Europatips med 3.5 miljoner jackpot!

Publicerades den 20 augusti 2023

Härlig söndag som väntar minst sagt. Mycket fin fotboll att följa och Europatipset bjuder på 3.5 miljoner kronor i jackpot. Även om vi förhoppningsvis får minst ett par härliga sommarveckor till så är höstbollen verkligen igång vilket även speglar dagens ET. Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1 och Allsvenskan återfinns på dagens kupong. Mumma!

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne hos reducering.se (gratis att använda). Miljongängets övriga andelar finner du HÄR.

Kupongen

Som vi nämnde i inledningen av inlägget så är det rejält med fotbollsgodis att följa. Inte bara för ögat utan även spelmässigt, kupongen ser klurig och spontana känslan är att det kan bli bra betalt för 13 rätt idag. Elfsborg och Häcken kupongens stora favoriter, pallar dem trycket? Vi tror på ganska blygsam omsättning när semesterkassorna börjar sina och för er som är trogna läsare vet att låg omsättning är att föredra när det vankas jackpots och extrapengar.

Nu tar vi tag i bygget i jakten mot 13 rätt gott folk!

Spika

Malmö
Elfsborg
Juventus
Atalanta
Nice

Till att börja med så ville vi hitta en spik av kupongens två största favoriter Elfsborg/Häcken, detta för att hålla ner variansen med tanke på jackpotpengarna som enbart finns i 13-potten. I Skrivande stund är Elfsborg större favorit men streckas lägre på ET, valet faller sig då ganska naturligt. Hur detta rör sig under dagen är dock viktigt att ta hänsyn till. Att spika båda och gå lite fräckare via halvgarderingar och/eller reduceringar kan funka bra det med.

Vi fortsätter sedan med Malmö, Juventus, Atalanta och Nice i mellanfacket. Att sy ihop säcken på ett defensivt sätt i spik-väg är inte lätt idag, få riktigt sunda procent på favoriterna. Dessa fyra är till slut valen vi gör nu på förmiddagen, ett par andra alternativ fanns med i tankarna men vi kommer använda oss av reduceringsverktyget och vikta även mot dessa.

Halvgarderingar

Hårdrocknäve placeras i Lecce-Lazio och Real Betis-Atletico Madrid. Utfall med relativt låg sannolikhet att gå in samtidigt som värdet inte slår i taket. Betalar vi för skrälltecken så vill vi få betalt i form av låga procent. Även om vi via reducering kan höja vårt golv och skala bort skitrader så vill vi ändå på ett effektivt sätt skapa potential redan i vår ram. Två överstreckade favoriter i form av Girona och Lens vaskas.

Reducering

När vi matat in vår matematiska ram inne på reducering.se så ser vi vilket odds och utdelningsintervall våra tecken innebär. I skrivande stund har vi ett lägsta på nästan 8.000 kronor och ett högsta på upp mot 1.5 miljoner. Detta är lite för spretigt. Vi vill trycka ihop detta intervallet i båda ändar, 8.000 är för lågt och 1.5 är faktiskt lite för högt en runda som denna.

Hur gör vi då det på ett effektivt sätt? I spelförslaget sätter vi blåa utgångar på Chelsea, Aston Villa och Häcken. Kravet ställs till minst 1 och max 2. Vi skapar då fin balans mellan svårighetsgrad och potential. Golvet är nu höjt till dryga 15.000 kronor och taket 850.000 kronor.

Detta intervall ger en fingervisning om hur svårt ditt bygge är. Betyder det att vi ”bara” kan vinna 850.000 kronor på systemet? Inte alls, tar vi en kik på utdelningsprognosen så har vi rader för 1m+. Dessa siffror är kommer givetvis ändras under dagen men det är bra att förstå helheten i hur det fungerar. Värt att testa, once you go Reducering you never go back som man brukar säga.

Spelförslag för 864 kronor (33% reduceringsgrad)