Europatipset 26e maj

Publicerades den 26 maj 2024

Europatipset tar som vanligt veckan i mål och det är faktiskt ingen lätt gåta att lösa. Totaloddset på den enklaste kombinationen är relativt hög så det blir inte allt för lätt för kioskgubbarna att gömma sig bakom stora solida favoriter. Det förvånar inte oss alls om det blir riktigt bra betalt för 13 rätt denna runda. Kikar vi på det sportsliga så har vi en salig blandning, det blandas högt och lågt. Ena stunden är vi i matchen Leeds-Southampton där en extremt värdefull plats i finrummet PL står på spel, därefter drar vi till en match som Oddevold-Östersund. Väldigt kul!

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar.
Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne på reducering.se (gratis att använda).

Spika

Omsättningen är självklart låg så här på förmiddagen så mycket kan givetvis hända under dagen fram till spelstopp, både på odds och streck. I skrivande stund är vi dock nöjda med vår inledande spik-kombination. När det inte finns allt för många stora favoriter så trycks samtliga sämre spelare mot liknande val, inte alls som igår när det fanns ett gäng att välja på och spridningen blir helt annorlunda. Detta ger oss möjligheter!

Vi ringar in fem stycken lag i mellanfacket, några med värde och andra inte. Att enbart jaga understreckade lag en dag som denna är att skjuta sig själv i foten, svårighetsgraden på totaloddset sticker snabbt iväg och potten kommer har svårt att mäkta med att ge skäligt betalt för så svåra utfall, en mellanväg behöver jobbas in. Torino, Empoli, Västerås, Helsingborg och Brann blir våra spikval. De fyra första fastnade vi för snabbt medans Brann fick åka med på nåder, denna behövdes för balansen trots sin stora överstreckning.

Halvgarderingar

Tre hårdrocksnävar placeras till en början ut i matcherna Leeds-Southampton, Porto-Sporting Lissabon och Frosinone-Udinese. När omgången är svår och potten förväntas vara liten så behöver vi inte göra det svårare än det redan är. Kryssen här har relativt låg sannolikhet att gå in samtidigt som de är smått överstreckade, perfekt väg att vandra. Visst finns det några galet överstreckade favoriter som ska jobbas bort och som kunde uteslutits redan i ramen men vi kommer låta reduceringsverktyget sköta det jobbet. Vår sista halva blir x2 Örebro i mötet med Gefle, ettan här är smått överstreckad och har inte allt för stora vinstchanser, precis som samma tänk som med hårdrocksnävarna.

Reducering

Vi prioriterar här att höja golvet på vårt bygge, inga extra pengar i potten i form av jackpot gör det extra viktigt att rensa bort skitraderna. Fyra överstreckade favoriter i form av Oddevold, Sandviken, Royale Union och Köpenhamn markeras med röda utgångar och kravet ställs att max två av dessa får vinna. Golvet har nu höjts till fina nivåer och vi säkerställer att vettig utdelning vid träff.

Till sist grönmarkerar vi Leeds, Sporting Lissabon och Frosinone med kravet att minst två ska vinna. Detta för att få ner svårighetsgraden i det översta intervallet på totaloddset. Tar vi u en kik på utdelningsprognosen kontra oddsprognosen så ser vi att det finns ett gäng rader som ger över miljonen trots att vi inte betalar för kombinationer som är så svåra i ”verkligheten”. Precis så det ska vara.

Färdigt spelförslag för 576 kronor (56% reduceringsgrad)

Vill du haka på en andel av oss i Miljongänget till dagens runda så finns de HÄR.

Reduceringsverktyget

DBS-Yotubekanal

DBS-Facebookgrupp

Stort lycka till!