250.000 kronor extra på Powerplay

Publicerades den 20 oktober 2023

Hösten har slagit till med stormsteg, det har ishockeyn med gjort! Hur gött är det inte att sitta framför dumburken och kolla sport med massor av vind och regn utanför fönstret. Det passar perfekt att göra idag när Powerplay-kupongen ska följas. 250.000 kronor extra puttar Svenska Spel in i potten när Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ska lösas.

Kan det låta tråkigt när SHL inte finns med på kupongen? Det hoppas vi verkligen att det gör för gemene man. Det finns fina förutsättningar för låg omsättning en runda som denna. Vid boostade potter vill vi ha låg omsättning för att få upp återbetalningsprocenten, spelet blir således lättare att slå. För ett gäng läsare kanske detta inte är helt lätt att förstå. ”fler sämre motståndare och högre omsättning måste ju vara bra?”. Nja inte alltid. Likna det med att varje krona i potten symboliserar en lott som ska vara med och dela vid eventuell träff. Vid extrapengar så har massa lotter köpts (Sv-Spel) men utan chansen att vinna. Även om vi anser att det finns edge mot dåliga spelare i poolen så är dessa givetvis ljusår bättre än de dödfödda lotterna som staten tryckt in i spelet.

Dagens spelförslag byggs som vanligt via reducering.se. Verktyget är marknadens vassaste och har flertalet fina funktioner som tar ditt pool-spelande till en helt ny nivå. Självklart gratis att använda/skapa konto, testa!

Nu bygger vi PP!

Spika

Vi spikar till en början av Brynäs här i spelförslaget. Brynäs var föga topptippade inför säsongen och känslan är att de kommer palla för trycket. Nyckelspelare är kvar från föregående SHL-säsong och än så länge så har Gävle-laget levererat. Både spelmässigt och poängmässigt. Andra plats i tabellen med en match mindre spelad och samma poäng som Björklöven i skrivande stund. Visst finns det överhängande risk att tvåan blir hårt streckad här men det är något vi är villiga att köpa. En liten krockkudde i extrapengarna gör att vi kan spela lite mer defensivt.

Next up är Södertälje. Känslan är att detta är en kanonspik en runda som denna. Relativt låg varians och tvåan kommer förhoppningsvis vara hyggligt streckat hela vägen in i mål. Åttonde plats i tabellen men underliggande siffror indikerar att ett lyft är på gång. Västervik är totalt iskalla och kommer definitivt få slåss med näbbar och klor för att ens ha någon chans att klara nytt kontrakt.

Reducering

Vi helgarderar resterande sex matcher och formar sedan bygget precis så som vi vill ha det med hjälp av reduceringsverktyget. Björklöven, Almtuna och Visby-Roma får varsin grön utgång med kravet minst en, max två. Tre fina tecken vi gärna vill fördela mer av vår insats på. Dock behöver vi begränsa antalet favoritsegrar för att inte döda potentialen helt, därav ”max två”.

Det gröna kravet med max två städar inte bort tillräckligt med dåliga rader så här behöver vi ta ytterligare ett snitt med skalpellen. Röda utgångar placeras på Mora, Västerås och Vimmerby med kravet inställt på max en.

Summa summarum så har vi via verktyget säkerställt att minst tre favoriter behöver vika. Detta känns som en bra väg om vi kikar på balansen och helheten i bygget. Vi spikar trots allt av två ganska stora favoriter och betalar dessutom för ett par andra i vår ram.

Vi är nu nöjda med systemet och landar in på ett spelförslag för 360 kronor (51% reduceringsgrad)

Vill du nypa dig en andel till kvällens lir så finner du Miljongängets ombud hos Svenska Spel HÄR