Europatipset med 3 miljoner jackpot!

Publicerades den 24 april 2024

Gårdagens Fotbollsbomb blev precis så fin som vi hade hoppats. Återbetalning en bra bit över 100% och en riktigt fin utdelning (89.000kr). Nu nådde inte vi hela vägen dit då vi behövde ett mål av Southampton men det viktiga är att ta med sig och lägga på minnet vilka fina förutsättningar rundor likt gårdagen ger. Upp på hästen igen och idag är det Europatipset vi ska brottas med!

3 miljoner jackpot och vi har en sjukt härlig mix på kupogen. Premier League, Championship och Allsvenskan samt lite smått och gott från andra delar av Europa. Tidigare nämnda ligor kittlar givetvis lite extra men semifinalen i italienska cupen går inte av för hackor heller, vilka ställs i finalen mot Juventus? Atalanta eller Fiorentina?

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar.
Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne på reducering.se (gratis att använda).

Ett par, tre större favoriter präglar kupongen, det är inga Manchester City med 90% och befogade streck men helt klart i liknande fack streckmässigt om vi ska kategorisera de. Det gör oss inte allt för mycket en dag som denna, pengarna i dagens jackpot ligger som vanligt endast i 13-rättspotten så att ha någon ganska solid klippa att luta sig emot en dag som denna är inte helt fel. Omsättningen kommer förhoppningsvis halta och vi får en hög återbetalningsprocent att jobba med. Vi behöver således inte plocka ner månen för att få till en välbetald 13-rättare även om vi givetvis inte ska parkera bussen fullständigt. Potential till bra träffar måste finnas i varje system som lämnas in, självklart med hänsyn till pott att spela om och storleken på systemet.

Spika

Vi kommer plocka från tre olika fack och tycker vår kombination gifter sig väldigt fint. Två större favoriter i form av Liverpool och Manchester United inleder. Dessa två tror och hoppas vi kommer stänga ganska fint på strecken när vi närmar oss spelstopp. Inte värdemässigt på de direkta strecken men i förhållande till andra ruskigt hårt streckade lag i detta fack. Det är så vi behöver jämföra för att få ihop en bra balans till slut.

Vi fortsätter sedan med Club Brugge i mellanfacket och kliver sedan på en aning fräckare spikar. Bournemouth och Göteborg, inte alls några extrema drag utan vi jobbar med favoriter till fint spelvärde. Även om balansen i bygget blir klar först när sista stenen (halvor/reduceringar) är lagd så är det ibland skönt att få in e balans redan i den inledande spikkombinationen. Vissa dagar utgår bygget från klockrena vaskningar, andra dagar via fina spikar och allt som oftast dessa två tillsammans.

Halvgarderingar

Eftersom vi redan ligger på en rimlig nivå efter spikarna behöver vi inte trolla allt för mycket i denna del av bygget. Vi plockar ut fyra sunda halvor i våra ögon. För att höja golvet redan i ramen en aning så plockar vi bort två överstreckade favoriter i form av Marseille och Monaco. Inget av lagen har några extrema vinstchanser så här skapar vi potential på ett bra sätt utan att höja risken allt för mycket. Alltid en fin väg att gå oavsett omgång, låg risk och fint värde är guld värt i poolspel som innehåller extrem varians.

Våra två sista halvgarderingar är två hårdrocksnävar, vi plockar bort de oavgjorda resultaten i Crystal Palace-Newcastle och Brommapojkarna-Sirius. Hårdrocksnävarna är ett ständigt underskattat drag, gemene man tror att det är någon paniklösning för att spelläggaren inte vet hur matchen ska sluta. Ack så fel de har, total okunskap. En mer erfaren spelare förstår vikten av att hålla ner variansen utan att för den delen tumma på spelvärdet. Att då kunna plocka bort tecken med relativt låg sannolikhet att gå in som inte ger någon särskilt stor utväxling på utdelningen kontra sannolikheten är en go to strategi i varje bra spelares gameplan.

Reduceringar

Ramen är klar och vi är nöjda med staplarna på odds och utdelningsprognoserna givet att vi vet att vi har detta kraftfulla trick kvar i vår låda. Golvet behövs höjas, det gör vi bäst genom att attackera favoriter. Här sticker två ut i våra ögon, AIK och PSG. Båda lagen markeras med röda utgångar och vi ställer in kravet att max en får vinna. Skyhöga streckprocent som inte alls motsvarar verkligheten.

Vi fortsätter sedan med gröna utgångar på Newcastle och Coventry med kravet att minst en ska vinna. Två lag till korrekta streck som helt klart fanns med i våra spiktankar initialt. Dessa fick tyvärr sätta sig på avbytarbänken givet det fina värdet på våra två alternativ vi hade i samma fack (Bournemouth/Göteborg).

Färdigt spelförslag för 768 kronor (41% reduceringsgrad)

Vill du haka på en andel av oss i Miljongänget denna fina runda så hittar du som vanligt våra andelar inne i vårt ombud.

Lycka till!