Big 9 med PL!

Publicerades den 11 augusti 2023

Äntligen! Nu kickar storligorna igång och på veckans Big 9 har vi Premier League, Ligue 1 och La Liga i en härlig mix! Underbara tider för oss fotbollsälskare och dessutom extra trevligt när potterna på Big 9 blir större och det finns mer pengar att tävla om. Frågan är om Big 9 kan ta en större plats i svenskarnas spelhjärtan denna säsong? Vi gillar spelet, det är mycket taktik och kräver kompetens i sicksackandet mellan värdedrag och rimlig svårighetsgrad i systemskapandet…

Det blev åtta rätt på Miljongängets Stabila och en vettig tröstpeng förra veckan. Dragen vi presenterade i förra veckans inlägg var riktigt fina. Tuffa spiken Plymouth vann 3-1, underspelet i Bristol C-Preston satt som en klocka och skrällen på X2 Hull var på väg in men Norwich lyckades avgöra i 96:e. Nu går vi för 3/3 rätta drag och 9 rätt på Big 9!

Veckans Big 9-kupong

Som vi nämnde har vi matcher från tre storligor, fem från PL, en fransk samt avslutningsvis tre spanska matcher från La Liga. Action från klockan 16 till en bit efter klockan 23 då sista spanjoren (Bilbao-Real Madrid) tar oss i mål. Förhoppningsvis lever vi hela vägen och kan jobba in fullträffen där…

Brighton, Marseille och Real Sociedad streckas alla tre över 75 % i skrivande stund. Förstnämnda Brighton som möter Luton har en hög vinstchans medan Marseille och Real Sociedad i nuläget är mycket överstreckade. Det är en tuff kupong där svenska folket kommer få problem att hitta spikar och lätt hamnar på dessa lag. Vi ska dock försöka guida fram till mer tilltalande lösningar.

För de som vill se ett färdigbyggt förslag har vi lagt ut en tänkt radskiss på systemet Miljongängets Hundring (102 kr/andel). <– Kika via länken!

Bästa spiken på Big 9 1X2

Vi väljer ofta att lyfta fram tuffare spikar under denna rubrik, som Plymouth förra veckan. Men denna gång parkerar vi bussen och använder oss av en stabil byggsten. Brighton spikas mot Luton. På denna kupong där flera andra favoriter ser ut att bli groteskt överstreckade är det fint läge att bara spika av Brighton. Visserligen är även de överstreckade men samtidigt är vinstchansen riktigt stor. Vi tror att Brighton går ännu en framgångsrik säsong till mötes. Tuffare blir det för Luton, även om de inte ska räknas bort. En del lag i nedre regionerna ser rätt skakiga ut i år så tänkbara räddningsplankor finns för att mirakulöst klara sig kvar i PL! Men här kommer det bli spel mot ett mål och till slut trillar det nog in en eller ett par bollar. Stabil etta!

Bästa över/under på Big 9

Om vi tog en feg spik här ovan så blir det en desto tuffare väg här på ”över/under”. Vi ringar in underspelet i match 1, Newcastle-Aston Villa. På pappret talar ganska mycket för en målrik match, bland annat möttes lagen för ett par veckor sedan i en träningsmatch som slutade 3-3. Båda möten förra året gick över 2,5 mål osv osv. MEN! Vi får underbart (hehe!) spelvärde på under 2,5 mål här. Svenska folket streckar undern till ca 30 %, oddsmarknaden säger att korrekt chans att den sitter snarare är 46-47 %. Det vill säga nästan en coinflipp att vi ska lyckas med detta tuffa drag som ställer 70 % av motståndarraderna på perrongen när vi tuffar vidare mot 9 rätt! Även om det finns mycket offensiv slagkraft i lagen så bör Newcastles suveräna hemmaspel förra året nämnas där de endast släppte in 14 mål på 19 matcher. Stänger igen nu med?

Bästa skräll på Big 9

Vi söker oss till den avslutande matchen på kupongen, Athletic Bilbao-Real Madrid. En tuff bortamatch för de vita eleganterna från huvudstaden. Även om de faktiskt ståtar med segrar fyra år på raken i detta möte. Dags att bryta den vinstrika trenden tycker och tror vi! Att Real streckas i nästan 70 % nu på fredagen är alldeles galet, snarare 45-50 % mer rimligt. Då passar vi så klart på att försöka ta betalt och fånga in en mycket spelvärd skräll här. 1X är taget!

Big 9 är ett bra spel för att gå samman, det är svårt att med mindre insatser på egen hand nå hela vägen. Haka på något av våra slagkraftiga system!

Våra andelar Big 9

Mot 9 rätt!

 

Skrällen
  • Athletic Bilbao 1X
team-skrallen
Spiken
  • Brighton
team-spiken
Draget
  • Under 2,5 mål Newcastle-Aston Villa
team-draget
Köp en andel