Engelsk fotboll är tillbaka på Stryktipset!

Publicerades den 21 oktober 2023

Premier League och Championship är tillbaka på Stryktipset vilket vi är glada för. Landskamper i all ära men ett riktigt Stryktips ska innehålla 13 matcher från de brittiska öarna, då känner man sig som hemma. Spelstopp är traditionsenligt 16.00 och avslutas efter kvällsmatchen mellan Sheffield United och Manchester United. Förhoppningsvis är det vår tur att jubla ikväll.

Omgångar utan jackpot är det viktigt att våga spela mot strömmen. Det är nämligen i princip omöjligt att nå överbetalda scenarion ifall det inte trillar in några kupongrensare, vi slåss trots allt mot en låg återbetalningsprocent på Stryktipset. Idag är det fritt översatt till att vi behöver fall från lag som Manchester City (75%), Newcastle (76%), Nottingham Forest (61%) eller Middlesbrough (68%). 

Vinner dessa fyra lag kommer utdelningen med stor sannolikhet att bli låg och underbetald. För att tjäna pengar på Stryktipset i det långa loppet är det därför en dålig idé att betala för den typen av rader. Med hjälp av marknadens vassaste reduceringsverktyg ska vi försöka bygga tidigt förslag till Stryktipset där så många radkombinationer som möjligt når ett attraktivt utdelningsintervall.

Andelsspel Stryktipset

Spelförslag Stryktipset 

Strategin blir därför att hitta dolda spikar med vettigt spelvärde, som tur är finns det flera intressanta vägar att ta. Efter en noga genomgång av kupongen fastnar våra blickar på Arsenal i londonderbyt mot Chelsea. Nuvarande 44 % på att Arsenal ska bortaslå ett Chelsea, som har haft problem i säsongsinledningen, är några procent för lågt för att avstå. Vi vet att Chelsea har bra underliggande siffror men det är något som skaver på Stamford Bridge. Arsenal har harmoni i truppen och passar perfekt in som spik på vår valda strategi.

Detsamma gäller Leicester i sista matchen på kupongen. De har fått en kanonstart med 10 segrar på 11 försök och plattan är  onekligen i matten på resan tillbaka till Premier League. En bortamatch i Wales är visserligen aldrig enkel (vilket oddsmarknaden vittnar om) men streckprocenten är så pass rimlig att vi tycker det blir ett utmärkt komplement till Arsenal.

Bland de större favoriterna måste någon spikas för att man inte ska hamna med ett system som bara spelar mot ensam vinnare. Vårt val faller på båda lagen från Manchester, City och United. Inget av lagen lär vara speciellt nöjd med säsongsinledningen men det är  nog också anledningen till att vi kan få ett så pass rimligt pris för lag i detta fack. Speciellt Manchester United som i skrivande stund är understreckat, det ser man sällan på lag med vinstchanser på 70%+.

Avslutningsvis blir det ännu en ”dold spik” på Leeds borta mot Norwich. Kanariefåglarna har inte fått till det i säsongsinledningen, inte minst bakåt där  de i genomsnitt har släppt in 1,72 mål per match. Leeds å andra sidan har fått upp ångan och kommer med tre raka segrar. 46% rimmar bra med oddsmarknaden värdering och då tycker vi det är en smart väg att ta.

Garderingar

Som nämnt nämnt tidigare är vi ute efter favoritfall. Newcastle (75%), Nottingham (64%), Brentford (60%) och Middlesbrough (68%) helgaddas, vi räknar med att många kommer lägga sina ägg i just dessa korgar.  Bland halvgareringarna tar vi sikte på Blackburn som helt klivs på ramen. Även om Blackburn är favoriter på hemmaplan mot Cardiff så är streckfördelningen uppåt väggarna fel, 63% ska de inte ens vara nära att värderas till.

Även Wolverhampton slängs i papperskorgen med liknande motivering.  Strecken är helt skeva i matchen då det i realiteten är fördel Bournemouth och inte Wolverhampton, ettan hade till och med kunnat spikas! Vi avslutar med två hårdrocksnävar i match 10 & 11 och sen sätter vi punkt för grundramen. Nu ska det slipas och sågas inne hos reducering.se.

Reduceringar

Ett reduceringsverktyg är utmärkt att använda om man vill effektivisera sitt systembygge. Vårt mål och fokus är att städa bort rader vi inte vill betala för. Det görs via två färgreduceirngar:

Röd – precis enligt planen ska vi säkerhetsställa favoritfall. Newcastle, Nottingham, Brentford och Middlesbrough ringas in – max två av dessa får vinna

Gul – Bournemouth och Bristol City är attraktiva tecken – minst ett av lagen behöver vinna.

Stryktipset spelförslag 21 oktober

Systembygget är färdigt. Fokus är på sexsiffriga utdelingar och uppåt!

Varmt välkomna in i ombudet om ni vill hänga med på analyserade och väl genomarbetade Stryktips!

Skrällen
  • Birmingham
team-skrallen
Spiken
  • Manchester United
team-spiken
Draget
  • Leeds
team-draget
Spela Stryktipset med Miljongänget

Miss inte veckans avsnitt av Stryketpodden!