4,5 miljoner Jackpot ET

Publicerades den 19 mars 2023

Ett stökigt slut igår på Stryktipset. Matchen Rotherham – Cardiff avbröts vid ledning för Cardiff med 0-1. Vi satt med 13 rätt på två olika system i ombudet för ca 300.000 kr när kvällsmatcherna var färdigspelade. Dessutom en rad sura 12-rättare som rök på halvgarderingar…

Beslut togs om att matchen Rotherham – Cardiff inte skulle spelas klart och Svenska Spel tog fram tombolan och lottade istället. Lotten ändrade helt omvänt på utfallet i matchen och Rotherham stod nu som segrare. Då vi hade spik Cardiff på det ena systemet försvann även den lappen till en 12-rätters. Ett system, lagt av gäst-tippare Peter, stod dock pall då kupongen hade helgarderat den lottade matchen. Utdelningen dubblades också och 13 kunder fick därför dela på 671.000 kronor, över 50.000kr/andel. Grattis säger vi!

Vi kastar oss direkt över helgens andra Jackpot – på Europatipset. I 13-rättspotten beräknas det finnas 4,5 miljoner att dela på. Förutsättningar som gör att vi måste hitta en fin balans på svårighetsgraden i vårt bygge. Inte allt för många svåra(osannolika utfall, då det riskerar att inte ge oss tillräckligt betalt. Men ändå en väg där vi inte hamnar i ett läge där vi får dela på potten med stora delen av spelar-Sverige.

Systemet som byggs nedan har en grundram på 1296 rader – vilket går att köpa in sig i här som andelsspel. Här på sidan trimmar vi dessutom spelförslaget ytterligare via Reducering – Sveriges bästa reduceringsverktyg.

Spikförslag

Det finns en rad större, tyngre streckade favoriter på kupongen, som dessutom har hög sannolik vinstchans. Vissa av dessa behöver användas som spikar. Annars betalar vi för alldeles för svåra utfall.

På detta spelförslag använder vi de bägge PL-lagen Arsenal och United. Bägge på hemmaplan mot lag där de ska ha bra vinstchans. Visst, både Arsenal och United k0mmer från veckomatcher men det är viktiga poäng på spel i toppen av Premier League och vinstchansen ska vara god. Vi vill dock poängtera att det är helt ok att gardera dessa bjässar och istället välja andra mer troliga vinnare som spikar. Det viktiga är att du som spelare inte betalar för helt sjuka kombinationer där allt för många av favoriterna faller. Potten på 4,5 miljoner kommer då inte att räcka till, särskilt då det finns en risk att något annat system där ute sitter på samma komb. Då försvinner värdet helt!

Övriga spikar, som kan komplettera de lite mer tyngre favoriterna, är i våra ögon följande lag fina förslag: Barcelona, Villarreal och Marseille.

De är samtliga ganska korrekt streckade och har vinstchanser i det så kallade ”mellanfacket”. Andra vägar att ta här skulle kunna vara att ta ställning i Häcken – Djurgården och/eller tyska mötet Union Berlin – Frankfurt.

Halvgarderingar/reduceringar

Vi har garderat, antingen hel eller halv en del av de andra större favoriterna. Dessutom tagit ställning i de italienska matcherna med varsin halvgadd. Juventus och Lazio hamnar på avbytarbänken på detta spelförslag.

Genom att använda Reducerings fina verktyg med Utdelningsprognos och Totaloddsprognos (sannolikt utfall) kan vi få en bild av hur våra rader är placerade.

Vår grundrad har ett utdelningsintervall mellan 1000 kr och 1 miljon +. Här vill vi plocka bort de rader som har det lägre spannet av utdelning,.

Tittar vi på det sannolika utfallet, dvs varje enskild radkombination och dess odds, har vi inga rader som sticker ut extremt på det övre spannet. Detta då vi inte har med allt för svåra kombinationer i vår grundram. Däremot har vi en hel del rader som mycket troligt kommer betala miljonbelopp utan att sannolikheten för dessa utfall är så svåra. Det är hit vi vill komma.

Med hjälp av reduceringar vill vi plocka bort de allra lägst betalade radkombinationerna samt vikta och styra vår majoritet av rader till ett vettigt utdelningsintervall. Vi gör detta med två olika reduceringar.

Gul reducering: Vi sätter kravet på att max 1 av Napoli och Bayern München får vinna.  på så sätt skalar vi bort en ren favoritparad.

Blå reducering: Minst ett av tre markerade bortalag ska vinna. Alla tre med vettig streckning i förhållande till uppskattad vinstchans.

Vårt förslag är reducerat med 26% och denna fjärdedel av rader är till största del sådana kombinationer som hade gett en mycket låg utdelning. Vi sparar gärna de nästan 300 kronorna i insats till annat skoj!

Du ser spelförslaget här i sin helhet

Våra andelsspel idag hittar du som vanligt inne i vårt ombud – Välkomna in och hitta något som passar dig.