Europatipset med 3,5 mille jackpot!

Publicerades den 26 april 2023

Häftigt med Topptipset igår, Svenska Spel överraskade med hela 1 miljon kronor extrapengar. Gensvaret blev bra, omsättningen dundrade in på rekordhöga 5,6 miljoner kronor. För oss spelare konstaterar vi en riktigt fin återbetalningsprocent på 88 % (4,9 miljoner betalades ut i vinster av 5,6 miljoner satsade). Hoppas att Svenska Spel återkommer med initiativ likt detta!

Utfallet på gårdagens Topptips hade dock mer att önska. Vi fångade givetvis upp det stora oddsdroppet på Cadiz, droppade från 2,50 till 2,10 och blev ett fint drag till streckprocent runt 45 %. Men trots vunnen xG i stor stil förlorade laget med 0-1 hemma mot Osasuna. Surt, den överstreckade tvåan till 25 % gillades ej! Ett ”Två-spikars” x10 kr satt dock fint i butiken för 57 000 kr, grattis till er som var med där!

Även ikväll finns det extra värde i potten, nämligen 3,5 miljoner jackpot på Europatipset! Ruskigt rolig kupong rent sportsligt, höjdaren Man City-Arsenal och Inter-Juventus ser vi bland annat på lappen. Det är en intressant textur på kupongen, ett par lite större favoriter och sedan många semistora favoriter med odds mellan 1,70-2,00. En sådan här runda kan det bli pannkaka med favoritparad men även ett gäng skrällar och miljonutdelning. Tungan rätt i mun så kör vi!

Missa inte omgång 4 i Reducering-EM – första jackpotrundan under EM så bra läge att håva in lite pengar i tävlingen! (Mest inspelat i kronor vinner så ingen fara om du missat de tre första rundorna).

Spelförslag

Det verkar inte bli särskilt hög omsättning ikväll på Europatipset. Fint när det finns extrapengar i potten! Det primära är nu att verkligen nå 13 rätt och få chansen att dela på jackpotten. Men givetvis inte spela FÖR defensivt och betala för riktiga skräprader. Men bygga relativt enkelt ska vi göra.

Spikar

Brighton, Inter, Atletico, AEK Athen och St Gallen blir dagens byggstenar på spelförslaget. Samtliga är troliga vinnare. Atletico streckas 80+, AEK runt 70 % och de övriga tre i facket 45-65 %. En defensiv femling, vilket inte alls behöver vara fel att utgå från idag!

Garderingar

En offensiv gardering unnar vi oss, för att få bort några skräprader redan på ramen. X2 i Chelsea-Brentford känns bra, Chelsea är visserligen inte enormt överstreckad i nuläget vilket nog kan innebära att de gillas av en del sena pengar – och att vi får bra värde på X2. I seriefinalen City-Arsenal väljer vi 1X, bör som en del orutinerade säger/skriver ”vara ett lås” 🙂 I övrigt helgarderas flera andra storfavoriter på lappen i syfte att jaga skrällar.

Reduceringar

Vi behöver vässa systemet ordentligt och tanken är även att komma ner till max 500 kr och därmed kunna lämna in förslaget i Reducering-EM!

Röd färgreducering: Sheffield U och Barcelona markeras, två överstreckade lag och vi sätter kravet att max ett av dessa får vinna. Bort med minst en favorit där alltså.

Grön färgreducering: Porto och Bodö/Glimt är två favoriter som troligen kommer landa in hyfsat vettigt streckmässigt vid spelstopp. Vi sätter upp villkoret att exakt ett av lagen ska vinna, dvs minst en – max en. Ett bra sätt att balansera, vikta mot två vettiga tecken och samtidigt säkerställa att en favorit till försvinner bort!

Gul färgreducering: Denna reducerings främst syfte är att ta oss under 500 rader (vi står på 512 rader innan). Sju underdogs markeras och krav sätts att minst en av dessa ska gå in. Det gör att vi landar in på exakt 500 rader! Själva reduceringen i sig är inget särskilt strategiskt val men samtidigt är det troligen 12 svaga rader vi städar bort här.

Färdigt spelförslag för 500 kr ses här!

Miljongänget är på gång, snygg 13-rättare på Stryket i lördags (266 000 kr), ett antal 13-rättare i söndags på mindre system och Topptipsen har också fixat många åttor. Svårstoppade och ikväll tar vi sikte på 13-rättaren på Europatipset såklart. Välkommen in i butiken och fynda!

 

Skrällen
  • Brentford x2
team-skrallen
Spiken
  • AEK Athen
team-spiken
Draget
  • Inter
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!