EM 2024 – Grupp B

Grupp B kan utan överdrift påstås vara dödens grupp i Fotbolls-EM 2024. Med tre stycken topp-10 lag på världsrankingen är det ett riktigt getingbo där Albanien förväntas få svårt att plocka några poäng överhuvudtaget – trots  att man gjorde ett starkt kval och vann sin grupp. Räkna med mäktiga fotbollsfester och spännande matcher i Grupp B!

 1. Spanien
 2. Albanien
 3. Kroatien
 4. Italien

I dödens grupp i EM 2024 är det Spanien som bär favoritskapet, tätt följt av Italien och Kroatien. Med de gamla reglerna så hade det inneburit att minst en av dessa stornationer kommer att missa slutspel, det är dock inte säkert i denna upplaga av Fotbolls-EM. Det är nämligen så att även fyra av de sex bästa treorna tar sig vidare – då finns det möjlighet att samtliga tre drakar tar sig vidare med lite tur. Vi skulle tro att Albanien kommer få det svårt att blanda i sig striden om slutspelsplatserna men man ska aldrig säga aldrig – vi kommer alla ihåg när Sverige tråcklade sig vidare från dödens grupp i VM 2002!

Odds Grupp B

SpelbolagVinna GruppenTopp 2Spelbolag 
Spanien1.801.20Logga Nya ExpektSPELA NU
Italien3.001.55Logga Nya ExpektSPELA NU
Kroatien5.501.70Logga Nya ExpektSPELA NU
Albanien26.006.50Logga Nya ExpektSPELA NU

Krydda EM 2024 med en oddsbonus

Hos Expekt finns Sveriges bästa bonus för sport – ett gratisspel upp till 1500 k, helt utan omsättningskrav. Det enda man behöver göra är att registrera ett nytt konto hos Expekt, välja sportbonus och lägga ett spel med riktiga pengar på minst 1,80 – så får man ett motsvarande gratisspel till samma samma (upp till 1500 kr). Perfekt att använda till Fotbolls EM 2024 – varför inte redan i premiärmatchen i Grupp B när Spanien möter Kroatien i ett hett möte!

Kolla igenom vår lista över de bästa oddsbonusarna 2024 för att hämta spelvärde till sommarens stora höjdpunkt.

Spelschema Grupp B EM 2024

Omgång 1

 • 15 juni 18:00 Spanien – Kroatien (SVT), Olympiastadion, Berlin
 • 15 juni 21:00 Italien – Albanien (SVT), Signal Iduna Park, Dortmund

Omgång 2

 • 19 juni 15:00 Kroatien – Albanien (Tv4), Volksparkstadion, Hamburg
 • 20 juni 21:00 Spanien – Italien (SVT), Volksparkstadion, Hamburg

Omgång 3

 • 24 juni 21:00 Kroatien – Italien (Tv4), Red Bull Arena, Leipzig
 • 24 juni 21:00 Albanien – Spanien (TV4), Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf

Lottning till åttondelsfinalerna:

 • Tvåan Grupp B får möta tvåan i Grupp A (Tyskland, Skottland, Ungern, Schweiz)
 • Ettan i Grupp B får möta tvåan i Grupp C (Slovenien, Danmark, Serbien, England)
 • Lottning för eventuell bästa trea beror på hur det går i övriga grupper

Grupp B Fotbolls EM 2024 – lag för lag 

Spanien

I förra Europamästerskapet för fotboll tog det slut för Spanien i semifinalen mot Italien. Matchen gick hela vägen till straffsparksläggning och även att Locatelli missade första straffen för Italien så lyckades inte spanjorerna förvalta övertaget – både Olmo och Morata missade sina straffar och mästerskapet var till ända. Italien vann sedan hela mästerskapet och det var med en bitter eftersmak som Spanien lämnade EM 2020 (spelades 2021) . Nu är nog Spanien sugna på revansch mot gruppkollegan Italien!

Förutom Italien finns även Kroatien i Grupp B vilket odiskutabelt gör det till Fotbolls EM 2024 tuffaste grupp. Spanien inleder mot just Kroatien på finalarenan i Berlin (Olympiastadion) och det blir en nyckelmatch för Spanjorerna. Vi räknar med att Albanien kommer få det svårt att sno med sig några poäng så därför blir dessa matcher extra viktiga att inte förlora om man vill nå en topp två plats. Spanien rankas högst i Grupp C och ger låga 1.80 på att vinna gruppen – trots de tuffa förutsättningarna. 

I kvalspelet var det Alvaro Morata och Joselu som gjorde flest mål för Spanien – 4 mål vardera. Spanien har haft vissa problem att fylla ut anfallsplatsen med en världsspelare sen Fernando Torres och David Villa försvann ur ekvationen – nu hoppas man att Alvaro Morata kan nå upp till sin fulla potential i sommarens mästerskap. Hos Bet365 ger Morata 34.00 gånger pengarna på att vinna skytteligan.  

Spanien är enligt oddsmarknaden femtehandsfavorit att vinna Fotbolls-EM 2024 – med oddset 9.00.  Det finns vissa frågetecken kring Spaniens lag men om allting stämmer för Luis de la Fuentes lag så kan de absolut ta sig hela vägen till finalen i Berlin!

Alvaro Morata gjorde 4 mål i kvalspelet &  ger 34 gånger pengarna på att vinna skytteligan i EM 2024

Dagensbästaspel
DBs icon
Om Spanien
 • Världsranking: 8
 • EM-guld: 3 st
 • Stjärnor: Rodri (Manchester City), Carvajal (Real Madrid)
 • Tränare: Luis de la Fuente
 • EM-Kval: Etta Grupp A
 • Odds att vinna EM 2024: 10.00
 • Seedningsgrupp: 1

Albanien

Den tidigare Barcelonaspelaren Sylvinho tränar numera Albanien och han kan knappast ha varit nöjd med lottningen till EM 2024. Man fick hela tre lag från topp 10 på världsrankingen – rutinerade och namnkunniga länder med stor erfarenhet från mästerskap. Albanien å andra sidan har mindre av den varan och de kommer behöva göra en bragdartad insats för att ta sig vidare till slutspelet. 

Insatsen i kvalspelet till EM var närmast fläckfri för Albanien – man vann gruppen före länder som bland annat Polen och Tjeckien. Albanien förlorade bara en match under hela kvalet och det var framförallt defensiven som imponerade – endast 4 insläppta mål på 8 matcher. Lagkaptenen Berat Djimsit (Atalanta)i har varit en nyckelspelare i försvaret och kan Albanien  behålla samma disciplin och samtidigt ha marginalerna på sin sida så kan Albanien ta sig vidare – enligt oddsmarknaden är det ungefär 15% chans att kommer topp två i Grupp B (6.50).

Albanien har en stark defensiv och släppte bara in 4 mål i kvalspelet.

Dagensbästaspel
DBs icon
Om Albanien
 • Världsranking: 66
 • EM-guld: 0
 • Stjärnor: Armando Broja (Fulham)
 • Tränare: Sylvinho
 • EM-Kval: Etta Grupp E
 • Odds att vinna EM 2024: 508.00
 • Seedningsgrupp: 2

Kroatien

Kroatien är en fotbollsnation som man aldrig kan räkna bort – även om kvalspelet såg lite skakigt när man “bara” slutade tvåa bakom Turkiet. Ett mästerskap är dock något helt annat och Kroatien har bevisat många gånger förr att man kan vara med och utmana om de ädlaste medaljerna. De har dock ställts på tuffast möjliga utmaning – att ta sig vidare från Grupp B. Visserligen går 4 av de 6 bästa treorna vidare i EM 2024 men man behöver göra en stark insats för att plocka poäng. Kroatien EM 2024

 Truppen är inte lika stark som den var för några år sedan men det finns fortfarande en hel del kvalité i Kroatien. Även om Luca Modric börjar bli till åren och har fått spela mindre i Real Madrid än tidigare år bidrar han med klokhet och en vinnarmentalitet som blir viktig för Kroaterna. Även Gvardiol får ses som viktig i försvaret. Manchester City-spelaren är en av de absolut mest tongivande spelarna i Kroatien och var en stark bidragande orsak att man lyckades ta sig till mästerskapet. 

Att Kroatien vinner EM 2024 ger hela 41.00 gånger pengarna. Man har goda chanser att ta sig till slutspel och där vet vi att allting kan hända i ett Fotbolls EM – speciellt när man har spelare som Luca Modric i laget. Vi tror att Kroatien kommer bli en otrevlig överraskning för motståndarna i sommar!

Om Kroatien
 • Världsranking: 10
 • EM-guld – 0
 • Stjärnor: Luca Modric (Real Madrid), Josko Gvardiol (Manchester City)
 • Tränare: Zlatko Dalic
 • EM-Kval: Tvåa Grupp D, bakom Turkiet
 • Odds att vinna EM 2024: 41.00
 • Seedningsgrupp: 3

Italien

Italien är regerande mästare och på hemmaplan räknar man alltid med att vara med och utmana om guldet. Man har dock en historia av att blanda högt med lågt i mästerskapen – med allt från EM & VM-guld till att åka ur direkt i gruppen. Truppen har inte samma starka stjärnglans som för 10 år vilket märktes i kvalspelet. Italien var långt bakom England (6 poäng) och tog sig vidare till EM med minst möjliga marginal före Ukraina. Nu måste man spela bättre i sommar om guldet ska försvaras!

Italien inleder mot Albanien vilket sätter en stor press på truppen inför öppningsmatchen. Man har inte råd att tappa poäng mot Albanien, då kan Grupp B bli en mardröm för Italienarna. En stabil seger och det borde räcka med 1 poäng mot Spanien / Kroatien för att i alla fall bli en av de fyra bästa treorna och på så vis säkra sin plats i åttondelsfinalerna.

Spela på att Italien vinner mot Albanien hos Bet365

 

Premiären mot Albanien blir en nyckelmatch för Italien!

Dagensbästaspel
DBs icon
Om Italien
 • Världsranking: 9
 • EM-guld: 2 st
 • Stjärnor: Nicolo Barella (Inter), Donnarumma (PSG)
 • Tränare: Luciano Spalletti
 • EM-Kval: Tvåa Grupp C, bakom England
 • Odds att vinna EM 2024: 17.00
 • Seedningsgrupp: 4

Sammanfattning Grupp B

Grupp B är enligt vår mening den mest intressanta gruppen i hela mästerskapet. Med tre storländer från topp 10 på världsrankingen och en dark horse i Albanien ska varje match bli en fröjd att följa. Om man kommer etta eller två i gruppen spelar inte så stor roll – i alla fall i åttondelsfinalen. Båda två får nämligen möta en annan grupptvåa – vilket snarare blir en mardröm för andra grupper än just Grupp B. 

Vi tror att Spanien är det starkaste laget i gruppen och borde ta en topp två plats – sedan blir det jämnt mellan Kroatien och Italien vilket som lyckas nå den andra direktplatsen. Att förlita sig på att bli en av de bästa treorna är nog inte något av dessa storländer speciellt intresserade av. Albanien kan ställa problem i någon enstaka match och i så fall helt ändra förutsättningarna i gruppen. 

Läs mer om Fotbolls-EM 2024