1 miljon extra på Topptipset – bästa någonsin?

Publicerades den 25 april 2023

Vanligtvis kryddas Topptipset med 250 000 kr och vissa heta omgångar med 500 000 kr. Idag väljer Svenska Spel att frångå praxis och istället öppna den stora plånboken. Hela 1 000 000 kr slängs in i potten! Lägg därtill en trevlig och vidöppen kupong. Det är svårt att inte gilla förutsättningarna vi ställs inför idag!

Det kommer vara två stora skillnader jämfört med en vanligt omgång på Topptipset. För det första kommer spelvärdet vara högre. Hur mycket bättre beror på omsättningen. Ju färre som spelar desto högre blir återbetalningen för oss som spelar.

För det andra kommer prispotten vara klart större än normalt. Till skillnad från Europatipset och Stryktipset kan man inte ta hela prispotten själv pga lägre svårighetsgrad men det kommer finnas flera vägar mot överbetalda scenarion. Vår utmaning som spelare blir att hitta dessa vägar!

Med hjälp av reducering.se ska vi ta oss an uppgiften att bygga ett starkt och slagkraftigt spelförslag

Spelförslag

Som nämnt tidigare är det öppna spjäll på kupongen. Real Madrid och Aston Villa är visserligen favoriter i sina matcher men deras faktiska vinstchanser uppgår ”bara” till runt 60% och 50%. Det får ses som lågt på omgångens största favoriter. Problemet med favoriter på poolspel är att de i princip alltid blir överstreckade. Folk ute i stugorna missuppfattar spel och tror att det handlar om att vinna ofta snarare än att vinna så mycket pengar som möjligt i det långa loppet. Det spelmönstret leder till en obalans jämfört med oddsmarknaden vilket i sin tur skapar spelvärde för oss som väljer motsatt riktning.

Aston Villa och Real Madrid ratas därför som spikar i spelförslaget och vi väljer istället en dold spik i form av klassiska Ipswich. Ett toppmöte mot Barnsley i League One. Oddsmarknaden värderar en bortaseger till 46% medan strecken streckfördelningen är 5% lägre. Det betyder att vi väljer en marginellt tuffare väg än Aston Villa men får istället en spik på 41% istället för 63%. Ett bra sätt att bestraffa de tidiga pengarna på!

Vi följer upp spiken på Ipswich med att rata överstreckade Real Betis och krysset i Leeds-Leicester. Nuvarande grundram på 972 rader är något för stor för vår smak, vi betalar fortfarande för kalla scenarion. Det ska åtgärdas hos sveriges bästa reduceringsverktyg!

Reduceringar

Vårt primära fokus är att ta bort scenarion där alltför många andra vinner samtidigt.

Röd – Aston Villa och Real Madrid är överstreckade och kommer allt som troligast vara det hela vägen in till spelstopp. Vi simmar istället motströms – max ett av lagen får vinna

Blå – Cadiz och Sociedad är två lag som likväl hade kunnat spikas. Vi viktar i deras favör, minst en måste vinna!

Gul – I Premier League hittar vi två hemmalag som lockar. Leeds och Wolverhampton har knappast imponerat denna säsong men ska trots det vara marginella favoriter i sina respektive matcher. Korrekt streckade favoriter är sällan dåligt att ta rygg på. Minst en gul behöver gå in!

Spelförslag för 384 kr (60%  reducerat)

Skrällen
  • Fulham
team-skrallen
Spiken
  • Ipswich
team-spiken
Draget
  • Real Sociedad
team-draget
1 miljon extra i potten - Köp en andel

1 miljoner kronor i extrapengar på Topptipset är en chans vi inte får ofta. Formen är på uppgående trend med 13 rätt i lördags och flera träffar med femsiffrig utdelning på gårdagens Topptipset.

Varmt välkomna in i butiken om ni vill ge oss chansen denna magiska runda!