6 miljoner jackpot på Stryktipset!

Publicerades den 8 juni 2024

En ny lördag väntar och som vanligt har vi ett Stryktips att se fram emot, dagens runda erbjuder dessutom en jackpot på 6 miljoner kronor. Vi är inne i lågsäsong och många vägrar att spela om det inte är engelskt på kupongen. Att folk ute i stugorna tar paus under sommaren är ändå ett sundhetstecken. För de flesta ska spel trots allt vara ett nöje och en paus då och då gör säkerligen gott.

Vi å andra sidan bugar och bockar när potterna innehåller jackpot och omsättningen sjunker till låga nivåer. Som vi alltid tjatar om, när det finns extrapengar i poolen vill vi ha så få motståndare som möjligt. Återbetalningsprocenten stiger och spelet blir mycket enklare att slå. Förutsättningarna att bygga system med positivt väntevärde blir inte bättre än så här. I texten till förra Europatipset skrev vi att det kunde vara en bra att stå över och spara insatserna till en bättre runda, idag är en sådan omgång man kan lägga lite extra krut på. Vill du haka på en andel av oss till dagens runda så finner du som vanligt dessa inne i vårt ombud hos Svenska Spel.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne på reducering.se (gratis att använda).

Nu bygger vi!

Omsättningen kommer halta och jackpot-miljonerna finns enbart i 13-rättspotten, prio är att ta oss dit och dela på den kakan. Vi får dock inte lägga oss platt när det kommer till potential även om vi inte vill betala för rader som bör ge massvis med miljoner. Ett relativt högt golv där det finns goda förutsättningar att få betalt i samtliga vinstgrupper när 13 väl trillar in är att föredra.

Spika

Först ut blir Spanien, en spik som passar perfekt till dagens taktik i bygget. Ruskigt stor favorit som ändå inte kommer segla iväg och bli allt för överstreckad. Givetvis kommer de flesta andra sätta sig i samma båt men prio är som sagt att ta oss till jackpot-pengarna och rundan idag får ses lite som en kupong med 12 matcher. Att Spanien inte ska vinna över Nordirland är föga troligt.

Vi fortsätter med två stabila favoriter till attraktiva streck i form av Portugal och Brasilien. Lag med höga vinstchanser som samtidigt inte tvingar och till att göra våld på spelvärdet är så vackert det bara kan bli när det kommer till poolspel. Tre ganska tunga spikar har nu valts ut och vi behöver hitta ett par bra komplement till dessa. Mellanfacket scoutas och här fastnar vi för Schweiz och Piteå. Två lag till fina procent som balanserar upp våra tre defensiva spikar på ett ganska fint sätt.

Halvgarderingar

Vi ville ha ett ganska högt golv idag, det vill säga att våra sämst betalda kombinationer ändå ska ge ganska vettigt betalt. Det kan vi ordna via vaskningar i ramen och med hjälp av reduceringsverktyget. Vi kommer använda oss av båda för att nå ändamålet.

Danmark och Eskilsminne plockas bort från ramen, två lag som för alldeles för mycket kärlek av svenska folket i skrivande stund. Här höjer vi golvet på ett effektivt sätt utan att för den delen sticka ut hakan allt för mycket variansmässigt. Vi fortsätter sedan med två defensiva halvor där hårdrocknäven placeras ut i Sverige-Serbien och tvåan i USA-Colombia tas bort. Inget särskilt värde i dessa tecken och risken att dessa går in är relativt låg.

Reducering

Vi följer den röda tråden med ganska välbetalda ”sämsta-kombinationer”. Favoriterna Ungern, Falkenberg och Lund markeras med röda utgångar och kravet ställs att max en får vinna. Skulle dessa tre vinna i kombination med Spanien och ett par andra av våra spikar så är utdelningen total-körd. Då hjälper de sex miljoner i jackpot föga som krockkudde.

Sist ut blir en blå reduceringsgrupp med Sverige och Real Oviedo där kravet ställs in på att minst en ska vinna. En sista finslipning där variansen minskas en aning utan att för den delen göra särskilt mycket för potentialen.

Färdigt spelförslag för 640 kronor (51% reduceringsgrad) 

Vi vill även slå ett slag för vår Youtube-kanal där det finns ett par heta avsnitt att kika på av Rekstudion och Stryket. I Rekstudion finns bland annat ett färskt avsnitt ute med speltips inför EM med Blocken och Striker. Vi vore oerhört glada om ni vill prenumerera på kanalen och likea våra videos där, det hjälper oss att växa och vid 1000 subs så kommer vi anordna en fet tävling.

Stort lycka till idag!