Europatipset inleder helgen!

Publicerades den 16 december 2022

Europatipset brukar avsluta helgen men denna vecka får vi inleda helgen med en riktig svårknäckt Europatips-nöt! Tisdagens planerade Europatips frös bort via sju inställda lågdivisionsmatcher från England. Nu tar Svenska Spel istället sikte på sydligare breddgrader, Nederländsk fotboll dominerar kupongen ihop med lite annat smått och gott!

Kupongen lär avskräcka många eftersom det är udda/okända lag och det i sin tur avskräcker även en del större spelare/system som tycker att omgången känns ointressant när potten är liten. Det behöver dock inte alls vara fel att attackera en sådan här runda. Med ganska enkla medel och defensivt bygge kan vi skapa ett system som har potential att slåss om sexsiffrig utdelning och kanske till och med hela potten nu när motståndet är svagt!

Ett trevligt sätt att värma upp inför helgen och framförallt bra att få igång systembyggarhjärnan inför härlig jackpot på Stryktipset imorgon!

Fem spik, fyra halvgarderingar och resten helgarderat – så ser den välbekanta ramen ut som vi använder oss av som grund i dessa spelförslag. Vill du köpa in i ett matematisk andelsspel med denna ram så köp en andel i ”Miljongängets Lilla ET” (96kr/andel). Vill du jaga 13 rätt via andra andelar med oss i Miljongänget så finner du som vanligt dessa i olika prisklasser inne vårt ombud. I vanlig ordning kommer vi reducera ner 1296-ramen och skapa ett spelförslag via vårt favoritverktyg, reducering.se.

Spikar:

Som ovan nämnt, svårighetsgraden måste hållas ner när potten är liten. Vi tar därför fem relativt ”fega” spikar som skapar grunden i systemet.

Vi spikar: 

Birmingham
Chaves
Den Haag
Telstar
Heracles

Värt att nämna är att den tuffaste spiken av dessa är Birmingham, laget streckas runt 45 % och har en vinstchans däromkring med enligt oddsen. Profilen ”Championshipkungen” som då och då ses till på DBS är inne på att laget ska vara spelbart till odds 2,20 och vi hakar på hans drag här!

I övrigt är det som sagt ganska defensiva val, inga spikar som skriker spelvärde. Det får vi nosa oss fram till via garderingarna här nedan!

Garderingar

Både halvgarderingar och helgarderingar ska ha syften när de placeras ut, så även idag. Då spelförslaget byggs på morgonen, 10-11 timmar före spelstopp, ja då inser vi att det kommer att spelas för betydligt mer pengar efter vårt förslag än vad som nu är i potten. Men indikationer på hur de ”tidiga pengarna” tänker (om de tänker?!) får vi nu i vart fall!

Dessvärre är två matcher nu inställda och kommer lottas, i dessa matcher har de tidiga pengarna gått hårt på favoriterna Jong Alkmaar och Zwolle medan lottfördelningen är betydligt jämnare. Här kommer strecken till slut landa in någorlunda korrekt och vi väljer att helgardera på spelförslaget. De övriga två helgarderingarna tar sikte på större favoriter i Paris och FC Eindoven och hoppas att vi kan jaga in en skräll där (läs vidare nedan så förstår du!)

Halvgarderingarna består av tre defensiva men effektiva hårdrocksnävar =1-2-garderingar samt en semituff vaskning av överstreckade Teneriffa.

Reducering:

En enkel men vass reducering används idag. De två nämnda helgarderade favoriterna Paris och FC Eindhoven markeras och sedan sätter vi villkoret att exakt ett av lagen ska vinna. Bra medelväg att använda en runda som denna när inte alltför många skrällas behöver jagas in för att få utdelningen att sticka uppåt.

Färdigt spelförslag för 576 (56% reduceringsgrad)

Notera även att Powerplay har 250 000 kr extrapengar i potten ikväll – det blir en ruskigt fin spelfredag! 

Miljongänget är på tårna och vinsthungriga! Igår ensam vinnare på Hockeybomben (46 000 kr in på ett system som kostade 128 kr) och imorgon är det jackpot på Stryktipset. Full action i vår butik! 

Skrällen
  • X2 FC Andorra
team-skrallen
Spiken
  • Telstar
team-spiken
Draget
  • Birmingham
team-draget
Köp en andel!