Årets sista Stryktips

Publicerades den 31 december 2022

Årets sista dag och tillika 2022 års sista Stryktips står för dörren. Det har varit ett år där vi kan konstatera att formen varit som bäst nu i slutet på året. Ett par riktigt fina smällar över miljonen under andra halvan av 2022 och många sexsiffriga träffar som komplement till detta. Totalt sett får vi vara nöjda med utfallet, även om man såklart hade velat ha mer och större träffar. Stryktipset och även ET är ett svårt spel där det gäller att ha tålamod och arbeta strukturerat och långsiktigt, till slut kommer resultatet. Faktum är ju dessutom att vi har en spelomgång kvar detta året för att om möjligt höja vinstrekordet för året. Vi ska iaf göra vårt bästa och kupongen som ligger framför oss ger alla möjligheter för vettigt betalt.

En riktigt stor favorit i Man City, men kupongen fylls sedan ut med en rad halvknepiga matcher där Stryktipsspelarna tvingas ta ställning för eller emot ett par halvstora favoriter. Dessutom några knappa favoriter på kupongen som likt vanligt bruka få några %-enheter för mycket. Det blir en slalombana att hantera där favoritvinster, favoritfall ska kombineras med både fina och ngt fult tecken. Då kan vi faktiskt få se en riktigt fin utdelning på 13 rätt, även om ett hårt streckat Man City skulle stå som segrare.

Märk väl att dagens Stryktips spelas/avgörs över två dagar, så egentligen kanske en eventuell storvinst både räknas  2022 års sista och 2023 års första.

Som vanligt kommer vi här på sidan att bygga en systemram på 1296 rader . Detta system finns som andelsspel i vårt Svenska Spelombud under Miljongängets Lilla ST. Kostar 96kr andelen. Vi visar sedan upp reducering.se vassa reduceringsverktyg genom att ge förslag på hur du kan reducera ditt system och på så sätt minska dina antal inlämnade rader och på samma gång spetsa kvalitén på just dessa rader.

Spikförslag

Att City är en bra spik att använda sig av kan vi direkt fastslå. Det är en match som ska spelas såklart men vinstchansen är hög och i dessa lägen bör den enkla vägen vara den bästa. Det finns 12 andra matcher där vi kan försöka dribbla av motståndare.

Bakom City finner vi Millwall och Newcastle som tyngre favoriter. De är bägge överstreckade trots relativt god vinstchans. Att spika även någon av dessa behöver inte vara fel på ett lite mindre spelförslag som detta. Att följa trenderna och se hur streckprocenten rör sig kan vara en fin väg att gå fr att välja vilken du ska välja. Här tar vi Millwall med en magkänsla att den kan vara en match där streckprocenten droppar något på hemmalaget. Men smartast är att följa utvecklingen under dagen med du finputsar köttet inför kvällen.

Peterborough från League One är en vettig spik runt det berömda 50%-strecket. Vinstchansen korrelerar ganska väl med streckprocenten och i denna kategorin behöver vi ta någon eller några spikar. Att vi har med ett stabilt och starkt hemmalag och göra gillas såklart av magkänslan även om det såklart är inprisat i oddsen.

De två sista spikarna är av det lite mer tuffare slaget. Två bortalag, Crystal Palace och Luton, där  bägge är knappa favoriter och streckas under 40% i nuläget.  Dock går det att se i spåkulan att strecken mest troligt kommer röra sig upp mot just 40-strecket eller strax över under dagen. Vinstchanserna för de bägge är ändå däromkring och vi gillar respektive match-up och spikar bägge på detta spelförslag.

Halvgarderingar

Med förhållandevis något tuffa spikar (två sistnämnda) kan vi gå lite snällare på halvorna. En favoritvaskning görs i form av Blackburn. Streckas nästan 10%-enheter för mycket i nuläget och om inte det sker en rejäl förskjutning i strecken där kommer den mest troligt vara halvful ändå in i mål. Men häng med även här på hur strecken rör sig.

Vi utelämnar två underdogs i form av Brighton och Aston Villa mot respektive topplag från Kondon (Arsenal/Tottenham). Utöver detta används gubbgarderingen som sista val.

Reduceringar

Idag kompletterar vi vår systemram med ett reduceringskrav som kan anses vara rätt tufft. ”Gul färg” markerar fyra favoriter på kupongen. Med tanke på våra spikar så har vi faktiskt inte något intresse av att få med oss allt för många av dessa fyra gäng. Skulle tre av dem vinna i komb med våra spikar blir utdelningen mest troligt både låg och rejält underbetald. Vi sätter därför upp kravet att max två av lagen får vinna. Kravet blir dock även minst ett, så håller vi nere variansen och på så sätt inte viktar allt för många av våra rader mot allt för osannolika rader.

Möjligheterna att detta reduceringskrav ska slå väl ut är gott. Faktum är att enbart komben Newcastle/Chelsea har en större chans att bränna än att sitta.

Totalt sett minskar vi systemkostnaden med nästan en tredjedel genom att göra denna reducering. Och i samma veva får vi betydligt mer kvalitativa rader vi lämnar in. Vi betalar kort och gott inte för alla de radkombinationer där det blir en ren favoritparad.

Färdigt spelförslag på 896 rader

 

 

Skrällen
  • Cardiff
team-skrallen
Spiken
  • Peterborough
team-spiken
Draget
  • Luton
team-draget
Miljongängets andelsspel