ET-jackpot med landskamper

Publicerades den 10 september 2023

Gårdagens Stryktips blev precis en sådan fin runda vi på förhand trodde. Omsättningen var ca 10 miljoner lägre jämfört med förra lördagen, trots att Jackpoten var högre (13 miljoner förra veckan).

När förra lördagens pengar från 13-potten lagts ihop med gårdagens omsättning landade det på att den totala återbetalningsprocenten var 98% på Stryktipset igår. Helt otroligt bra!

Fint värde och det skulle visa sig att det även blev hög utdelning. Vi själva slets mellan hopp och förtvivlan, för trots att det var ett mycket knepigt utfall satt vi med i kampen om miljonerna ända in till slutsekunderna.

När sista EM-kval-matcherna skulle avgöras och övertiden tickade in på 90+5 min stod systemet ”Lilla R Jackpot” med en ring runt 13 rätt och en utdelning på hisnande 5 074 076 kr och 28 st andelsköpare satt förmodligen med hjärtat i halsgropen.

Vad händer då? Kosovo kvitterar till 2-2 i 95:e spelminuten mot Schweiz, där vårt system hade en spik på ostarna.

Att gnälla eller klaga på otur är en klassiker i spelarkåren. Med erfarenheten som finns av många års spelande slutar du gnälla för en hel del, du vet helt enkelt att det är sånt som sker. Ibland studsar det med, ibland emot. I detta fall är det en så otroligt stor diff mellan med och motstuds. Vi vet att det är sådana här lägen som inte dyker upp speciellt ofta. Här är helt enkelt ett litet gnällande befogat. Slutsekund och 5 miljoner byts ut mot 65 000 för 12 rätt.

Men nu är det gort, även i textform…

Med detta i ryggen ska vi försöka fokusera på dagens Europatips som också den har en Jackpot (3 miljoner) att spela om. Landskamperna fortsätter att utgöra ungefär hälften av menyn. Svensk div 1-boll fyller sedan upp med den spanska andraligan.

Skillnaden mot igår är att omsättningen kommer bli betydligt lägre. Några 14 miljoner i 13-rättspotten finns inte och då går det heller inte att spela radkombinationer med den svårighetsgraden. Gårdagens vinnande rad på Stryktipset hade ett sannolikt utfall på nästan upp mot 20 miljoner i odds. Dvs mycket svårt. Den ensamma vinnaren som satte fick dock hyfsat vettigt betalt för sina tuffa radkombinationer. På ET hade det varit tufft att spela mot samma tuffa utfall medan bara få 3 miljoner (om du blir ensam). Lite som att spela roulette och satsa på 1 specifikt nummer, men istället för 36 ggr insatsen så vet du på förhand att du max får 10 ggr insatsen om du träffar rätt nummer.

Vi bygger här ett matematiskt spelförslag med ramen 1296 rader. Systemramen går att köpa in sig i som andelsspel för 96kr.

Detta finjusteras med hjälp av Reducering – Sveriges vassaste reduceringsverktyg och mynnar ut i ett reducerat spelförslag till en lägre systemkostnad.

Spikförslag

Vi kommer att en rejäl spridning på spikförslagens streckprocent.

Sandviken – 84%
Montenegro – 64%
Danmark – 63%
Täby – 37%
Cartagena – 15%

Streckvärdet skulle vi dock kunna sätta som omvänd tabell. Det är störst värde i spiken på Cartagena som nästan har en dubbelt så hög vinstchans än vad strecken indikerar. Hemmaplan och möter ett Real Zaragoza med något för smickrande resultat inledningsvis. Vi chansar och då det krävs lite motvikt till spiken på ex. Sandviken för att sålla bort i kuponghögen gör vi det tuffa valet.

I övrigt kan nämnas att vi här spikar i en helt öppen match i form av Sylvia – Täby. Här går det att strecka lite vilket som men vårt utgångsläge blir att hålla Täby i handen som besitter en något skarpare offensiv än Sylvia.

Garderingar/reduceringar

Med hjälp av en favorit-vaskning på Polen och spiken på Cartagena kan vi med små medel skapa en vettig vikt av vårt system. Några riktigt fina tecken streckmässigt åker emd på våra halvgarderingar. Exempelvis krysset i Irland – Nederländerna och hemmasegern för Ljungskile.

Tittar vi på de olika diagrammen som visar både sannolikt utfall (totaloddsprognos utifrån Svs odds) och utdelningsprognos (utifrån streckprocenten) och jämför dessa, ser vi att vi redan i vår systemram har en vettig fördelning. Fler rader mot det högre utdelningsspannet i jämförelse med sannolika utfallet. Ett mycket bra sätt att analysera ditt systembygge och en funktion som finns tillgängligt på alla systembyggen inne på Reducering.se

 

Vi vill dock göra några ytterst små justeringar i vår ram med hjälp av reduceringskrav. De allra sämsta utfallen med en utdelningsprognos i det låga femsiffriga spannet vill vi minimera.

Det gör vi med ett gult reduceringskrav där 4 förhållandevis tufft streckade lag markeras och kravet blir max 2.

Vi vill även vikta vårt system mot några riktigt fint streckade tecken. Blått reduceringskrav används där tre tecken med attraktiv streckprocent markeras och kravet blir minst 1.

Efter reduceringskraven har vi reducerat systemet med 36% och kostnaden har gått från 1296 till 828kr.Graferna visar också att vi nyttjat kraven på rätt sätt och fått ytterliagre en förskjutning av våra rader mot det högre utdelningsspannet i förhållande mot det sannolika utfallet.

 

Ni ser hela systemförslaget här som är färdigt att lämna in – alternativt möjligt att ändra på för dig som vill sätta din personliga prägel på det innan inlämning.

Reducerat spelförslag 828 rader