250 000 kr extra i potten!

Publicerades den 23 februari 2024

Svenska Spel fortsätter på den inslagna vägen att erbjuda 250 000 kr extrapengar på fredagens Powerplay – vilket vi hockeyälskare såklart är glada över. Det är nästan Hockeyallsvenskan för hela slanten på kupongen (7 st) – bara match 8 hämtas från damernas SHL. Överlag är det en minst sagt inbjudande kupong med många felstreck och hög potential. 

Innan vi sätter igång vill vi slå ett extra slag för dagens hockeytrippel hos Snabbare. Vi har dagen till ära nämligen fått ett boostat odds på Björklöven + AIK + Mora till 4.00 gånger degen, vilket är en bra bit över marknadsvärdet. Samma trippel ger exempelvis 3.37 hos Svenska Spel – grymt spelvärde med andra ord. 

Tryck här för att spela samma trippel som oss!

Tillbaka till poolspel och Powerplay. Ett spelförslag ska bearbetas och till vår hjälp var vi som vanligt reducering.se – Sveriges klart bästa reduceringsverktyg. Idag ska vi reducera på ett annat sätt än vad vi brukar, men det kommer vi senare. Först ska en solid grundram byggas!

Spelförslag Powerplay 

När vi har ett reduceringsverktyg till vår hjälp kan vi bygga en större ram än vad vi har tänkt betala för, sen kapa bort radkombinationer med hjälp av några villkor. Därför väljer vi bara 2 spikar på ramen och hela 6 helgaddar (729 rader).

Det finns några attraktiva spikar att välja på – efter att ha vägt de mot varandra så landar vi med följande duo:

1.Björklöven (66%)

Björklöven, som också är med i vår boostade trippel hos Snabbare, streckas marginellt över hemma mot Västerås. Båda lagen kommer visserligen från varsin seger men innan dess hade framförallt Västerås stora bekymmer. Det är dessutom den matchen som startar först på Powerplay – då brukar gubbarna i kiosken gardera för att inte förlora tidigt.  

Lutar åt klar fördel för Björklöven!

2. Tingsryd (51%)

Ett bottenmöte i Hockeyallsvenskan men faktum är att det skiljer hela 13 poäng mellan lagen. Östersund är avhängda medan Tingsryd har allt att spela för. Motivation och hemmafördel väger tungt.

51% på Tingsryd är kanonfint streckvärde!

Reduceringar Powerplay

Vanligtvis brukar vi spela med färgreduceringar i dessa inlägg men idag blandas ett annat reduceringssätt in – poängredcering.

Poängreducering är ett smart sätt för att vikta sin teckenfördelning i den riktning man själv önskar. Enkelt förklarat ger man tecken ett poängvärde, och bestämmer vilka villkor som ska gälla. De poängtecken som går in adderas ihop och slutsumman behöver vara inom det intervallet som vi ställer in. Man behöver inte ger alla tecken ett poängvärde utan det bestämmer man helt och håller själv.

Vi väljer att ge lite högre poäng till skrälltecken för att på så vis städa bort kombinationer med för låg utdelning. Vi har delat ut poäng mellan 1-5 och sätter villkoret att vi måste ha minst 6 poäng totalt för att ha chansen på 8 rätt.

Poängfördelningen ser ut enligt följande:

5 poäng – Karlskoga

4 Poäng – X match 2 & Nybro

3 Poäng – Kalmar & x match 5

2 poäng – Almtuna

1 poäng – X2 Mora & AIK

Vi behöver alltså att minst 6 poäng går in.

Det går även utmärkt att kombinera reduceringstyper. Vi ska även idag ha med en färgreducering –

Gult färgvillkor: Minst en av Södertälje och Djurgården behöver vinna. Två fina värdetecken!

Reducerat spelförslag till Powerplay (52% reduceringsgrad)

Bygget är färdigt!

Vi har kapat bort ungefär hälften av våra rader med hjälp av poäng och färgreducering. Odds – och uttdelningsprognosen indikerar att vi främst betalar för fyrsiffriga rader och uppåt – precis så vi vill spela!

Skrällen
  • Karlskoga
team-skrallen
Spiken
  • Björklöven
team-spiken
Draget
  • Tingsryd
team-draget
Köp en andel till Popwerplay med extrapengar