EM 2024 – Grupp F

I grupp F finns en av de stora titelkandidaterna till EM 2024 – Portugal. Vinnarna från EM 2016 kommer till Tyskland med en stark trupp och det blir förmodligen det sista stora mästerskapet för 39-åriga Cristiano Ronaldo – som säkert är sugen på att avsluta med en medalj. I gruppen finns också spännande nationer som Tjeckien och Turkiet samt en outsider i form av Georgien. Det blir många spännande detaljer att vänta från Grupp F. 

 1. Portugal

 2. Turkiet

 3. Tjeckien

 4. Georgien

Det är inte den enklaste lottningen som Portugal har fått till Fotbolls-EM 2024. Framförallt är Tjeckien en tuff motståndare – de tog sig till kvartsfinal i föregående Europamästerskap och förlorade bara en match i kvalspelet. Även Turkiet kan bli en lurig motståndare, där topparna alltid är skyhöga för denna fotbollsnation, de övertygade i kvalspelet och vann sin grupp, över bland annat Kroatien. 

Grupp F har i jämförelse med många andra grupper en tuff lottning till slutspelet och det blir därför extra viktigt att vinna gruppen för att få en fördelaktig match i åttondelsfinalen. Vinnaren i grupp F möter visserligen en av de bästa treorna men kommer man tvåa i grupp F får man möta vinnaren i Grupp D, där favoriten Frankrike återfinns. Den tuffa åttondelsfinalen vill Portugal undvika till varje pris. 

Portugal är tydliga favoriter att vinna Grupp F – med 1,44 i odds på att vinna gruppen. Turkiet är på förhand andrahansfavorit medan Tjeckien är tätt där bakom. Sedan är det ett stort glapp till Georgien, som behöver ställa till med en stor skräll i Grupp F för att lyckas ta en topptvå-plats. 

Odds Grupp F

SpelbolagVinna GruppenGår vidareSpelbolag 
Portugal1.441.04Bet365SPELA NU
Turkiet5.001.28Bet365SPELA NU
Tjeckien6.501.72Bet365SPELA NU
Georgien17.002.25Bet365SPELA NU

Oddsbonus till EM 2024

Hos Bet365 erbjuds det, förutom höga odds och mängder med spelalternativ, även en välkomstbonus upp till 1500 spelkrediter – optimalt tillfälle att använda till sommarens Fotbolls EM 2024. Följ de enkla stegen för att ta del av välkomstbonusen från Bet365

 1. Klicka på ”Hämta bonus
 2. Registrera ett konto
 3. Begär erbjudandet
 4. Sätt in minst 100 kr 
 5. Få 100% spelkrediter upp till 1500 kr

Erbjudandet gäller för nya kunder hos Bet365

Bet365 Bet365

1 500 kr bonus

Oddsbonus upp till 1500 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus

Spelschema Grupp F EM 2024

Omgång 1

 • 18 juni 18:00 Turkiet – Georgien (TV4), Signal Iduna Park (Dortmund)
 • 18 juni 21:00 Portugal – Tjeckien (SVT), Red Bull Arena (Leipzig)

Omgång 2

 • 22 juni 15:00 Georgien – Tjeckien (Tv4), Volksparkstadion (Hamburg)
 • 22 juni 18:00 Turkiet – Portugal (TV4), Signal Iduna Park (Dortmund)

Omgång 3

 • 26 juni 21:00 Tjeckien – Turkiet (TV4), Volksparkstadion (Hamburg)
 • 26 juni 21:00 Georgien – Portugal (TV4), Veltins-Arena (Gelsenkirchen)

Lottning till slutspelet för Grupp F

 • Vinnare i grupp F får möta trea Grupp A/B/C
 • Tvåan i grupp F får möta ettan Grupp D (Frankrike, Österrike, Nederländerna, Polen)
 • Lottning för eventuell bästa trea beror på hur det går i övriga grupper
Arenor och spelplatser i Grupp E
 • Signal Iduna Park ,Dortmund (65 000 platser)
 • Veltins Arena, Gelsenkirchen (55 000 platser)
 • Red Bull Arena, Leipzig (43 000 platser)
 • Volksparkstadion, Hamburg (52 000 platser)

Grupp F Fotbolls EM 2024 – fakta om lagen

Portugal

Portugal är utan tvekan med i snacket kring vilket lag som vinner EM 2024. I kvalspelet hade man visserligen en ganska enkel grupp men man vann trots allt samtliga 10 matcher – med bara två insläppta mål och hela 36 mål framåt. Den evigt unga Cristiano Ronaldo gjorde 10 mål i kvalet och visar att han fortfarande håller på den högsta nivån. Förutom Ronaldo har Portugal stjärnor som bland annat Manchester City-spelarna Ruben Dias och Bernardo Silva.

Portugal EM 2024

Portugal brukar prestera i de stora mästerskapen och vann bland annat EM 2016.  I senaste VM åkte de ut på ett tungt sätt mot Marocko i kvartsfinalen – en match som de dominerade men inte lyckades få hål på en defensivt inriktad motståndare. Det är stor chans att det blir Ronaldos sista mästerskap för Portugal och vi räknar med ett hungrigt lag som reser till Tyskland. 

Att vinna grupp F blir extra viktigt för Portugal för att undvika ett scenario där man får Frankrike i en åttondelsfinal. Vinner man gruppen får man istället möta en bästa trea och då är vägen till en kvartsfinal vidöppen för Portugal. Premiären mot Tjeckien blir en nyckelmatch för Portugal i jakten på att vinna grupp F.

Spela på att Portugal vinner öppningsmatchen mot Tjeckien till 1.55 @Betsson

Om Portugal
 • Världsranking: 6
 • EM-guld: 1 st
 • Stjärnor: Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Ruben Dias (Man CIty) (Bernardo Silva (Man City),
 • Tränare: Roberto Martínez
 • EM-Kval: Vann kvalgrupp J
 • Odds att vinna EM 2024: 9.00
 • Seedningsgrupp: 1

Det blir viktigt för Portugal att vinna grupp F – då är vägen till en kvartsfinal vidöppen

Dagensbästaspel
DBs icon

Turkiet

Kritiken var inte nådig på hemmaplan efter senaste Europamästertskapet när Turkiet kammade hem noll poäng i gruppen – nu är landet ute efter en stor revansch. Kvalspelet till sommarens stora mästerskap visar att man är ett bättre lag idag – Turkiet vann en tuff grupp framför länder som Kroatien och Wales. Förutsättningarna inför mästerskapet i Tyskland är bättre än på länge och enligt oddsmarknaden är Turkiet stora favoriter att ta sig till en åttondelsfinal.

Turkiet missade senaste VM men nu är man alltså tillbaka på den stora scenen igen. Tidigare storspelaren Vincenzo Montella tränar Turkiet sedan 2023 och det går inte säga annat än att det har sett bra ut. Ett mästerskap är dock något annat än ett kvalspel och frågan är hur truppen kan hantera den stora pressen som finns på landslaget.

Spela på att Turkiet inte går vidare från gruppen till 3,50 @ Expekt 

Den stora stjärnan i truppen är Hakan Calhanoglu – hemmahörande i den Italienska storklubben Inter. Han är en  oerhört viktig kugge på mittfältet och blir en nyckel för att Turkiet ska lyckas i mästerskapet. Första matchen mot Georgien blir oerhört viktigt för Turkiet – man behöver minst en poäng för att ge sig bra förutsättningar för att ta sig vidare.

Turkiet är ett lag med höga toppar och djupar dalar

Dagensbästaspel
DBs icon
Om Turkiet
 • Världsranking: 40
 • EM-guld: 0
 • Stjärnor: Hakan Calhanoglu (Inter)
 • Tränare: Vincenzo Montella
 • EM-Kval: Vann kvalgrupp D
 • Odds att vinna EM 2024: 41.00
 • Seedningsgrupp: 2

Tjeckien

Tjeckien kommer in i mästerskapet med lite annorlunda förutsättningar. Tidigare tränaren Jaroslav Silhavy avgick efter att laget kvalificerat sig för EM 2024. Istället tog nygamla Ivan Hasek över rodret som tränare för Tjeckien och hans första tävlingsmatch blir öppningsmatchen mot Portugal i EM 2024 – det är minst sagt en speciell situation som Tjeckien befinner sig i.

Med en ny tränare vid rodret är det svårt att veta vart Tjeckien står. I kvalspelet kom de tvåa, på sämre målskillnad bakom Albanien. Det var framförallt anfallsspelet som var svagt, bara 12 mål på 8 matcher trots att lag som Moldavien och Färöarna fanns i kvalgruppen. Bästa målskytt för Tjeckien blev Cerny och Thomas Soucek – på blyga tre mål vardera. 

Tjeckien trupp saknar riktiga världsklasspelare i truppen men man har flera spelare med stor internationell rutin. West Ham-spelarna Thomas Soucek och Vladimir Coufal får ses som de största lysande stjärnorna och de har en viktig roll i detta svårlästa lag. Tjeckien kamperar framförallt med Turkiet om andraplatsen i gruppen och tack vare att även de fyra bästa treorna tar sig vidare till åttondelsfinal så är Tjeckiens chanser att ta sig till slutspelet mycket goda!

Spela på att Tjeckien kommer topp två i Grupp F till 2,10 @Expekt

Tjeckien har goda chanser att ta sig till åttondelsfinal

Dagensbästaspel
DBs icon
Om Tjeckien
 • Världsranking: 36
 • EM-guld: 0 st (Tjeckoslovakien vann EM 1976)
 • Stjärnor: Tomas Soucek (West Ham)
 • Tränare: Ivan Hasek
 • EM-Kval: Tvåa i kvalgrupp E
 • Odds att vinna EM 2024: 151.00
 • Seedningsgrupp: 3

Georgien

Georgien var ett av lagen som tog sig till EM 2024 via playoff. Biljetten säkrades via en straffsparksläggning mot Grekland och nu får Georgien spela sitt första Europamästerskap någonsin – räkna med en taggad fotbollsnation. Man kom  bara fyra i sin EM-kvalgrupp med 8 inspelade poäng  (som visserligen var tuff) men tog sig istället vidare via Nations League – vilket är ett nytt sätt att kvalificera sig till ett mästerskap. Georgien förväntas få det svårt i Grupp F men de är knappast chanslösa – de ger 2,25 hos Bet365 på att nå en meriterande åttondelsfinal.

Vi tror framförallt att Georgien får sikta in sig på andraplatsen eller att bli en av de bästa treorna. Att Georgien skulle vinna grupp F förefaller väldigt osannolikt – Portugal är en av de bästa lagen i hela EM 2024 och vi tror inte att man är tillräckligt bra för att nå så många poäng som krävs. 

Georgien EM 2024

Den lysande stjärnan är Napolispelaren Khvicha Kvaratskhelia – som blev årets spelare i Georgien 2020, 2021, 2022 och 2023. Han blev även den bästa målskytten i kvalspelet med fyra gjorda mål. För att Georgien ska lyckas i sommar så måste Kvaratskhelia hitta storformen och leda sitt land till framgång – då kan man nå en åttondelsfinal. När EM ändrades från 16 till 24 lag så blev det betydligt enklare att nå en åttondelsfinal. Förutom ettan och tvåan i gruppen går även de fyra bästa treorna till åttondelsfinal. En vinst i premiären mot Turkiet och det ser mycket bra ut för Em-debutanterna  

Spela på att Georgien åker ut i åttondelsfinal till 2,75 hos Expekt

Khvicha Kvaratskhelia måste göra ett bra mästerskap för att Georgien ska ta sig vidare

Dagensbästaspel
DBs icon
Om Georgien
 • Världsranking: 75
 • EM-guld – 0
 • Stjärnor: Khvicha Kvaratskhelia (Napoli)
 • Tränare: Willy Sagnol
 • EM-Kval: Fyra i kvalgrupp A, bakom Spanien, Skottland & Norge
 • Odds att vinna EM 2024: 501.00
 • Seedningsgrupp: 4

Analys Grupp F – EM 2024

Den sista gruppen i EM 2024 är en intressant sådan. Portugal kommer till Tyskland som fjärdehandsfavorit att vinna hela mästerskapet. Turkiet gjorde ett starkt kvalspel med Montella vid rodret och Tjeckien har en helt ny tränare efter att den tidigare avgått efter kvalspelet. Georgien gör sitt första Europamästerskap någonsin efter att ha vunnit mot Grekland i en playoff-match via en dramatisk straffsparksläggning.

Det är en relativt öppen grupp men Portugal är klara favoriter att vinna grupp F. Kampen om andraplatsen förväntas stå mellan Turkiet och Tjeckien men det är två svårlästa lag –  Georgien skulle kunna blanda sig i kampen. Kommer man tvåa i grupp F får man möta vinnaren i grupp D – där bland annat Frankrike finns. Därför blir det extra viktigt att vinna Grupp F – vi tror att det kommer bli tre heta omgångar där inget lag har råd att rotera i sista omgången.

Läs mer om Fotbolls-EM 2024

EM 2024 gruppspel – läs mer om de andra grupperna

Facebookgrupp