Analys Big 9

Publicerades den 16 september 2022

Analys av veckans Big9-kupong

Småtrist runda på Big 9 förra helgen, utdelningen blev låg likt på Stryktipset. Dock inte tillräckligt låg för att generera en jackpot på ”sjuorna”. Oavsett jackpot eller inte, känslan är att Big 9 är så pass ungt och oanalyserat av det svenska folket att värdet finns att spela även när det inte är jackpot. I onsdags (ATG har börjat med veckoomgångar på Big 9) satt tunga favoriter som Man City, PSG och Real Madrid, ändå stack utdelningen iväg en bra bit över 100 000 kr. Det krävs inte många ”kluriga” tecken för att det ska bli bra betalt! 

Vi kommer precis som varje fredag att skriva en analys av omgången på Big 9. Vi resonerar kring kupongen och vilka drag som ser mest attraktiva ut just nu. Vill ni hänga med på en andel så hittas de i Ica Grevies ombud.

Big 9 Kupongen

ATG har hämtat matcherna från Premier League, Serie A, La Liga samt Championship. Barcelona är givetvis megafavorit hemma mot Elche men i övrigt ser det klurigt ut och som ovan nämnts, det kommer inte behöva skrälla särskilt mycket för att utdelningen ska segla iväg norrut. 

Bästa spiken på Big 9 1X2

Barcelona är självklart ett givet spikbud, laget står i ca 1,10 mot Elche och att gardera här kanske är onödigt.Det skapar dessutom riktigt svåra radkombinationer och det vill vi inte betala för om inte potten är stor nog.

Men en mer ”vågad” spik vill vi såklart bjuda på! Vi letar oss längst ned på kupongen och mötet mellan Watford-Sunderland. Två lag som är nya i ligan i år, Watford trillade ur PL och Sunderland tog sig upp från League One. Lite förvånande ligger faktiskt Sunderland före i tabellen och har gjort det riktigt bra som nykomling. Men här vill vi inte stirra för starkt på tabellen utan istället fokusera på grundkapacitet och vad oddsmarknaden tycker. Strax under 50 % segerchans för Watford får vi som besked. Streckprocenten på Big 9 kan nog stanna under detta och därmed har vi hittat en spelvärd spik som kanske inte så många andra nyttjar denna vecka. Precis som vi vill ha det! 

Bästa över/under på Big 9

En tendens på Big 9 är att värdet allt som oftast hamnar på underspelet. Men denna gång ska vi försöka fånga in ett överspel till trevlig streckprocent.  Torino-Sassuolo i Serie A. Två lag som inlett målsnålt, det har snittats 2,0 gjorda mål hittills för båda lagen i de matcher de varit involverade i. Men kikar vi på xG (expected goals) borde utfallet varit lite högre och framförallt Sassarna brukar ha offensiv kraft att bjuda på. Oddsmarknaden sätter överspelet som tydlig favorit och när streckprocenten rör sig runt ca 50 % gillar vi verkligen över 2,5 mål i denna match! 

Bästa skräll på Big 9

Tottenham-Leicester är toppen mot botten i Premier League. 14 vs 1 poäng. Ettan är stenklar, eller? Nja, så enkelt är det nog inte. Det finns fortfarande kapacitet hos Leicester, framförallt offensivt och Tottenham har väl sprungit en hel del bättre poängmässigt än vad prestationerna på plan visat. Här kommer vi troligen se streckprocent på runt 80 % på Tottenham vilket är galet högt. 65-70 % kan vara rimligt men denna överstreckning vi kommer få – ja då är det kul att jaga skrällen. Den riktigt djärve kör X2, den lite mer försiktige tar helgarderingen eller kanske till och med lägger sitt wild card på denna match.  

Taktiken Big 9

Att hantera en kupong med många storfavoriter på Big 9 är småklurigt. Det går inte att spika alla och tro att det blir utdelning att tala om. Det går inte heller att gardera för många av favoriterna, då blir systembygget för svårt och flera av raderna spelas mot ”totalodds” som är på flera miljoner och sådan vinstsumma finns inte i potten och är därmed fullständigt onödigt att jaga – underbetalda rader ska vi alltid försöka undvika.

En gyllene medelväg är istället rätt väg. Ett välbalanserat system där någon/några favoriter helt enkelt får accepteras och spikas av. Någon stor favorit kan helgarderas och någon lite mindre favorit som ändå är överstreckad kanske kan utelämnas helt. Hitta balansen och våga spela LAGOM hårt är vårt råd!

Våra andelar Big 9

Mot 9 välbetalda rätt!

 

Skrällen
  • Leicester X2
team-skrallen
Spiken
  • Watford
team-spiken
Draget
  • Över 2.5 mål Torino - Sassuolo
team-draget
Köp en andel