Europatips med 2.5 miljoner jackpot

Publicerades den 28 mars 2023

Denna tisdag har vi ett Europatips att sätta tänderna i. Visserligen med en hel del landslagsboll vilket drar ner underhållningsvärdet för många. Vi ser dock det positiva i det hela, bugar och bockar om många avstår rundan nu när det är jackpot på 2.5 miljoner kronor. Duktiga spelare och trogna läsare vet att låg omsättning är att föredra när det vankas jackpots så upp med smilbanden. Andelar till kvällens runda finns i olika prisklasser inne i vårt ombud hos Svenska Spel.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel).
När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg hos reducering.se (gratis att använda).

Spika

Som vanligt behöver vi käka en del skit i form av vissa tecken som enskilt är kalla värdemässigt. Att sväva iväg och jaga värde i varje match gör att bygget till slut landar i ett dumdristigt intervall i prognoserna. Med förväntad låg omsättning och jackpot så är det rakt på mål som gäller i stor mån. Vi har plockat ut följande fem spikar:

Kroatien
Wales
Kosovo
Tyskland
Saudiarabien

Wales och Kosovo rejält defensiva och sedan trappas svårighetsgraden upp succesivt i ordningen Saudiarabien, Tyskland och slutligen Kroatien. Dessa fem gifter sig väldigt fint enligt oss, vi har plockat från olika ”hyllor” oddsmässigt och redan här formas en reko slalombana. Potentialen och höjden i dagens bygge kommer skapas med garderingar och reduceringar snarare än några fräcka moves i spikarna.

Halvgarderingar

En riktig värdeskapande halvgardering nöjer vi oss med idag. Marocko plockas bort från ramen. Här märks det att lagets VM-framgångar inte undgått svenska poolspelarna. Oddsen vittnar om en vinstchans en bit under 50% medans svenska folket i nuläget valt att trycka upp laget över 60%. Här fäller vi ett gäng motståndare utan att ta allt för stor risk, perfekt!

För att knyta ihop ramen kör vi tre defensiva halvor, korrekt streckade tecken med ganska låg sannolikhet att gå in får ställa sig vid sidlinjen idag. Crawley, och de oavgjorda resultaten i Wealdstone-Oldham och Woking-Barnet är inget vi betalar för denna runda.

Reducering

Precis som vanligt så behöver vi fälla någon av de större favoriterna även när det vankas jackpot. Skulle kupongens fyra mest streckade lag gå hem med segern så spelar det i princip ingen roll hur det går i övriga matcher med en textur likt denna. Extrapengarna ligger förvisso i 13-rättspotten så det viktiga är självklart att ta oss dit men vägen får inte vara så pass enkel att alla kioskgubbar är med och delar på potten.

Röda utgångar placeras därför på Spanien och Schweiz med kravet att exakt en av dessa ska vinna (minst 1, max 1). Här trycker vi på ett effektivt sätt ihop odds och utdelningsintervallet till önskad nivå. Lagom defensivt i våra ögon med tanke på systemet storlek, att jaga ensam vinnare och miljoner är inte alls rätt väg att gå idag.

Färdigt spelförslag för 576 kronor (56% reduceringsgrad)