till 50 andelar. 

Vem lämnar in andelsspelet? Köper man en andel hos ett ombud ansvarar de för inlämningen och skapandet av systemet. Tänk på att det finns många olika spelombud att välja på och kvalitén bland dessa varierar. Vi på Dagens Bästa Spel kan stolt påstå att vi är bland Sveriges vassaste på poolspel med stor erfarenhet från systembyggande. 

Hur mycket ett andelsspel kostar och antal andelar nämns i systembeskrivningen. Ofta har varje spelombud flera olika andelsspel i varierande prisklass. Vid eventuell vinst betalas summan ut automatiskt till alla andelsköpare. Andelsspel är med andra ord ett säkert tillvägagångssätt där spelbolaget garanterar att vinsten betalas ut.

Andelsspel Svenska Spel

Svenska Spel erbjuder möjlighet till andelsspel på nedanstående poolspel:
 • Stryktipset
 • Europatipset
 • Fullträff
 • Topptipset
 • Powerplay
 • Bomben
 • Challenge
 • High-Five

Andelsspel på Stryktipset

På anrika Stryktipset har andelsspel blivit en självklart del av spelet. För den vanliga spelaren kan det vara tufft att få ihop ett konkurrenskraftigt system på egen hand. Svårighetsgraden på Stryktipset är hög och små system trillar enkelt bort tidigt. Att spela tillsammans med andra via andelsspel på Stryktipset har ökat underhållningsvärdet för många och det har på så vis blivit enklare att nå det åtråvärda 13 rätt för den vanliga spelaren. Vår största vinst på andelsspel för Stryktipset är hela 4,7 miljoner kronor. 

Andelsspel på Europatipset

Prispotten på Europatipset är något lägre än Stryktipset och spelas två gånger per vecka, söndag och en mitt i veckan. Även här är det 13 matcher som gäller och därmed en relativt hög svårighetsgrad. Matcherna plockas från hela Europa med allt från Allsvenskan till La Liga. Andelsspel på Europatipset finns hos de flesta spelombud på Svenska Spel. 

Andelsspel på Fullträff

Det nya stora poolspelet hos Svenska Spel. Tippa antal mål per match i tretton fotbollsmatcher – minst 50 miljoner SEk finns i 13rättspotten! Spelformen hade premiär 1:a oktober 2022 och självklart säljer vi andelsspel till Fullträff i ombudet. Ett perfekt poolspel att spela tillsammans med andra!

Andelsspel på Powerplay

En spelform för ishockey där man ska tippa på åtta hockeymatcher. För att vinna pengar på Powerplay behöver man ha alla rätt.  Vi på Dagens Bästa Spel tycker Powerplay är en mycket trevlig spelform där värdet allt som oftast blir bra. Att köpa andelsspel på Powerplay kan vara bra om man inte är insatt eller har tid att göra djupa analyser av omgången. 

Andelsspel på Topptipset

Precis som Powerplay handlar Topptipset om få rätt i alla åtta matcherna. Topptipset är en spelform för fotboll och populär del för andelsspel. Topptipset spelas varje dag och svårighetsgraden är lägre jämfört med Stryktipset/Europatipset. Genom att spela Topptipset via andelsspel kan man få spela stora system med goda chanser för åtta rätt.

Andelsspel på Bomben

När det är extrapengar eller rullpott är oftast Bomben det poolspel med klart högst värde, ibland är återbetalningsprocenten till och med över 100% dessa rundor. Då passar andelsspel på Bomben utmärkt. I vårt ombud hos Svenska Spel har vi flera storvinster på andelsspel på Bomben, bland annat träffade vi 2022 hittills största vinst på Bomben för närmare 800 000 kr. 

Andelsspel på High Five

High Five lanserades 2020 och är en spelform för trav, direkt hämtad från Frankrike. Ett populärt poolspel i hemlandet som än så länge inte fått ett riktigt genomslag hos Svenska Spel. Vi erbjuder ibland andelsspel på High Five i ombudet vid hetare omgångar. 

Andelsspel på Challenge

Kanske den minsta spelformen det går att köpa andelar på hos Svenska Spel. Sporterna på denna spelform varierar kraftigt med allt från fotboll till speedway och basket. Även antal matcher brukar variera från 6-8 matcher. Utbudet av andelsspel på Challenge är snävt men det finns absolut omgångar där det kan vara attraktivt att spela Challenge. 

Andelsspel ATG

ATG är tillsammans Svenska Spel den andra stora aktören för andelsspel i Sverige. Nedan går vi igenom, enligt oss,  de två mest intressanta spelformerna för andelsspel hos ATG.

 • V75
 • Big9

Andelsspel på V75

V75 är en spelform för trav hos ATG och är det överlägset största poolspelet vi har. Travsporten har en lång historia i Sverige och V75 är de lopp som lockar mest intresse. Med en tydlig koppling mot spel på hästar har V75 lyckas skapa sig en stark position som nummer ett inom poolspel. Vissa heta omgångar kan omsättningen gå över 100 miljoner kronor. Andelar på V75 finns det gott om men även hos ATG varierar kvalitén kraftigt mellan ombuden. V75 spelas normalt sett på lördagar. 

Andelsspel på Big 9

Big 9 lanserades 2021 och är en spelform på fotboll. Nio heta matcher från Europa väljs ut varje runda. Som spelare handlar det om att tippa 1X2 samt över eller under 2,5 mål i varje match. Big 9 är i vår mening ett mycket roligt poolspel där man behöver tänka lite annorlunda jämfört med andra spel. För mer information om Big 9 klicka här!

Köp andelsspel hos ATG från Dagens Bästa Spel

I samarbete med ICA Grevie delar vi våra andelsspel i deras ATG-ombud. Inne i detta spelombud kommer det finnas flera vassa spelläggare med stor erfarenhet och dokumenterad vinsthistorik inom spel & betting. Andelsspel från bland annat Miljongänget, Oscar Block och Daniel “Striker” Domeij hittas i vårt ATG-ombud.

Fördelar med andelsspel

Det finns flera fördelar med andelssystem. Att spela tillsammans med andra innebär att man kan spela större och konkurrenskraftiga system. Hittar man dessutom kompetenta spelläggare får man får man vara med på genomtänkta och vassa system. Att vara vinnande i längden på poolspel är inte enkelt, det kräver både kunskap och tid. Att köpa andelar i ett system kan vara ett bra sätt för att få vara med på ett vasst system utan att behöva lägga ned mycket tid själv. Sist men inte minst är det roligare att vinna tillsammans med andra!

Nackdelar med andelsspel

Nackdelar med andelar kommer, i vårt tycke, framförallt från de mindre seriösa ombuden. Det finns inga trösklar för att bli spelläggare vilket medför att långt ifrån alla spelläggare i ett ombud är kompetenta. Ombuden har i regel en ombudsavgift på några procent och bygger de dåliga system innebär det kraftigt negativt förväntat värde i det långa loppet. Var också vaksam på de ombud som varvar sina andelssystem i alltför hög grad. Då blir det nämligen en urholkningeffekt på systemet och de blir direkt dåliga oavsett hur de byggs. Se till att granska alla spelläggare kritiskt!

Hos oss på Dagens Bästa Spel ställer vi höga krav på alla som delar andelsspel via oss.

Så köper du ett andelsspel hos Svenska Spel

Att köpa ett andelsspel hos ett online ombud på Svenska Spel är enkelt. 

 1. Logga in på ditt konto hos Svenska Spel.
 2. Tryck på “Meny”.
 3. Klicka på “Spela Tillsammans”.
 4. Välj ombud (sök på Ica Grevie eller Dagens Bästa Spel för att hitta vårt ombud).
 5. Välj ett system som du vill köpa andelar i.
 6. Tryck på “Köp Andel”
 7. Klart!

Spelet kommer att visas under “mina spel” så fort ombudet lämnat in systemet. Vill man ta del av andelsspel från Dagens Bästa Spel finns en direktlänk till ombudet här.

Andelsspel hos Svenska Spel med Spela Tillsammans

Förutom vanliga andelsspel hos spelombud finns även möjlighet till andelssystem genom att “Skapa lag” hos Svenska Spel. Till skillnad från spelombud krävs ingen butik för detta och alla personer kan skapa ett eget lag på “Spela tillsammans”. När laget är skapat ges en länk som man enkelt kan dela vidare till vänner och annat. 

Fördelar med Spela Tillsammans hos Svenska Spel

 • Ingen extra avgift. Köper man en andel via ett lag betalar man endast för kostnaden för systemet. Det är med andra ord ingen extra avgift för att spela tillsammans via ett lag.
 • Möjlighet till reducerade rader. Att reducera i poolspel är ett roligt och effektivt sätt att bygga system på. Via ett spelombud ges bara möjlighet till R-system men genom att skapa lag på Svenska Spel kan även reducerade rader spelas som andelsspel.
 • Alla kan skapa ett lag. För att dela andelar via ombud krävs ett fysisk spelombud men att skapa lag hos Svenska Spel kan alla göra. Perfekt sätt om man vill dela spel med sina vänner eller få möjlighet att kunna spela något större system. 

Vi på Dagens Bästa Spel erbjuder förutom andelsspel i vårt ombud även andelar via lag, främst för att kunna spela reducerade system. Inne på Reducering.se hittar ni bland annat Miljongängets, Oscar Blocks och Daniel Domeijs system under rubriken “Andelslag”.