4,5 miljoner kronor jackpot på Europatipset!

Publicerades den 17 september 2023

Tack vare att “för många” fick 13 rätt i tisdags på Europatipset har vi en ny jackpot att kriga om. Det förväntas ligga runt 4,5 miljoner kronor i 13-rättspotten vilket är något högre än vad vi haft de senaste omgångarna. Trots fin jackpot är det svårbyggt på Europatipset där många överstreckade favoriter sätter tonen. Vi ska med hjälp av Sveriges vassaste reduceringsverktyg ta oss an utmaningen och försöka hitta en knixig väg mot 13 rätt!

Innan vi sätter tänderna i kupongen ska vi kommentera hur poolspelen hos Svenska Spel har sett ut september. Det är en riktigt “torr period” rent ufallsmässigt på Stryktipset och Europatipset. Av sju spelade rundor i september har fem gett under 20 000 kr för 13 rätt och två omgångar har varit ensam vinnare eller ingen vinnare alls. Pricken över i:et var igår när 13 rätt på Stryktipset gav blyga 559 kr (!). 

Poolspel är synonymt med hög varians och ibland kommer det perioder där det inte går att hitta lönsamma utfall. Det betyder inte att det kommer fortsätta vara så här utan förhoppningsvis är vi snart tillbaka med sex & sjusiffriga utfall igen, varför inte redan idag när det är jackpot på Europatipset.

Ett  reducerat förslag till Europatipset ska tas fram. Fokus kommer vara på hitta lagom med skrällar in i mål. 

Spelförslag Europatipset

Det är en oas av överstreckade favoriter på lappen. Att hitta en femspikskombination som fokuserar på spelvärde kommer i princip att vara omöjligt. Ska man spela fem understreckade spikar på en sådan här kupong kommer det leda till att man spelar för svårt. Vi kommer istället att använda våra garderingar och reduceringar till att säkerhetsställa favoritfall!

Längst upp på kupongen hittar vi två Londonlag som vi tror på i eftermiddag. Arsenal har inlett säsongen relativt starkt och även om Champions League hägrar på onsdag tror vi de kommer vara tillräckligt starka för att ta med sig 3 pinnar hem från Goodison Park. 

Chelsea har å andra sidan imponerat desto mindre men med tanke på hur kupongen ser ut i övrigt så är Chelsea till 62% en av de mest lockande spikarna. Man ska inte stirra sig blind på tidigare resultat utan konstatera att oddsmarknaden har Chelsea som en klar favorit borta mot Bournemouth. 

BK Häcken har sluppit spela Europaspel tidigare i veckan vilket borde ha en positiv effekt på spelet. Hemma på konstgräset tror vi att Halmstad BK får svårt att hänga med mot ett starkt gulsvart lag. Att BK Häcken är streckade till 83% får vi leva med. 

Detsamma gäller Elfsborg hemma mot Kalmar. 78% är givetvis högt men det kommer att finnas utrymme att hitta skrällar på annat håll. Avslutningsvis hittar vi en värdespik i match 13. AEK Aten möter Olympiacos i ett stormöte i den grekiska ligan. 40% på en hemmaseger är för bra för att tacka nej till!

Garderingar

Efter en defensiv start kan vi nu ta ut svängarna. På våra halvor attackeras Utsikten och Werder Bremen. Knappast några extremt offensiva vaskningar men de bygger en solid grund där vi kapar lag med för högt streckvärde. Båda streckas i nuläget runt 5-6 % för högt. 

De offensiva och nödvändiga stegen tar vi bland helgarderingarna. Lag som Roma (83%), Real Madrid (73%), Sevilla (71%) och Lyon (69%) helgarderas. Här måste vi få med oss skrällar för att skaka av oss tillräckligt med system in i mål. Men istället för att blunda och hoppas använder vi oss av reducering.se

Reduceringar

Två färgreducerinagr ska fixa till bygget. Fokus blir att städa bort så kallade skräprader. 

Röd markering – de fyra nämnda lagen ringas in, max två av dessa får vinna. Tufft men nödvändigt!

Gul markering – Gif Sundsvall och Heidenheim gillas denna söndag. Minst ett av dessa behöver vinna för att vi ska kunna få 13 rätt!

Spelförslag för 864 kr (33% redcuerat)

Skrällen
  • Las Palmas
team-skrallen
Spiken
  • BK Häcken
team-spiken
Draget
  • AEK Athen
team-draget
Köp en andel till Europatipset med 4,5 miljoner jackpot