6 miljoner kronor jackpot på Europatipset!

Publicerades den 2 april 2023

Vilket ruggigt Europatips vi har framför oss denna söndag. Stor jackpot på 6 miljoner kronor samt riktigt sevärd fotboll för oss som vill följa kupongen. Allsvenskan har dragit igång och bistår med fyra matcher i dagens gåta, utöver dessa så är rundan fullproppad med toppfotboll från Europas storligor. Bästa Europatipset på bra länge? Ja det är det och vi är självklart enormt taggade att attackera. Vill du haka på någon andel från oss i Miljongänget så finner du dessa i olika prisklasser inne i vårt ombud hos Svenska Spel.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel).
När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne hos reducering.se (gratis att använda).

Kupongen

Två, tre lite större favoriter finns med på kupongen (Atletico Madrid, Hammarby och PSG). Detta är egentligen ingenting som stör. Extradegen finns som bekant i just 13-rättspotten så att ha något/några defensiva alternativ att bygga kring på stora jackpotrundor är aldrig fel. Visst är det spännande att försöka ”plocka ner månen” eller i det här fallet hela potten. Dock är det inte alltid helt optimalt att spela för svårt… jackpotten erbjuder en fin ”krockkudde” vid ett gäng favoritsegrar så vårt tips är att inte ta ut svängarna alldeles för mycket. Självklart behövs det potential i varje bygge, att lägga sig platt och jobba favoriter i 13 matcher är inget vi sysslar med. Potten kommer bli stor så att betala för några fina rensare är ett måste, det finns tillräckligt med pengar att dela ut idag.

Spika

Till att börja med så kommer vi spika av två av favoriterna vi nämnde ovan, Hammarby och PSG. Det direkta spelvärdet i dessa enskilda tecken är givetvis obefintligt. Det gör dock ingenting så länge vi balanserar upp det på ett bra sätt senare. Vi har dessutom god tro att dessa tecken kommer droppa en aning i streckprocent ju närmre spelstopp vi kommer. Med fallande procent mot spelstopp samt låg varians så är dessa ett fynd en sådan här runda.

Vi har tre spikar kvar att välja ut och de faller på följande, Newcastle, Norrköping och Göteborg. Tre singelstreck som gifter sig ganska fint med de två inledande defensiva valen. Newcastle fint understreckade och känslan är att de kommer vara fina hela vägen in i mål. För visst släpper inte svenska folket ett storlag som United helt? Det gör vi mer än gärna, relativt låg vinstchans och hårt streckade jämförelsevis.

Norrköping och Göteborg känns intressanta. Smått överstreckade ja men vi tycker ändå att dessa passar riktigt bra in i vårt bygge. Goda vinstchanser och vid stora jackpotrundor så brukar favoriter under två gånger pengarna till vettiga streck lysa med sin frånvaro. Här passar vi på!

Halvgarderingar

Första halvan som ringades in var vasken av Villarreal, dessa är orimligt hårt streckade. Här skapar vi fint värde i bygget utan att ta allt för stort risk. Sociedad har i nuläget nästan lika stor vinstchans som hemmalaget men streckas betydligt mycket lägre. Given vask! Vi tar bygget i mål med hjälp av tre hårdrocksnävar. 1 2 spelas i matcherna Halmstad-AIK, Köln-Mönchengladbach och Werder Bremen-Hoffenhiem. Tre oavgjorda resultat som har ett neutralt spelvärde och i detta fallet låg risk att gå in. Denna form av halvgarderingar är ruggigt underskattade och många systembyggare ”ser ner” på dessa. Att ta ställning till fördel för något lag verkar vara ett måste och de som låst in sig i dessa tankar i är givetvis ute och cyklar. Som vi tjatat om många gånger förr, se varje tecken som A, B och C istället, balans och helhet är det primära.

Reducering

Nu ska vi trimma bygget till önskvärd nivå!

Till att börja med så sätter vi ut gröna utgångar på riktigt fina värdetecken, Milan, Monza, Betis och Halmstad med kravet att minst en av dessa måste sitta. Att underdogen gör jobbet hela vägen är viktigt för utväxlingen av byggets eventuella utdelning. Vi vill därför vikta våra rader mot att minst en av dogs löser det.

Vi fortsätter sedan med blåa utgångar på West Ham, Köln och Werder Bremen. Kravet ställs in på minst en men max två. Här får vi en bra balans mellan svårighetsgrad och potential. Vi gillar dessa favoriter men att reducera bort utfall där samtliga vinner i kombination med våra fem spikar känns nödvändigt.

Färdigt spelförslag för 828 kronor (36% reduceringsgrad)

Nu kör vi mot 13 rätt!