Big 9 goes Championship!

Publicerades den 4 augusti 2023

Då drar den igång, den engelska fotbollen! På veckans Big 9 är det bara engelska matcher, åtta från Championship och sedan Derby-Wigan från League One. Härliga tider för oss som älskar engelsk fotboll och dessutom skapar det allt som oftast svåra och utmanande kuponger.

Förra veckan nosade vi på 9 rätt på vårt största system och nu är det verkligen dags att stänka dit en välbetald fullträff igen! Det finns många lockande drag på kupongen och vi är rejält optimistiska till chanserna att inleda säsongen med en smäll!

Nu kikar vi på veckans läckra lapp!

Veckans Big 9-kupong

Kupongen består alltså av åtta matcher från Championship och en från League One. Samtliga nio matcher drar igång klockan 16:00 på lördagen, kul med all action på en gång! Runt 18-tiden vet vi facit kring omgången. Eller ja, kanske strax efter klockan 18. För nu har även domarna i de högsta ligorna i England fått hårda direktiv om att addera alla spelavbrott som tilläggstid, likt VM (för både herrar och damer) och vi lär se flera matcher med minst 10-15 extraminuter totalt sett.

Kupongen har oddsmässigt ingen megafavorit, istället är det ett gäng lag som är tydliga favoriter i odds mellan 1,60-2,00. Detta ställer krav på spelläggaren, här gäller det att balansera och gå lagom tufft i jakten på en välbetald ”nia”! Svenska folket skapar ibland egna trender på Big 9, där det verkar som att ett lag som tidigt blir storfavorit på strecken sedan fortsätter streckas hårt, som om det svenska folket agerar utefter hur de tidigare satsade kronorna på matchen är något slags facit. Ett misstag som vi givetvis ska försöka utnyttja och välja spikar där flockmentaliteten inte slagit till!

För de som vill se ett färdigbyggt förslag har vi lagt ut en tänkt radskiss på systemet Miljongängets Hundring (102 kr/andel). <– Kika via länken!

Bästa spiken på Big 9 1X2

Hammarby gjorde jobbet som bästa spiken förra veckan till fin procent. Denna vecka spänner vi bågen ytterligare när vi utser Plymouth som veckans bästa spik! Laget är nykomlingar i Championship men ska ha bra chanser att etablera sig i denna division. Otroligt hemmastarka (20-1-2 på 23 matcher förra säsongen). Möter ett Huddersfield som med ett nödrop klarade sig kvar i Championship förra året. En nykomling på hemmaplan i en seriepremiär ska alltid respekteras och här gillar vi verkligen segerchanserna! Förhoppningsvis och troligen stannar streckprocenten relativt lågt när svenska folket kastar sig över andra mer namnstarka spikalternativ. Förhoppningen är att vi kan få Plymouth under 50 %, kanske till och med runt 45 %, det vore mumma!

Bästa över/under på Big 9

Kan det blir mer Championship än Bristol City-Preston? Tveksamt väl? Två lag som harvat i Championship sedan år 2015/16. Ofta som stabila mittenlag och det är väl ingen vild gissning att så blir fallet även i år, dock har båda lagen ambitioner om mer framskjutna placeringar såklart! Mycket talar för en målsnål historia i premiären. Det blir sällan klang o jubel-föreställningar lag mellan och defensiven sätts först. Oddsmarknaden gör under 2,5 mål till klar favorit medan svenska folket tänker helt tvärtom och har streckat upp ”övern” till nästan 60 % i detta tidiga skede. Kanonläge att spika under 2,5 mål till en streckprocent som förhoppningsvis håller sig tilltalande ända fram tills matchstart.

Bästa skräll på Big 9

Norwich gick från bra spelande topplag till mediokert mittenlag förra säsongen. En lovande inledning vändes till en usel avslutning och inför denna säsong finns det många frågetecken kring de gulgröna… Hull var lite tvärtom, kämpig start men repade sig mer och mer. Är ett lag som kan överraska i år tror vi. Det verkar som Norwich blir en av de favoriter som får allra mest förtroende på kupongen. Redan över 70 % i skrivande stund. En mer korrekt vinstchans är ca 55 % och då gillar vi verkligen uppsidan i att jaga skrällen här. X2 Hull är taget!

Big 9 är ett bra spel för att gå samman, det är svårt att med mindre insatser på egen hand nå hela vägen. Haka på något av våra slagkraftiga system!

Våra andelar Big 9

Mot 9 rätt!

 

Skrällen
  • Hull X2
team-skrallen
Spiken
  • Plymouth
team-spiken
Draget
  • Under 2,5 mål Bristol C-Preston
team-draget
Köp en andel