14 miljoner och start SM

Publicerades den 28 oktober 2023

En lördag med mycket trevliga ingredienser ligger framför oss. Bästa åkattraktionen på dagens tivoli får väl utan tvekan anses vara Stryktipset med 14 miljoner i Jackpot. Vi ska dock inte underskatta dagens största sidoevent – som i våra ögon är starten av Reducering-SM.

Det är andra året tävlingen genomförs av våra kollegor inne på Reducering. Mellan perioden 28/10 – 25/11 gäller det att spela in så många kronor som möjligt på Stryktipset. Ditt system får innehålla maximalt 500 rader (reducerade om du vill) och det är för att delta i tävlingen inget krav att lämna in det hos Svenska Spel. Du skapar ditt reducerade system inne på Reducering och bockar sedan i rutan ”Delta i Reducering-SM” – därefter Trycker på Röd knapp ”Lämna In”. Då är ditt bidrag inlämnat (max 1 bidrag per vecka).

Tävlingen innehåller fina priser, bland annat en fotbollsresa värde 10.000kr som första pris.  Läs mer här

Såklart är vi på Dagens Bästa Spel med i tävlingen och ni ska här nedan följa vårt bygge till vårt tävlingsbidrag första tävlingsveckan. Grundramen som är på 2592 rader kommer även att spelas som ett andelsspel i vår butik – Dagens Bästa Spel SM-bidrag.

Spikar:

Arsenal – kupongens mest streckade lag denna omgång och med all rätt. Det ska skilja en hel del mellan Gunners och Sheffield U som gästar idag. Visst, Arsenal spelade i Europa i veckan men det ska inte innebära att laget lägger poäng i toppstriden som kan få konsekvenser i maj när tabellen ska summeras. Bra spik att bygga kring idag trots 90%+ streck.

Sunderland –  har på pappret lite sämre form efter några nederlag.  Vi anser dock att det finns kvalitet och de är ett av de mer lite bortglömda gängen denna säsong trots den fina fjolårssäsongen. Mot ett Norwich som även de inte har någon smickrande formrad tror vi hemmaplan kan väga tungt.

Hull – i en jämn historia spelas spikettan på Hull. Mest utifrån att dagens motståndare Preston inte håller speciellt hög klass trots tabellpositionen. Inledningen på säsongen var formidabel och poäng skrapades ihop som de verkligen kommer ha nytta av när vi ska avsluta säsongen. Nuvarande 4:e placering har vi svårt att se bibehållas säsongen ut. Vi är inte förvånade om dagens motståndare Hull återfinns före i tabellen exempelvis.

Charlton – i mötet mot Bolton utgör man kupongen enda innehåll från Leauge One. Två klassiska lag som faktiskt huserade i Premier League för inte allt för länge sedan. Det har harvats lite ett gäng år och kanske är det svårt att tro det åter kommer bli någon storhetstid inom det närmsta åren. Det är trots allt ett seriehack kvar att klättra. Att bägge lagen ska kunna ta detta steget – upp till Championship inom det närmsta, eller kanske redan detta år är inte uteslutet. Bägge har gjort det bra inledningsvis där Bolton är de som stuckit ut mest av de två. Hemmaplansfördel för Charlton idag och den tar vi fasta på. Ett av seriens vassaste gäng där och då ettan ser attraktiv ut streckmässigt är det en rolig spik för att kunna sätta garderingarna på andra ställen.

Garderingar/Reduceringar

Vi har på detta system 4 helgarderingar och 5 halvgarderingar att använda oss av i systemramen (2592 rader). Med våra spikar utplacerade har vi nu möjligheter att skapa oss fina slaglägen på stora pengar. Vi går för knock i SM-tävlingen!

Våra reduceringar, för att reducera ner systemramen från 2592 till under 500 rader blir följande.

Gul reducering: I våra fyra helgarderade matcher markerar vi ”favoriten”. Streckmässigt ligger dessa mellan 37-80%. Ett stort spann kan tyckas. Tittar vi på matcherna utifrån förhållandet streckprocent – vinstchans skiljer det inte lika mycket. Tre av fyra lag är lite överstreckade favoriter och den minst troliga vinnaren av de fyra (Barcelona) har lite spelvärde. I våra ögon kan detta bli en fin mix av reduceringstecken med kravet att exakt två av dessa ska sitta. Vi kan tänka oss att samtliga fyra lag på något sätt kan ingå i svenska folkets spikkorg.

Med denna reducering reducerar vi systemet 70% och är nere på 768 rader.

Blå reducering: Tre favoriter markeras där vi ändå har en tro på lagen. Att samtliga dessa tre rinner undan är inget som kommer gynna utdelningen och möjligheten att slå bort motståndare. Vårt krav blir minst 1, max 2.

Röd reducering: För att ta oss under 500 rader markerar vi fyra tecken med röd färg. Reduceringen är dessutom fin då det är fyra riktigt fina värdetecken som markeras. I intervallet 13-22% önskar vi träffa minst ett av fyra tecken.

Totalt är vi nu på rätt sida tävlingsnivån – 498 rader. Nu åker vi!

Se hela spelförslaget här