Big 9 – stor jackpot med bara Premier League!

Publicerades den 26 maj 2023

Förra veckans ”lätta men svåra kupong” slutade med en så pass svårfunnen rad att ingen fixade nio rätt! Skrällar av bland annat Nottingham, Aston Villa och Leipzig tog ut sin rätt. Vi nådde 7 rätt och hyfsad tröstpeng som bäst. Nu med en fet jackpot i sikte är det givetvis 9 rätt vi ska fånga denna helg!

Det är alltså jackpot och en stadig sådan på 2 miljoner. Dessutom en fräck kupong med enbart Premier League-matcher. Detta innebär att det precis likt Stryktipset är spelstopp på söndag kl 17:30 som gäller.

Våra traditionella andelssystem, Miljongängets Hundring , Miljongängets Stabila och Miljongängets Kanon får denna vecka sällskap av mäktiga Miljongängets Mega Jackpot. En kvartett starka system som ska göra allt för att vara med och dela på jackpotmiljonerna, eller kanske roffa åt sig hela kakan?!

Veckans Big 9-kupong

Som vi nyss nämnde, det är alltså enbart matcher från Premier League på lappen denna jackpotrunda. Kupongmakaren valde att utelämna Crystal Palace-Nottingham medan övriga nio matcher i sista omgången därmed finns med. Hetaste och viktigaste matcherna är väl för lagen som är involverade i botten, Leicester och Leeds jagar desperat säker mark via möjliga räddningsplankan Everton. De sistnämnda har dock allt i egna händer i hemmamatchen mot Bournemouth. Fixar kontraktet eller darrar? Ja, det är en av många frågor vi ska försöka reda ut!

En intressant aspekt denna sista omgång är att många matcher har höga ”mål-linor”, det vill säga att det förväntas att bli många mål, framförallt i matcher där ett eller båda lagen inte har något särskilt att spela för. Vanligen brukar spelvärde på över/under hittas på underspelen men denna omgång kan vara ett rejält undantag och kanske går det att hitta fina värdemässiga ”spikar” på något eller några över 2,5:or!

Med jackpot i niorättspotten kan det vara klokt att faktiskt sansa sig och hålla nere svårighetsgraden en aning, lite mer prio på att öka chanserna att verkligen ta sig i mål och få vara med och dela på pengarna på alla rätt jämfört med en annan runda där offensivare system kan krävas för att slå ut fler motståndare. Men givetvis ska vi ta sikte på några skrällar med!

För de som vill se ett färdigbyggt förslag har vi lagt ut en tänkt radskiss på systemet Miljongängets Hundring (102 kr/andel). <– Kika via länken!

Bästa spiken på Big 9 1X2

Aston Villa gjorde jobbet som skräll förra veckan och som bästa spiken veckan innan och vi går för tredje raka nu! Ett mycket kompetent och respekterat Brighton kommer på besök på söndag. Ett lag som gjort en kanonsäsong så sent som i onsdags matchade självaste Manchester City på ett strålande sätt. Dock tror vi att det täta matchande kommer ta ut sin rätt här. Faktum är att Brighton spelat nästan dubbelt så många matcher jämfört med Aston Villa de senaste 4-5 veckorna. Även om tränare De Zerbi inte är blyg för att rotera och gör det på ett lysande sätt så blir det tufft här på Villa Park. Hemmalaget kommer med sex raka hemmasegrar i ryggen där de dessutom inte släppt in ett enda mål i ”öppet spel”. Förhoppningsvis garderar svenska folket friskt här och vi får Aston Villa till runt 50 % – taget!

Bästa över/under på Big 9

Ni som följt oss vet att det 9 gånger av 10 är fynd bland underspelen (under 2,5 mål) som brukar rekas ut som veckans bästa över/under. Men förra veckan tog vi ett överspel som satt snyggt när Atalanta besegrade Verona med 3-1. Som nämnt ovan i ingressen ser överspelen ovanligt lockande ut även denna vecka! Över 2,5 mål mellan Southampton-Liverpool är ett mycket troligt utfall, ja ca 70 % chans att den sitter enligt oddsen. Svenska folket streckar på rätt rejält här med men i skrivande stund står draget i 73 % streck och en marginellt överstreckad väg är alltid fint att ta när sannolikheten till träff är stor!

Bästa skräll på Big 9

Att kalla Chelsea underdog hemma mot Newcastle, det räknade nog ingen med i höstas. Men lagen har gått åt helt olika håll och Chelsea-skeppet har sjunkit till djupa bottnar. Storförlust mot Man United i veckomatchen och Lampard med spelargrupp vill nog inget hellre än att säsongen ska ta slut! Men, det gick att se några positiva tendenser i matchen, i det offensiva spelet. Newcastle som nu har säkrat sin eftertraktade CL-plats bär vara favorit i detta möte men svenska folket målar på alltför kraftigt här. När vi har många andra favoriter på kupongen så är det givet läge att vaska bort en fuling här – Newcastle över 50 % åker i papperskorgen och vi jobbar in 1x Chelsea på söndag!

Big 9 är ett bra spel för att gå samman, det är svårt att med mindre insatser på egen hand nå hela vägen. Haka på något av våra slagkraftiga system!

Våra andelar Big 9

Mot 9 rätt!

 

Skrällen
  • Chelsea 1X
team-skrallen
Spiken
  • Aston Villa
team-spiken
Draget
  • Över 2,5 mål Southampton-Liverpool
team-draget
Köp en andel