Europatipset, jackpot och galna streck!

Publicerades den 14 januari 2024

Gårdagens Stryktips såg länge oerhört bra ut, vi var rätt ute i de flesta matcherna och fina pengar på ingång. Tyvärr blev det dock någon favoritseger för mycket, exempelvis förstörde Manchester Citys avgörande mål på tilläggstid flera system som istället för runt 40 000 kr nu fick nöja sig med 10 000 kr. Små marginaler, som vanligt, i denna bransch!

Idag får vi ypperligt läge att fixa 13 rätt igen på en mäktig runda av Europatipset. Dels är det 3 miljoner jackpot och sen är det även en riktigt trevlig kupong där det saknas storfavoriter och det syns tydligt att svenska folket har svårt att placera ut sina streck på vettigt sätt. Det ska vi utnyttja! Kupongen består av en skön mix, matcher från massa olika länder och dessutom två matcher från AFCON – Afrikanska Mästerskapen.

Spelförslag

Idag bygger vi ett klassiskt 1296-raders som grundram och ska därefter trimma bygget en aning via www.reducering.se. Det är inte lätt att ringa in de fem spikarna som behövs, men vi tokgillar utmaningen!

Spikar

Först av allt, det tränade ögat ser direkt att överst på kupongen erbjuds fint värde på Manchester United-ettan, borde vara en given spik kan tyckas. Vi väljer dock att avstå idag, Man United sprattlar till och göra enstaka fina prestationer men allt som oftast ser det riktigt risigt ut. I en förmodat svängig match tar vi med även tvåan på Tottenham och tar sikte på fem andra spikar:

Roma
Fiorentina
Bologna
Bochum
Stuttgart

Där har vi kvintetten som ska göra jobbet. En nätt liten femling på runt 70 gånger pengarna! Alltså en oerhört tuff spikkombo som vi väljer idag. Det som främst drar upp svårighetsgraden är spiken på Roma. Laget står i runt 3,50 och det är sällan vi plockar så framfusiga spikar. Men när streckprocenten i skrivande stund är galna 11 % kan vi inte motstå spelvärdet. Den kommer givetvis att stiga, kanske upp mot 20 %, under dagen men ändå bli oerhört fin. Ett trevligt kvällsjobb att slita in den tvåan!

I övrigt fyra favoriter där Stuttgart är den streckmässigt bästa.

Garderingar

Då vi redan spänt bågen till max via spikarna är det dags att lugna ner sig för att få tillräcklig balans i systemet som helhet. Det är alltid en nyckel, att eftersträva balans och inte spela för svårt (eller för lätt). Särskilt på Europatipset med begränsad vinstpott är det extra viktigt.

Därför gör vi inga särskilt våghalsiga drag med våra garderingar. Fyra favoriter helgarderas, ett par hårdrocksnävar placeras ut, Nigeria ”lyxkryssas” samt valet att ta 1X i Cadiz-Valencia sker till begränsad risk trots att tvåan streckas som favorit på tipset.

Reduceringar

Det finns några detaljer vi vill slipa på, trots att grundramen redan ser riktigt trevlig ut. Dags att spetsa till bygget via två färgreduceringar:
Röd färgreducering: Tre favoriter markeras, PSG, Lyon & Nigeria. Tre fula tecken men samtidigt ganska troliga vinnare För balansens skull sätter vi villkoret, ”minst en, max två”. Vi säkerställer alltså minst en skräll men lugnar samtidigt ner svårighetsgraden via att ta in krav på att minst en favorit faktiskt ska vinna.

Grön färgreducering: Cadiz, Braga och X2 Cap Verde markeras. Krav sätts sedan att minst ett av dessa tre superdrag ska gå in! Extremt fina spelvärden på alla dessa tecken och här vill vi verkligen försöka ta betalt!

Systemet är klart – 858 rader! 

Ett riktigt bra bygge i våra ögon. En snabb koll på ”prognoserna” visar att totaloddsprognosen säger att majoriteten av raderna vi lämnar in ligger i spannet 100 000 – 500 000 i totalodds. Jämför vi därefter med utdelningsprognosen så visar den att majoriteten av våra rader ger utdelningar på 500 000 kr och uppåt. Ett förhållande som är exceptionellt bra och det vi vill sträva emot!

Miljongänget står redo att leverera spännande system och chanser till bra pengar idag – välkommen in i vår välsorterade butik!

Skrällen
  • Roma
team-skrallen
Spiken
  • Stuttgart
team-spiken
Draget
  • Cadiz 1X
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!