Analys Big 9

Publicerades den 23 september 2022

Analys av veckans Big9-kupong

Förra veckans Big 9-runda lägger vi i papperskorgen, dragen här i analysen ville sig inte och det blev relativt låg utdelning på 9 rätt. Men nu har vi en kanonrunda framför oss!! Kanske en del höjer på ögonbrynen och undrar vad vi yrar om nu? Nations League är väl inte så jäkla hett? Nja, där kan vi väl delvis hålla med om att det sportsliga på veckans kupong inte är på topp – men det spelmässiga värdet kommer bli ytterst attraktivt imorgon! 1,5 miljoner jackpot och en förmodat låg omsättning får oss att gnugga händerna…

Notera att spelstoppet är kl 20:45 på lördagen!

Vi kommer precis som varje fredag att skriva en analys av omgången på Big 9. Vi resonerar kring kupongen och vilka drag som ser mest attraktiva ut just nu. Vill ni hänga med på en andel så hittas de i Ica Grevies ombud.

Big 9 Kupongen

Som ovan skrivet, matcher från Nations League denna vecka. Fin klass på matcherna i stort sett rakt igenom då ATG valt att ta russinen ur kakan från både lördagens & söndagens matcher. Danmark-Frankrike, Nederländerna-Belgien och Serbien-Sverige är verkligen tre matcher att se fram emot! Totalt sett en mycket svår kupong med majoriteten ovissa och svårtippade matcher. Perfekt läge att spela lite större system, att gå samman och delta i andelssystem att rekommendera!

Bästa spiken på Big 9 1X2

Nr vi bjuds på en svår lapp likt denna kommer favoriterna på kupongen per automatik bli överstreckade på många håll. Svenska folket tvingas att ta spikar för att få ihop sina system och givetvis är det då favoriterna i matcherna som får extra tyngd. Även vi i detta spelförslag bör rekommendera en favorit som bästa spik, att försöka spika av underdogs innebär snabbt att systemets totala svårighetsgrad blir alldeles för hög. 

Spanien blir kupongens största favorit, nuvarande streckprocent på 85 % är verkligen galet högt. Möter ett kompetent Schweiz och snarare 65 % beskriver de faktiska vinstchanserna för spanjorerna. ÄNDÅ vill vi hävda att Spanien kan vara spiken att bygga runt denna gång! Det finns så mång andra fula favoriter att försöka fälla och som samtidigt är större chans att de faller  vilket innebär lägre risk att jaga dessa skrällar! Är ni med på resonemanget? Spanien är kupongens mest troliga vinnare och även om den är överstreckad kan det vara en lämplig väg för systemets HELHET och vi kan kompensera den defensiva spiken med offensivare drag i andra matcher. 

Bästa över/under på Big 9

En tendens på Big 9 är att värdet allt som oftast hamnar på underspelet” – så skrev vi förra veckan och visst är det fallet även denna gång. Vi ser flera matcher där underspelet är tydlig favorit på oddsmarknaden men där över 2,5 mål ändå streckas som favorit på Big 9. Detta ska vi försöka utnyttja och finna ett vass drag att rekommendera!

Danmark-Frankrike känns ju som en sevärd match med mycket offensiv kraft i flera spetsspelare. Men faktum är att båda lagen hållit lågt målsnitt i Nations League. Oddsmarknaden ger under 2,5 mål 55-60 % chans att falla in – strecken på Big 9 är 42 % i skrivande stund. Supervärde! Kommer högst troligt att stiga i streckprocent men säkert ändå stanna vettigt till. Kombinera med X2 Frankrike?

Bästa skräll på Big 9

Kupongens kanske minst lockande match är Israel-Albanien. Men bakom de lite anonyma landslagen finns en hel del intressant faktiskt. Israel charmar många med sin offensiva fotboll, är ofta involverade i målglada tillställningar. Har dock en del offensiva avbräck till denna samling. Albanien har gjort flera positiva insatser på sistone och kan utan tvekan utmana här. Svenska folket har målat upp Israel till kraftig favorit och det är helt galet. Laget ska vara knapp favorit, men inte mer! 69 % i skrivande stund är riktigt sjukt och det vägrar vi betala för! Korrekt värdering är ner mot 40 %…X2 ett givet drag! 

Taktiken Big 9

Jackpot denna runda och målsättning nummer ett är att nå fram till 9 rätt och få dela på den härliga potten där. Dessutom en ovanligt svårtippad kupong. Prio bör därför vara att spela hyfsat defensivt, ta den enkla vägen i ett par matcher (se Spanien-spiken ovan) och att inte jaga skrällar på ett dumdristigt sätt. Det kan räcka att helgardera och använda wild card för att ge oss själva chansen att fånga några skrällar. Nöja sig med att vaska en favorit kan vara rimligt (förslagsvis Israel). Försök minimera risken i det totala bygget utan att helt hamna på favoritsidan i för många matcher och över/under.

Nyckeln för att lyckas denna runda kan alltså vara större system, andelssystem ett jättebra sätt att gå samman och få ihop extra kraft! Vi erbjuder följande:

Våra andelar Big 9

Mot 9 välbetalda rätt!

 

Skrällen
  • Albanien X2
team-skrallen
Spiken
  • Spanien
team-spiken
Draget
  • Under 2.5 mål Danmark-Frankrike
team-draget
Köp en andel