13 miljoner jackpot på Stryktipset!

Publicerades den 4 november 2023

Det blev någon favoritseger för mycket förra veckan vilket innebär en ny jackpot idag igen på Stryktipset, 13 miljoner kronor för att vara exakt. Med en ny start på månaden finns det goda chanser till en rejäl prispott och drömmen om de stora pengarna. Vi kommer inte att sitta på sidlinjen vid en sådan här pang-omgång, fokus kommer att vara att spela mot spelvärde, hitta en bra balans och skapa potential för storvinster. Ombudet är laddat med andelar från 10 kr och uppåt, häng gärna med oss när vi jagar prispotten!

Spela Reducering-SM

Förutom jackpot på Stryktipset är det andra omgången av totalt fem på prestigefyllda Reducering-SM. Missade du omgång ett gör det ingenting, mest inspelade pengar över fem omgångar är det som gäller. Det är gratis att delta och vinnaren får en sportresa värd 10 000 kr. Dessutom finns flera fina omgångspriser, nu är det ett presentkort värt 1000 kr.  Var med och utmana bland annat oss i Miljongaget. Läs mer här hur du går tillväga för att vara med 👇

Dagens kupong

Vi tycker det är synd att Svenska Spel valde att ta med Manchester City på veckans omgång av Stryktipset. Svenska Spel har annars haft en tendens senaste tiden att kliva lag som varit för stora favoriter (vilket vi har uppskattat) men nu är det alltså, för andra veckan i rad, en extremt stor favorit att hantera. Det finns folk som pratar om en ”12rätters-kupong” och även om det inte stämmer i realiteten är det svårt att inte känna så. Det är givetvis inte omöjligt att Manchester City kan tappa poäng hemma mot Bournemouth men när ett lag har vinstchanser uppåt 90% är det sällan en dålig strategi att bara spika och gå vidare.  Det ska sägas att det inte är dåligt att spela för skrällen men då behöver man justera sina val på resterande del av kupongen, annars blir radkombinationerna ganska snabbt för svåra.

Vid sidan av Manchester City är det en mycket rolig och öppen kupong. Knappt något lag odds-sätts under 2 ggr degen och det finns mängder med olika strategiska vägar att ta. Med hjälp av marknadens bästa reduceringsverktyg ska vi ta oss an utmaningen och bygga ett tidigt spelförslag till Stryktipset. Idag använder vi oss av en större grundram än normalt – 3 456 rader. Vill man ha en andel i grundramen kan det köpas här för 254 kr (DBS Större Spelförslag ST). 

Nu dyker vi in!

Spelförslag Stryktipset 

Grundramen kommer innehålla 3 spikar, 7 halvor och 3 helgarderingar. Systembygget ska sedan effektiviseras och en ram på under 500 kr ska vara slutprodukten, detta för att det ska kunna lämnas in på Reducering-SM!

Vi kommer göra det enkelt för oss och spika Manchester City rätt av, det behöver egentligen inte argumenteras för mer än så. Den stora frågan är vilka beslut som ska tas därefter. Blickarna fastar på Brentford mot West Ham. Hemmalaget kommer med två raka vinster mot ett West Ham som har vacklat senaste veckorna. När 8 miljoner är omsatt så är streckprocenten 48% på en Brentfordseger, det tycker vi är mer än gångbart. Ettan spikas!

Detsamma kan sägas om Middlesbrough.  De förlorade oväntat mot Stoke senast men formen har annars sett glödhet ut och hade tidigare sex raka vinster. Nu möter de ett svagt Plymouth och när lag med liknanade vinschanser streckas 10% högre så tycker vi även att Boro är en kanonspik.

Spiktrion Manchester City, Brentford och Middlesbrough är inte det mest offensiva men det ger oss möjligheter att vara offensiva när garderingarna ska ut.

Garderingar

Vi har utrymme att jaga spelvärde och det ska vi göra. Det stora ställningstagandet blir att helt kliva Stoke (61%). Cardiff är klart bättre än vad streckprocenten sker sken av och vi tycker att 61% på en hemmaseger inte är annat än skräp. Tre andra lag som också ratas blir Everton (32%), Crystal Palace (43%) och Swansea (40%).  Samtliga är överstreckade och fula tecken där det känns rimligt att avstå, då sparar vi hellre pengarna till mer värdeskapande drag.

En ”hårdrocksnäve”, ”gubbgardering” eller ”gaffel”, kärt barn har många namn. Vi gillar hur som helst ”1-2:or” som ett garderingsdrag på Stryktipset, idag blir det tre stycken sådana. Grundramen på 3 456 rader är där med satt men vi är långt i rån klara. Nu ska det bli ett system för Reducering-SM!

Reduceringar

För att kapa ned systemet till under 500 kommer vi använda oss av alla fyra färgreduceringar.

Gul – Exakt 1 av Arsenal eller Watford måste vinna.

Blå – Burnley, Cardiff och Sunderland är lag vi gillar. Vi viktar systemet 66 % i deras favör, exakt två ska vinna!

Röd – Fyra överstreckade favoriter markeras, max två av dessa får vinna. En värdeskapande reducering.

Grön – Sist men inte minst vill vi ha med oss en skräll in i mål. Vi behöver minst 1 av Birmingham, Millwall eller Hull!

Spelförslag till Reducering-SM (468 rader)

Bygget är klart och fokus är främst inställt mot sexsiffriga utdelning och uppåt, det är där värdet brukar finnas. 

Skrällen
  • Millwall
team-skrallen
Spiken
  • Manchester City
team-spiken
Draget
  • Cardiff
team-draget
Köpa en andel till Stryktipset

Missa inte veckans matiga avsnitt av Stryketpodden. 1 h och 17 minuter med allting du behöver veta inför  Stryktipset och Reducering-SM!