Dag 2 – ny Jackpot att slåss om på ET

Publicerades den 4 september 2022

Det blev verkligen en spännande Stryktipsrunda igår. Vi var ruskigt rätt på det på många håll men som det spel det är – Stryktipset – kräv det att exakt allt stämmer för det ska bli fin träff. Ett tag hade vi system som betalade över 4,5 miljoner som 1 av 3 system i landet. När krutröken väl hade lagt sig vart det ett system – Stora Jackpot – som landade 13 rätt och nästan 1,3 miljoner inspelade för 10 glada andelsköpare.

Utöver detta vart det många system som nådde fina utbetalningar på 12 rätt. Retliga halvgarderingar missades. Vad sägs om Miljonjakten som bränner X2 i Millwall – Cardiff för 13 rätt… Usch!

Watford var ett lag vi gick rätt hårt på igår på flera system, precis som vi skrev här i analysen på förmiddagen. Laget spelade dock bara 1-1 trots att man i en jämn match vann xG mot Rotherham. Den matchen kostade 13 rätt för en hel del system i butiken. Med lite medstuds hade vi alltså kunnat sopat banan fullständigt där ute i landet.

På övriga spelformer vart det fin utdelning även där. BIG 9 landade en häftig sexsiffrig vinst när alla 9 matcher bockades gröna. Och på Topptipset var det under dagen många system som slickade i sig pengar i form av välbetalda 8-rättare.

Alltid fint att känna vind i seglen och det ska vi försöka rida vidare på idag söndag. Dag 2 under helgen och Jackpot nr 2 att försöka landa, denna gåg på Europatipset.

Det lilla spelförslaget vi byggde här på Stryktipset igår fick 11 rätt (miss City/Watford). Idag görs ett nytt försök där en systemram på 1296 rader trimmas med marknadens vassaste reduceringsverktyg – reducering.se

Själva systemramen spelas dessutom, precis som igår, som ett andelsspel för 96kr/andelen. Går att köpa in sig i här. 

Nu till dagens bygge. En klurig kupong där vi, som vanligt på ET, måste hantera en rad rejält överstreckade favoriter. När vi idag har en så pass fin Jackpot som 4 miljoner räknar vi med att det kommer att komma in lite mer omsättning, vilket bör innebära att strecken justeras till det bättre i vissa fall. Gäller att hålla ögonen öppna och uppfatta signaler för vilka lag som är poppis resp. vilka som folket i stugorna ratar.

Spikförslag

Det är som nämnts en rejäl slalombana som ska åkas för att både hitta spikar men till det komplettera med halvgarderingar. Vi väljer att hålla kupongens två mest troliga vinnare i handen. Häcken och A Bilbao. Båda streckas stenhårt men på en kupong med denna texturen är det bara att acceptera och gå vidare.

Det finns knappt en enda favorit på kupongen som inte är överstreckad. De två favoriter som ligger bäst till sett till procent vs vinstchans är två knappa favoriter på bortaplan, Bologna och Monaco. Bägge funkar att använda som spikar om det inte händer något radikalt i strecken och i detta bygget använder vi en av dem – Bologna.

I Italien spelar Verona hemma mot Sampdoria. Två segerlösa lag möts och vi har fin tilltro till Veronas möjligheter att ta säsongens första seger. Laget rankas högre än Sampdoria i grunden denna säsong och här sväljer vi överstreckningen och spikar hemmalaget.

Vi kompletterar med Potters Brighton. Laget imponerar och möter idag sin raka motsats i form av Leicester. Riktigt tungt för Rodgers mannar som parkerar sist i tabellen efter inledande fem matcher. Även om det mest troligt snart kommer en seger så räknar vi inte med det idag. Spelmässigt har det faktiskt inte sett så vasst ut alls. Man har haft svårt att skapa målchanser  och bakåt har det sett rätt svajigt ut. Håller sig 1:an bara runt 60% så får vi väl kort och gott köpa läget på ET.

Halvgarderingar/reduceringar

Vi har nu en rätt bra överstreckning totalt på våra spikar och detta behövs såklart vägs upp med halvgarderingar och reduceringar. Annars sitter vi med ett system där vi betalar för radkombinationer som varenda kotte ute i landet spelat.

Vi börjar med att plocka bort två lag som vi tror kan figurerar som spikar på en hel del andra system. Roma och Augsburg. Dessa är i samma kategori som de lagen vi väljer att spika. Folket som spikar Roma och Augsburg gör absolut inget fel men det är alltså kombinationen som är viktig. Du kan inte spika av massa favoriter – särskilt så överstreckade som alla favoriter är idag – utan att sedan kliva några andra. Annars åker du bara med i strömmen med alla andra system.

En överstreckad underdog är såklart aldrig attraktiv att ta med på sin lapp. På dagens kupong är detta laget Nice. Streckas hårdare än vad man har vinstchans hemma mot Monaco och även om det nog kommer korrigeras ngt så väljer vi att lämna denna knappa underdogen utanför lappen.

Ramen är satt men vi har med reducering.se möjligheten att trimma systemet rätt effektivt. 1296 rader ska bli mindre. Framförallt ska vi skrapa av och kasta loss en del halvtaskiga radkombinationer.

Gul reducering: Vi betalar för max 1 av Gladbach och Valencia. Två rätt kraftigt överstreckade favoriter med en inte särskilt hög vinstchans.

Blå reducering: Tre matcher där vi markerar 4 olika tecken som alla är riktigt fina och som vi således vill vikta våra insatser mot. Kravet blir at minst 1 av dessa tecken ska sitta.

Röd reducering: En klassisk 1 av 3 – reducering. Monaco markeras ihop med Hertha Berlin och Arsenal. Tre fina lag streckmässigt där vi tror att samtliga kommer sluta på under 40%.

Totalt sett är nu systemet nere på 880 rader och vi har reducerat bort ca 30% av raderna som skaver att lämna in.

Spelförslaget ses i sin helhet här 

 

 

Skrällen
  • Udinese
team-skrallen
Spiken
  • Brighton
team-spiken
Draget
  • Hertha Berlin
team-draget
ANDELSSPEL TILL EUROPATIPSET