Årets första Stryktips!

Publicerades den 6 januari 2024

Vi har glidit in i 2024 och årets första Stryktips ska gå av stapeln när 13 matcher från klassiska FA-cupen ska benas ut. Lätt att få 13 rätt idag? Ja visst, är målet att bara få 13 rätt så får du nog inte mycket bättre chanser på hela året. Är det lätt att bygga system idag? Att bygga bra system idag är inte enkelt. Det blir en spännande utmaning och vi tror att svenska folket i stor utsträckning kommer gå bort sig.

System som spretar något enormt i båda ändar kommer lämnas in idag, mängder med favorittyngda rader så klart men även en hel del sinnessjuka rader. Att trycka favoriter på löpande band utan någon som helst potential i bygget är givetvis iskallt att ens lämna in. Men det finns faktiskt rätt många som inte förstår att det är väldigt dåligt att lämna in rader som är raka motsatsen till detta med. Det vill säga rader där det betalas för skräll efter skräll. Gör du det en runda som denna så snackar vi miljarder i totalodds och det är ganska tveksamt om potten når upp till många miljarder idag va?

Håll tungan rätt i mun och gapa efter lagom mycket när du attackerar dagens runda, det är dock enklare sagt än gjort. Även ett tränat öga har svårt att på rak arm säga om balansen i bygget är rimlig. Att plita ner din ram inne på reducering.se och ta en kik på odds och utdelningsprognos rekommenderas varmt idag, vare sig du spelar reducerat eller matematiskt. Det är viktigt att hålla koll så du inte svävar iväg fullständigt i någon av de extrema staplarna. Här i inlägget kommer vi bygga ett system med 5 spikar, 4 halvor och 4 hel för att sedan reducera ner det till den nivå vi tycker är lämplig. Systemet finns även som matematiskt andelsspel inne i vårt ombud hos Svenska Spel (96kr/andel). Häng med!

Spika

Chelsea
Brighton
Bournemouth
Sheffield United
Watford

Ovanstående fem spikar faller våra val på idag. När det finns så här pass många stora favoriter på kupongen så kommer strecken fördelas rätt snarlikt. Det finns således flera olika alternativ att välja mellan där det faktiskt understreckas rejält trots ganska hög vinstchans. Framför allt är Brighton borta mot Stoke ett tydligt exempel på detta men även Bournemouth borta mot Queens Park Rangers. Två klockrena spikar värde och variansmässigt.

Sheffield och Watford får idag klassas som mellanfacket och är ett bra komplement till de tydliga värdespikarna vilket ger oss möjlighet att gardera andra matcher som fått lite mer hetta på strecken. Chelsea med sin höga vinstchans och inte allt för tunga streck känns även dessa som en bra väg att vandra. Visst kliar det nog i fingrarna på svenska folket att gardera Chelsea senare under dagen vilket gör att vi kommer få ett skäligt pris hela vägen in i mål.

Halvgarderingar

Blackburn-Cambridge 1x
Hull-Birmingham x2
Sheffield W-Cardiff 12
Norwich-Bristol Rovers 1x

Tre tighta halvgarderingar och en värdeskapande vask nöjer vi oss med.  De defensiva halvorna är det inte mycket att orda om, vi vill hålla ner variansen och med så stor mån som möjligt styra golvet/taket med hjälp av reduceringsverktyget. Vi plockar bort Hull redan från ramen, överstreckade för det första och jämför vi dessa med lag i liknande oddsintervall så är detta inget vackert tecken med så många andra vettiga alternativ. Att ta någon form av ställning i ramen och plocka bort en överstreckad favorit är aldrig fel. Även om vi kommer vaska ett par favoriter genom reduceringar så vill vi skapa en lite mer effektiv ram och gör det på ett simpelt sätt genom att vaska en favorit.

Reducering

Här behöver vi trycka ihop intervallen. Hur bra du är bygger din matematiska ram idag så är det svårt att inte få systemet att spreta, det blir antingen för svårt eller för enkelt. Vi placerar blåa utgångar på Blackburn, Aston Villa, Southampton och Swansea med kravet minst en, max två. Effektivt för att plocka bort rader i båda ändar. Att på något sätt plocka bort favoriter på dagens kupong är ett måste. Med denna reducering är vi nu uppe i tre favoritfall, första är vasken av Hull i ramen och nummer två-tre kommer via det blåa villkoret utan att vi för den delen behöver välja vilken av dessa favoriter som ska falla.

Röda utgångar placeras på Sheffield W, Norwich och Newport med kravet max en. Två favoriter till ska falla här och vi är då uppe i att minst fem stycken favoriter ska bort vilket vi känner är en lagom nivå för detta system.

Färdigt spelförslag för 532 kronor (59% reduceringsgrad)

Lycka till!