Europatipset gör helgen?

Publicerades den 8 oktober 2023

Det var uppdukat till fest igår på Stryktipset. Men när krutröken lagt sig var det inte många som drog på smilbanden och var nöjda med dagens festligheter. Efter första halvlek såg det ut att kunna bli mycket trevligt då utdelningarna låg på sjusiffrigt. I butiken fanns det bland annat system med 13 rätt som ett av fåtal i landet. Andra halvlek skulle dock bli en härdsmälta när favorit efter favorit rann undan. 12.000 kr landade vi in på 13 rätt efter att samtliga favoriter streckade över 50% gått segrande ur sina matcher – 7 av 7 (!!!).

Tröstpengen blir att det nog kan bli en rätt trevlig JP-runda nästa vecka med 11 miljoner i jackpot efter att 10-rättspengarna brann inne – dessutom med ett troligt svalare intresse på spelformen. Dels pga gårdagens debacle, men även att kupongen mest troligt kommer bestå av landslagsboll.

Ett uppvaknande denna söndag får istället bli att helgens begivenhet är söndagen, vilket vi inte trodde på förhand. Jackpot på Europatipset och är det mån tro här miljonerna ska delas ut till de som löser 13 rätt?

Vi ska göra ett rejält försök och kupongen bjuder iaf upp till dans. Svårlöst och framförallt rätt svårt att hitta vettiga spikkombinationer.

Ett system som säljs i vår andelsbutik är Miljongängets Lilla ET. 15 andelar för 96 kr/st och systemet komponeras enligt nedan resonemang.

Dagens spikförslag

Liverpool – 59% – Överstreckade i nuläget och kommer nog mest troligt vara detta hela vägen in i mål. Det är dock något vi kommer se på de flesta håll gällande favoriterna på dagens lapp. Ska vi inte börja spika av en massa underdogs och spela med mycket hög svårighetsgrad behöver vi svälja dessa streckningar och sedan tar lite halvtuffa beslut på annat håll för att väga upp. Bägge lagen lirade i Europa för några dagar sedan men vi tror Pools trupp hanterar detta bäst.

Atalanta – 41% – Tuff spik men i en på förhand öppen match där varken 1:an eller X bjuder in till något supervärde så håller vi den knappa bortafavoriten i handen.

Hammarby – 37% – Hemma är Bajen vassa, det visade man inte minst i Europaspelet. Häcken spelade tuff kamp i veckan på Gamla Ullevi och den bör sitta i benen. Inte lätt att komma till Stockholm och ta poäng mot pigga ben. När 1;an håller sig under 40% tycker vi det är en fin, om än tuff spik.

Värnamo – 47% – Även om det ska mycket till att Värnamo ska dras in rejält i bottenstriden så kan man ta ett stort kliv mot säkert kontrakt om man vinner hemma mot Norrköping denna söndag. Peking ligger för närvarande 3p före i tabellen och har väl snarare en mindre chans att blanda sig i kampen om fjärdeplatsen. Vi tror på Värnamo!

PSG – 54% – Inget lag du önskar hålla i handen egentligen. Men på dagens kupong och med tanke på att matchen är en av 2 kvällsmatcher som bjuder in till hedgelägen så spikar vi av ett PSG till några %-enheter för mycket.

Sammantaget en tuff sannolik spikkombo men alternativet hade varit att spika betydligt hårdare streckade lag men till en inte allt för mycket troligare kombination.

Garderingar/Reduceringar

Vi har nu garderat upp våra mest streckade lag på kupongen med hel och halvor. Roma, Malmö FF, A Madrid, Napoli streckas alla hårt och i  här sätter vi upp krav i vårt reducerade spelförslag.

Blå reducering: De fyra nämnda lagen markeras och kravet bli minst 1 max 3.

Gul reducering: Här markeras tre ytterligare favoriter på kupongen där vi hel och halvgarderat. Dessa favoriterna streckas i spannet 45-55% med sannolik vinstchans på 40-50%. Vårt krav blir klassikern mint 1 max 2.

Vi har nu ett system på 810 rader där ca 70% av raderna spelas mot sexsiffriga utdelningar och även en stor del mot möjliga miljonutdelningar. Vilket enkelt går att se med hjälp av Reducering totalodds och utdelningsprognos.

Reducerat spelförslag – 810 rader

 

 

 

 

Skrällen
  • Brommapojkarna 1X
team-skrallen
Spiken
  • Hammarby
team-spiken
Draget
  • Atalanta
team-draget
Andelar på Europatipset